Thursday, August 16, 2012

minum susu ibu tetapi bayi masih kerap demam..

Harini saya nak share tentang ibu-ibu yang menyusu tetapi anak masih demam bukan kerana tak cukup susu, tetapi kerana rendah system imun tubuh badan..Untuk itu Nutriferon dapat membantu mereka (especially ibu-ibu menyusu) yang menghadapai masalah sebegini..Jom kita baca penerangan dan kisah ini..
  • Tahukah anda bahawa susu ibu mengandungi lebih daripada 300 nutrien yang sebahagiannya masih belum dapat dikenalpasti oleh para saintis?
  • Tahukah anda bahawa susu ibu mengandungi antibodi, antiviral, enzim dan protein yang takkan pernah boleh ditiru oleh mana-mana susu yang wujud dalam dunia ini?
tapi kenapa ada sesetengah baby yang minum susu ibu tapi masih kerap demam?.ada beberapa ibu yang mengadu kepada saya anaknya masih kerap demam walhal fully breastfeed......saya ni pun bukannya doktor nak komen bab2 ni... apa kata kita baca pengalaman seorang ibu ni (saya petik dari blog genkimomma.com)

"......Lepas pantang dan mula masuk kerja, sebagai ibu baru yang menyusukan anak sepenuhnya, saya banyak membaca di internet. Saya suka singgah di blog-blog ibu menyusu, membaca pengalaman di samping menimba ilmu dan mendapat motivasi bila tengok stok susu diorang yang penuh freezer. Secara tak sengaja aktiviti lompat blog saya tu memperkenalkan saya dengan GenkiMomma. Membaca pengalaman Kak Arnie sendiri, saya tertarik mencuba supplement Shaklee. Kebetulan pulak masa tu anak saya kerap sangat sakit. Kejap selsema, batuk, demam dah la tu bergilir-gilir pulak dengan uminya ni. Asyik ulang wad kecemasan Hospital Serdang je. Saya mulakan dengan trial pack, bila kesannya nampak pada jumlah pengeluaran susu dan kepekatan susu, saya teruskan membeli full pack dengan Kak Arnie. Mula-mula saya beli sikit, lama-lama secara tak sedar saya dah order macam-macam supplement keluaran Shaklee. Antara yang saya ambil ialah Vit C, Alfalfa, Ostematrix, Lecithin, ESP, Fiber, Vita-Lea. Merasai sendiri kebaikannya, saya kongsikan dengan kawan-kawan yang mengalami masalah dalaman kewanitaan, macam senggugut, keputihan, haid tak teratur. 2,3 orang kawan saya dah ulang beli dan ada yang dah kongsikan dengan kawan-kawan mereka pula. Alhamdulillah.Bagi diri saya sendiri, Vit C dan B-Complex banyak membantu saya dan anak dalam proses pemulihan daripada demam dan pertahanan badan. Masa saya dan anak kerap demam awal 2010 dulu, saya akan mengalami masalah hidung berdarah. Bukan darah yang mengalir, tapi darah sekitar dalam lubang hidung. Atas cadangan Kak Arnie, saya ambil ESP. Kemudian, anak saya pula dikesan mengalami anemia dan perlu makan supplement Asid Folic, Iron serta Multivitamin yang dibekalkan oleh pihak hospital. Tapi faham-faham sajalah macam mana seksanya nak bagi anak kecil makan ubat,kan. Kena bagi setiap hari pulak tu, dan sampai 2,3 jenis supplement. Jadi, saya ambil langkah lain yang kurang sikit tekanannya dengan cara saya sendiri mengambil Vita-Lea dengan harapan khasiatnya dapat disalurkan melalui susu badan saya. Alhamdulillah ujian darah kali kedua anak saya dah ok, walaupun saya tak pernah sekali pun bagi dia asid folik dan jarang sangat bagi Iron yang pihak hospital bekalkan tu. Cuma multivitamin saja pengasuh anak saya bagi setiap hari sebab manis, anak saya suka. Alhamdulillah, musim demam, selsema, batuk bergilir-gilir tu berakhir juga sekitar April 2010 selepas 4 bulan kami mengharunginya dengan penuh tekanan. Maklum sajalah budak kecik sakit, umi dialah yang tak dapat tidur. Kalau demam, anak saya mesti kena ulser tekak dan taknak minum susu. Saya masa tu tengah sibuk sangat dengan penulisan tesis, sampai kena tegur jugalah dengan penyelia sebab kerap sangat sakit. ~~Pn Maia

Ini dia rupa Nutriferon.. inshaALLAH dapat meningkatkan kekebalan sistem pertahanan badan..:-))



NUTRIFERON merupakan satu produk berpaten, campuran ekstrak tumbuhan bagi pengukuhan imun yang terbukti secara klinikal. Bila diambil secara harian dapat meningkatkan PENGELUARAN INTERFERON SEMULAJADI TUBUH BADAN anda yang merupakan PENGAKTIF KRITIKAL SISTEM IMUN.

Ianya adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. 


Siapa yang perlukannya?
•individu yang rendah sistem imun.
•individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.
•individu yang apabila sakit (demam), demamnya melarat melebihi seminggu.
•ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.


So, kalau demam atau selsema tak baik-baik, tak sembuh-sembuh, cer amik Nutriferon ni.. confirm baik.. tak caya? Saya dah amik NUTRIFERON ni sejak setahun yang lalu.. ala-ala FIRST AID kat rumah... takyah makan panadol.. lagi selamat dan baik untuk tubuh badan..
(^_^)

Untuk lagi cerita tentang Nutriferon boleh refer kat sini:
~ Nutriferon penawar ekzema anak
~ Nutriferon penawar asma, allergi dan selsema berpanjangan
~ Nutriferon adalah First Aid kat rumah

Jika anda berminat untuk mendapatkan Nutriferon pada OFFER Bulan Ogos, boleh sms/call: 012-2541296 atau emelkan kepada rafaliah@yahoo.co.uk.  For more info and tips boleh LIKE fanpage UmmiIrfan Online Shoppe.



Lots of Love..
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
           012-2541296       | rafaliah@yahoo.co.uk





*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in