Saturday, August 11, 2012

Akhirnya Yati temui penawar kepada masalah beliau (ibu menyusu): masalah berat badan, susu kurang, rambut gugur, sembelit,perut angin, kulit berjerawat..

Cepat je dah kita dah berada di penghujung Ramadhan...AlhamduLILLAH... seronok bila berada dalam bulan Ramadhan, dan kalau boleh nak sepanjang tahun tu bulan Ramadhan je.. tapi ada hikmahNYA kenapa DIA menjadikan Ramadhan itu hanya satu bulan sahaja.. agar kita lebih fokus beribadat, lebih appreciate kedatangan Ramadhan.. dan rasa sayu dan teruja menantikan Ramadhan.. 

Anyway, pagi ni saya nak cerita tentang kisah ibu menyusu..Majoriti customer saya disini adalah dari kalangan ibu-ibu menyusu yang inginkan kulit cantik, ingin kuruskan badan dan dalam pada masa yang sama nak maintain production susu..AlhamduLILLAH, akhirnya Pn Yati ketemu juga dengan rangkaian produk Shaklee yang membantu beliau mengatasi masalah-masalah beliau..Jom kita baca kisah selanjutnyaa..
----------------------------------------------------------------------------------------------

Hari ini sy nak kongsi testimoni sy sendiri after ambik produk Shaklee ni...sy agak terkilan coz lmbt tau psl produk ni, after hbis pntang baru tahu dan terus nk cuba..pada mulanya sy agak berat hati nk cuba sbb rs cam mhl sgt,tp bila fikirkan anak...Syakir Iman Az-zuhri bin Saifuldin.., sy sanggup wat pe sj...Saya mengambil Family Wellness Set + Alfalfa + Lecitin + Zink  untuk menjayakan penyusuan saya..

Oh yea..lupa nk gtau..problem sy adlh:

  • Berat badan naik 15kg semasa pregnt…ms pantang pun turun skit je…kwn2 lain semua dah kembali pd berat asal…mmg kecewa la ms tu…
  • Susu agak kurang,pam pon dpt setengah oz sj…rs sedih sgt sb teingin nak wat stok tuk baby tapi tak kesampaian…
  • Sembelit..ni mslh yg baru timbul after pantang..pada mulanye fikir mungkin sb masih fobia,lebih2 lg mmg banyak kena jahit…dah refer pd doctor pakar…tp msih ttp sm..pernah sampai nangis..hu3
  • Muka berjerawat…tapi bukan kata jerawat batu…tp jerawat yg kecik2 tu sentiasa ada di dahi,pipi, dagu…tukang picit jerawat adalah suami sy..kui3..
  • Perut sentiasa masuk angin…mmg sy ni kalau silap mkn perut akn jd kembung..ms 2-3 ari after bersalin..nurse dtg umah nk check perut,,dia agak terkejut bila tgk perut sy kembung…dan baby pon mestila kembung jgk sb hisap susu bdn kan???so..nurse xbg sy nyusukan Syakir Iman..ms tu sdh + geram…da ke nurse pon mcm tak galakkan breastfeeding???
  • Rambut sentiasa gugur…sblm mengandung pon mmg dah da mslh nie..

Bila set trial dah sampai 19hb Nov 2011…sy tekad nk istiqamah dlm mkn vitamin ni, if sblm ni sy suka jgk skip mkn ubt..hehehe..bila dah try,3-4 hari, kuantiti susu tetap sm, sy msj Hafsah…kononnya nk komen la tak de perubahan pon lps amik set ni…tp Hafsah byk bg sy nasihat…tq Hafsah..dan alhmdulillah..seminggu slps itu susu dah meriah....suami pon terkejut, family pon sm..semuanya terkejut bila sy dah boleh pam smpai 4oz..bangga sgt ms tu ;) terus msj Hafsah gtau khabar gembira ni…barulah sy sdr semua ni perlukan kesabaran..


Setelah 3 minggu guna set ni,sy try timbang…wow!!!dah 46kg…sblm ni 48-49kg je… dan yg terkini 1 Januari 2012..berat sy turun lagi…..44kg….pastu muka pon mmg dah licin (cik abe la yg perasan…sb dia kan tukang picit jerawat…kih3), sembelit pon dah tak de…suka sgt!!!alhamdlh…kembung pon dah hilang,mkn la pisang berangan ke..minum susu ke..kekacang ke..mmg dah tak kembung…JJJ

Dan yg paling penting susu dah blh wat stok..dah dpat pam sehingga 8-9oz utk sekali pam…(xkisah la org lain lg byk,tp sy dah bersyukur dgn rezki yg Allah bg nie) sy pon blh g keje dgn senang hati…baby pon cpt kenyang..dan skrg ni Syakir Iman Az-zuhri plg tembam di antara sepupu2 dia…pdhl dia la yg paling lmbt lahir ke dunia ini..;)

Family sy pon scr tak langsng turut merasai kelebihan produk ini..untuk ma,saya syorkan set optimum health + Ostematrix, adik saya pon sama (dia pernah jatuh dan tulang belakang dia retak) dan insyaAllah sy akan try Set Penjagaan Rambut pula slps ni…dan yg pasti semua produk akan sy cuba slps ini…
Inilah pengalaman manis sy dgn Shaklee..dah lama nk kongsi cerita ni,tp tak sempat…nsb baik la anak ibu tidur…blh ibu share testimony ni…dank pd anda…bila lagi????jom kita berSHAKLEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Shakleekan rumah anda dengan koleksi Shaklee..
---------------------------------------------------------------------------------------

Jika anda berminat utk mendapatkan rangkaian supplemen inisila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.


Lots of Love..
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
012-2541296            012-2541296       | rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.


**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in