Thursday, August 30, 2012

Ibu-ibu menyusu nak ADD-ON vitamin, tapi tak tahu yang mane satu? Why not consider these..

Ramai ibu-ibu menyusu bertanyakan kepada saya apa lagi vitamin yang sesuai untuk mereka add-on untuk atasi masalah sampingan yang sedia ada selain daripada masalah penyusuan. Berikut di bawah ini adalah antara FAVOURITE vitamin yang ibu-ibu menyusu add-on untuk kuruskan badan, untuk kulit cantik menawan, untuk perkembangan dan fungsi otak dan immune booster.

kenapa lecitin?
  • lecithin can help improve brain power.
  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.



kenapa vitamin E?
  • Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan
  • Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
  • Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan.
  • Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka.
  • Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar
  • pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.
  • vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.


kenapa Omega?..Omega guard ialah minyak ikan terbaik dunia yang menggunakan penyulingan molekul 3 peringkat yang sangat eksklusif di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghlangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya
  • kerana dapat meningkatkan kandungan DHA dalam susu badan kawan2 di samping membantu mempertingkatkan lagi kesihatan jantung dan memberi daya ingatan yang baik terhadap ibu dan anak. selain daripada itu, ia juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita....*Namun, kenapa kita masih perlu ambil fish oil dalam bentuk kapsul, dengan kata lain Omega Guard?
  • 1. Ikan2 laut mengandungi merkuri yang tinggi disebabkan oleh pencemaran. Jadi ia memberikan kesan yang tidak baik kepada kesihatan.
2. Kita memasak ikan dalam suhu tinggi yang boleh merosakkan khasiat minyak ikan itu sendiri.
kenapa Nutriferon?
Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster.siapa yang perlukannya?



  • individu yang rendah sistem imun.


  • individu yang mendapati pengambilan vitamin C (dos lebih) tidak memberi kesan ke atas penyakit yang dihidapi.


  • individu yang apabila sakit (demam), demamnya melarat melebihi seminggu.


  • ibu menyusu, namun mendapati anaknya masih kerap demam, dan demam berpanjangan.


  • So, ibu-ibu menyusu dan non BF mom atau sesiapa yang ingin add-on vitamin atau berminat nak mencuba vitamin-vitamin Shaklee, boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan pesanan anda yea! :-))

    Lots of Love..

    Puan Lia [UmmiIrfan]
    Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
                012-2541296       | rafaliah@yahoo.co.uk



    *Click here to order.

    **COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting. 

    Tingkatkan sistem imun badan kita dengan NUTRIFERON ~ penemuan terbesar dan ciptaan dalam Imunologi

    Harini nak share sikit lagi tentang NUTRIFERON.. haa.. nak tahu tak, selain bagus untuk demam, selsema, batuk, dan bagus untuk mereka yang ada resdung tu, sebenarnya Nutriferon ni juga bagus untuk mereka yang ada masalah cancer, masalah PMS, masalah bila menopaus..  Selain itu ianya juga bagus untuk awet muda! haha.. tak sangka kan? Yess, sebab ape? sebab Nutriferon ni bersifat antioksidan yang melindungi diri kita daripada radikal bebas, kuman dan segala virus yang jahat tu.. dan.. SPECIALnya Nutiferon ni sebab ada INTERFERON.. rupanya interferon ni adalah sejenis protin jugak.. tapi protin yang SANGAT-SANGAT SPECIAL.. 

    >> Interferon adalah sejenis protein yang dihasilkan oleh sel apabila virus menyerang sebarang bakteria atau virus. Interferon merupakan sistem imun yang utama untuk melindungi tubuh kita daripada sebarang jangkitan. Ia dilepaskan ke dalam saluran darah atau cecair intercellular untuk mendorong sel-sel yang sihat untuk mengeluarkan enzim untuk melawan sebarang jangkitan. Dalam bidang perubatan, suntikan interferon digunakan untuk merawat hepatitis, kanser, penyakit anjing gila, herpes dan sebagainya HIV. Selain itu, ia telah membuktikan bahawa interferon mampu untuk melindungi kita berkesan dari influenza dan penyakit.<<

    Nutriferon mengandungi interferon yang boleh 'menganggu' sebarang bakteria atau virus. Jadi apa lagi faedah utama Nutiferon ni?

    Faedah utama:
    ~ Menguatkan sistem imun dalam 3 hari - ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk merangsang dan meningkatkan keseluruhan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan: T-sel, B-sel, dan macrophage.

    ~ Melawan kanser dan tumor - interferon semulajadi mengandungi polisakarida aktif yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin untuk melawan tumor dan sel-sel kanser. Juga, ia boleh mengurangkan ketidakselesaan semasa rawatan kemoterapi.

    ~ Melindungi terhadap influenza - ia mengimbangi reponses imun alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus, mikrob, yang termasuk demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza.

    ~ Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi  kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan, dan gaya hidup aktif.

    ~ Kelewatan Penuaan - formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.

    ~ Mengurangkan jangkitan pesakit Hepatitis B & C - keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaan, misalnya, kembung, mual, dan lain-lain muntah pesakit Hepatitis B dan C.

    ~ Meningkatkan Menopaus - Membantu masalah yang timbul kerana menopaus seperti darah tinggi, kolestrol tinggi, peredaran darah dan pelbagai masalah lain.

    ~ Membantu masalah PMS - Terbukti secara klinikal untuk meningkatkan gejala-gejala yang disebabkan oleh ketidakseimbangan endokrin sistem iaitu menstrual cramps, sakit-sakit belakang, tender breasts, jerawat, keresahan, masalah tidak dapat tidur dan mood swing.

    Nutriferon ni mempunyai interferon yang merangsang ekstrak tumbuhan (500mg) yang telah dipatenkan. Nutriferon mengandungi campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi berasal dari biji labu, bunga safflower, benih plantago dan kuntuman bunga Japanese Honeysukle dan ianya terbukti secara klinikal dapat menyokong dan merangsang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular. 

    Menarik kan? Perasan tak, sejak Hari Raya lepas, hujan dan panas tak menentu, kita lak makan semua juadah, mesti ada yang batuk, selsema dan badan mula rasa seram sejuk nak demam kan.. tambah kalau anda yang ada resdung tu.. mak aihh.. lagi sengsara rasanyaa.. Anak saya Irfan tu pun batuk-batuk sejak balik dari kampung haritu.. mana taknya beraya dari pagi sampai ke malam, hujan pun beraya gak.. pastu saya bagi setengah sachet Nutriferon bancuh dalam susu dia.. AlhamduLILLAH, sekali dos je, terus elok.. memang mujarab sungguh! Tu sebab saya memang standby je Nutriferon ni kat rumah.. takyah makan ubat selsema, batuk, demam bagai tu.. tak caya? Hanya mereka yang dah cuba je tau apa yang saya maksudkan ni.. ;-)

    HARGA OFFER Nutriferon berakhir 31 Ogos 2012 ni.. 
    Contact saya naa.. kalau nak order sempat lagi.. ;-)

    Lots of Love..
    Puan Lia [UmmiIrfan]
    Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
               012-2541296       | rafaliah@yahoo.co.uk



    *Click here to order.

    **COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

    >> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

    Tuesday, August 28, 2012

    SHARING TESTIMONI: NUTRIFERON bukan sahaja untuk demam dan selsema, malah boleh MENCANTIKKAN KULIT WAJAH! Teruja saya! :-))

    Haaa... ni dah macam penemuan baru namanya ni.. mana taknya, ada customer-customer kami mengatakan yang Nutriferon boleh mencantikkan kulit wajah, nampak tegang dan cerah! Yess.. ini bukan overclaim yea.. tapi ni cerita benar.. sebab ape? Sebab Nutriferon adalah sejenis antioksidan jugak, jadinya, secara tak langsung mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Tambahan lagi, Nutriferon ni mempunyai interferon yang merangsang ekstrak tumbuhan (500mg) yang telah dipatenkan. Nutriferon mengandungi campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi berasal dari biji labu, bunga safflower, benih plantago dan kuntuman bunga Japanese Honeysukle dan ianya terbukti secara klinikal dapat menyokong dan merangsang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular. 

    Jom kita layan TESTIMONI mereka semua ni..

    Nutriferon membantu sel-sel sihat dan kulit jadi cantik

    Nutriferon membantu masalah resdung


    Nutriferon membantu atasi masalah sakit kepala

    Lagi testimoni IBU-IBU MENYUSU yang mengambil Nutriferon boleh dibaca disini..

    Kesemua perkongsian ini dikongsi oleh pelanggan-pelanggan di bawah jaringan kami di grup EXCLUSIVE kami.. di dalam grup ni kami share EXCLUSIVE TIPS dan pengalaman menggunakan produk-produk Shaklee.. memang menarikss.. siapa yang jadi pelanggan kami jelah yea dapat kesemua EXCLUSIVE ni.. yang bukan pelanggan kami, tak dapatlah nak menolong, kenalah amik nombor yea.. hahaha..

    So, OFFER Nutriferon tinggal lagi 3 HARI SAHAJA LAGI! Jadi jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan Nutriferon ni, sekotak pun bukan kena makan hari-hari.. STANDBY as First Aid, bawak travel ke mana-mana.. tambah dah lepas raya ni kan, makan macam-macam, perut meragamlah, anak pun meragam tak sihat - selsema dan demam, kita pun rasa badan sihat tak sihat je.. Amik satu sachet Nutriferon ni inshaALLAH akan lega.. 


     Lots of Love..
    Puan Lia [UmmiIrfan]
    Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
               012-2541296       | rafaliah@yahoo.co.uk



    *Click here to order.

    **COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

     >> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

    Monday, August 27, 2012

    Nutrien hebat untuk KULIT MUDA dan SIHAT

    Harini saya nak share apakah nutrien-nutrien untuk kulit muda dan sihat menawan.. Apa yang Shaklee rekomen untuk kita semua.. jadi jom baca..

    Kolagen merupakan satu daripada empat jenis tisu utama yang terdapat di dalam tubuh badan manusia di mana ia meliputi kira-kira 30% daripada keseluruhan susuk tubuh. Kolagen membentuk pelbagai jenis tisu penghubung di antara bahagian-bahagian tubuh termasuklah kulit, otot, rambut, tendon, ligament, darah, tulang dan tulang rawan yang membentuk struktur untuk menyokong keseluruhan susuk tubuh.

    Semakin umur meningkat, jumlah kolagen di dalam tubuh semakin merosot. Ini mula dapat dilihat ketika usia mencecah 20 tahun, di mana kulit semakin kering, kasar, kurang anjal dan garis-garis kedutan mula muncul. Kekurangan kolagen di dalam tubuh akan memberi kesan bukan hanya penuaan pada kulit tetapi rambut juga pudar sinarnya, semakin menipis dan mudah gugur.

    Jadi, untuk kekal muda dan menawan, anda perlu menggantikan kolagen yang hilang dengan supplemen kolagen, Vitamin C, dan nutrient polifenol.

    Collagen Supplemen
    Supplemen kolagen membantu untuk menjana semula serat kolagen dan terus mengekalkan jalinan padu kolagen yang dikeluarkan di dalam lapisan-lapisan kulit yang lebih dalam. Ini membuatnya LEBIH TEGAP dan ANJAL. Kulit kelihatan LEBIH LICIN, LEBIH LEMBUT dan LEBIH MUDA. Kolagen juga membantu MENYUBURKAN RAMBUT di mana rambut LEBIH KUKUH, TEBAL dan BERSINAR.

    Nutrien Polifenol
    Nutrien Polifenol kaya dalam cirri-ciri ANTIOKSIDA dan membantu MELAWAN KEROSAKAN RADIKAL BEBAS yang mempercepatkan kehilangan kolagen. Beberapa kajian juga membuktikan yang campuran ekstrak botani Polygonum Cuspidatum, Muscadine Grape, European Elderberries dan Lobak Ungu dapat membantu untuk menggalakkan PROSES PENUAAN yang sihat.

    Vitamin C
    Vitamin C penting dalam PENGHASILAN KOLAGEN dan lain-lain tisu penghubung yang membantu dalam MENGEKALKAN KULIT YANG ANJAL dan terpelihara. Vitamin C juga merupakan ANTIOKSIDAN yang membantu MELAWAN RADIKAL BEBAS, bahan cemar yang terkenal dalam menyebabkan penuaan kulit pramatang.

    Apa yang Shaklee rekomenkan?
    Shaklee mengesyorkan Shaklee Collagen Powder, VIVIX dan Vitamin C dengan pelepasan masa untuk kulit yang lebih muda dan juga menggalakkan proses penuaan yang sihat.


    SEKILAS FAKTA Shaklee COLLAGEN POWDER:
    Supplemen kolagen terbaik ini mengandungi 4000mg proprietary RSS (Red Snapper Scale) iaitu kolagen yang diekstrak dari kulit ikan merah laut dalam yang tulen dan berkualiti tinggi dengan molekul yang LEBIH RINGAN kurang 1000Dalton, di mana ianya MUDAH DISERAP oleh tubuh dan membantu untuk meningkatkan SINTESIS KOLAGEN di lapisan demis dengan lebih berkesan. Serbuk Shaklee Kolagen juga diperkaya dengan TUJUH BAHAN UTAMA untuk menyokong KEJELITAAN ANDA daripada DALAM KE LUAR.


    VIVIX ~ Sekilas fakta:
    Campuran ekstrak botani proprietary Polyganum Cuspidatum, Muscadine Grape, European Elderberries dan Lobak Ungu. Kaya dalam polifenol tumbuhan. Membantu menggalakkan penuaan yang sihat.


    Produk pertama yang menawarkan satu pelepasan mengikut masa Vitamin C semulajadi yang menggunakan satu proprietary, di mana sistemnya melepaskan Vitamin C selama 5 jam bagi menyediakan nutrient antioksidan.

    Shaklee Collagen Powder merupakan supplemen kolagen hebat yang mengandungi 4000mg proprietary RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Ia juga dicampurkan dengan tujuh bahan utama seperti ekstrak biji benih Camelia Japonica, ekstrak Pfafia, kolegan ikan, ekstrak kerang-krerangan, Lactobacillus Acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B yang memberikan faedah-faedah sperti berikut:
    • ·         Menyokong produksi kolagen untuk meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.
    • ·         Mengecilkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan
    • ·         Kulit yang lebih putih dan licin
    • ·         Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar
    • ·         Membantu menegang dan menganjalkan payudara.

    TERBUKTI BERKESAN!
    Shaklee RSS Collagen Powder terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas menggunakannya selama 8 minggu, keputusan menunjukkan tekstur keseluruhan kulit menjadi lebih baik meningkat sebanyak 71%.


    *sumber: Majalah Shaklee Today Vol3 (2012)

    Jadi, kalau nakkan kulit sihat, muda, anjal dan cantik menawan inilah antara supplemen-supplemen yang direkomenkan oleh Shaklee.. yelah bila umur dah semakin meningkat, dah tentu kedutan pada wajah mula kelihatan, kulit yang dulu tegang mula hilang keanjalnnya.. itu semua petanda anda tua sebelum usianya! Jadi, dengan supplemen-supplemen di atas, proses penuaan akan menjadi lebih sihat..InshaALLAH..

    Takdelah orang kata, Cik Kiah tua sebelum usianya! :-))

    Berminat nak cuba, boleh contact saya..

    Lots of Love..

    Puan Lia [UmmiIrfan] 
    Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
    Mobile:             012-2541296      



    *Click here to order.

    **COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     
    Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in