Monday, August 6, 2012

Lagi kisah seorang ibu yang teruja dengan supplemen membantu penyusuan ~ Family Wellness Set + Alfalfa + Ostematrix..!

AlhamduLILLAH..pagi yang indah..dan saya bersyukur ke hadrat ALLAH kerana saya dapat membantu ibu-ibu menyusu, ibu-ibu dalam berpantang, ibu-ibu hamil dan ramai lagi diluar sana  .. So far memang stok every week licin, kena beli on weekly basis. Demand pun dah makin tinggi.. AlhamduLILLAH, semuanya dengan izin daripada ALLAH jua.. tiada yang mustahil.  Walaupun begitu, saya mengalami ulcer dan sakit tekak yang agak teruk.. hehe.. nilah penangan makan buah limau banyak sangat.. makan tak hengat..! pastu sudahnya sakit tekak, ulcer dan rasa nak demam pun ada dah ni haa.. Tapi semalam dah telan 2 paket Nutriferon dan juga amik Vitamin C patahkan dua untuk penyerapan 'kuasa dua' .. AlhamduLILLAH, dan minum Performance Drink untuk elakkan dehydrated sebab ada rasa nak demam tu..sakit tekak and demam macam nak ok dah cuma ulcer tu ..letak Vitamin E.. hopefully esok ok dah ataupun weekend ni ok..


Anyway, banyak lak cite yea, harini nak kongsikan kisah seorang ibu yang teruja dan berpuas hati dengan supplemen-supplemen yang membantu mereka menghadapi masalah penyusuan iaitu pastinya Family Wellness Set bersama Alfalfa dan Ostematrix.  Jom kita ikuti kisah beliau..
--------------------------------------------------------------------------
Mengapa saya mencuba set menyusu? Sedangkan ketika itu, saya tidak menghadapi masalah untuk supply susu untuk anak yang berumur 7 bulan... hasil pam harian mmg cukup untuk menampung kepeluan baby saya.. Malah kadang-kadang boleh simpan buat stok... Dan kalau anda nak tahu, ketika itu, saya juga memiliki stok lebih kurang 750 Oz dalam DF saya!!!


Stok dalam DF


Jawapannya adalah, kerana saya ingin mencuba!!! Untuk maintain milk production saya demi meneruskan perjalanan penyusuan yang masih jauh dan dalam masa yang meningkatkan kesihatan saya sendiri... Mengapa saya kata begitu??? Tentu ibu-ibu bekerja maklum, menguruskan keluarga, anak-anak, suami disamping bekerja dan menjalankan rutin harian rumah tentu amat meletihkan... Tentu ramai yang kata, "aku pun kerja, aku pun ader anak dan suami"... yer, saya tak nafikan semua tu dan memang ramai yang mengalaminya.... Namun bagi saya, apa salahnya saya keluarkan sedikit duit untuk kesihatan saya sendiri, dan secara tidak langsung dapat menguruskan rumah tangga dengan baik... Malah saya sendiri sedar, pemakanan seharian saya tidak mampu menampung keperluan mineral, zat dan nutrien harian saya... Yerlah, kebanyakkan amalan memasak kita terutama hidangan melayu telah memusnahkan sebahagian besar zat dalam makanan itu... Menggoreng, menggunakan suhu melampau, masakan berlemak dsb.  Oleh itu, mana mungkin kita mampu menampung keperluan nutrien badan kita...

Kesannya selepas saya mengamalkan vitamin-vitamin ni... Saya semakin bertenaga... Bangun pagi lebih ceria, tak mengantuk... proses penghadaman dan nyahtinja berjalan dengan lancar sekali... kat ofis pun saya segar jer.. takderlah layu2 nak tido... penyusuan berjalan dengan baik sekali dan production memang maintain.... hubungan suami isteri semakin baik kerana saya sentiasa'bersedia berkhidmat'... hahhaha..... Malah masalah rambut gugur yang sering dialami oleh ibu2 yang melahirkan anak juga berjaya diselesaikan... Malah, saya yang dahulu agak kurang minum air masak, kini menjadikan air masak peneman setia... bukankah itu juga satu kelebihan dan kebaikan???

Ramai yang persoalkan, perlu ke vitamin untuk ibu menyusu??? Jawapan saya memang perlu... tapi bukan kerana penyusuan semata-mata, ia adalah untuk kesihatan diri kita sendiri... bukan bermakna setelah berhenti menyusukan anak kita tidak perlu lagi vitamin-vitamin ini... ia seharusnya diteruskan demi menjaga kesihatan kita... Ia dinamakan set penyusuan bagi memudahkan ibu-ibu menyusu memilih vitamin yg diperlukan... kerana tidak semua vitamin sesuai diambil oleh ibu menyusu... bukan kerana wajib diambil oleh semua ibu menyusu... saya dan Group Euphoria hanya berkongsi apa yang kami makan dan apa yang kami rasa... kami tidak memaksa semua orang untuk membeli dan makan vitamin... kerana kesihatan kita tanggungjawab kita, bukan orang lain....

Sejak dari itu, saya memang berazam untuk meneruskan pengambilan vitamin ini... dari segi kos, memang nampak macam mahal sket... sebab kita kira harga untuk sebulan, 2 bulan, 3 bulan... tapi cuba kita bahagikan kepada hari... nilainya tak setinggi mana... saya jamin setakat vitamin basic seperti untuk penyusuan, nilai harian lebih kurang RM3-4, manakala untuk Set optimum lebih kurang RM5-6... mahal ker??? Harga itu adalah untuk Vitalea (Multivitamin), B-Comp, Vita-C, Alfalfa, Ostematrix (Kalsium/Magnesium) dan Soy Protein... Cuba bayangkan, untuk kalsium kalau kita minum susu segar, sekotak dah harga RM4.++.. tu baru kalsium... macam mana dengan vitamin-vitamin lain???... so, fikir-fikirkan lah sendiri dan nilailah sendiri yer...

-------------------------------------------------------------------------------------
Tu diaaa...panjang lebar beliau bercerita...(^_^)

Jika anda berminat utk mendapatkan rangkaian supplemen inisila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.


Lots of Love..
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
012-2541296            012-2541296       | rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.


**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in