Thursday, July 5, 2012

Apa kata Pn Amy tentang Supplemen yang membantu penyusuan ~ Susu kembali banyak, lebih pekat, anak tak kembung dan badan pun slim..:-))


Tiada apa yang dapat dikatakan lagi apabila melihat dan mendengar kisah-kisah ibu menyusu yang berjaya dengan penyusuan mereka. Memang pada awalnya menghadapi masalah dan tekanan, penghasilan tak konsisten, tapi segalanya berubah apabila kita sebagai ibu berniat untuk menjayakan penyusuan demi bayi kita.. InshaALLAH, segalanya dipermudahkan olehNYA apabila niat kita tadi ikhlas. Anyway, saya nak share kisah Pn Amy dari Johor yang mengambil Supplemen untuk breastfeeding dan ESP demi anak beliau Ameer..
--------------------------------------------------------------------------------------
ok ni cerita ibu dan vit Shaklee yg superb...heee...knape ye ibu suke shaklee ni, jom bace :syukur Allah meredhai, Shaklee mmbantu….
Memule ibu amik Shaklee dgn niat nk tmbh susu bdan yg memg drop lpas period…Ameer bru 3 buln tyme tu, tp susu mcm dh nk kering…ibu risau, sbb ibu memg dh niat nak beri Ameer yg terbaik sme mcm ape yg kakak die dpt dlu ( Amirah BF ngan sy smpi 2thun 3 buln )2minggu lpas amik Set B tu, Alhamdulillah, susu ibu klau tiap kali pump tu msti dpt 4 – 5 oz…hepi sesangat…n bile ibu add on ESP tu kdang2 blh smpi 8oz klau pump…heee, pnye la hepi…n yg pling best susu ibu jd lebih pekat…yummy! Ameer pon klau mnum, cept je kenyg…dan Alhamdulillah ibu berjy wat Exclusive BF utk Ameer smpi die 6 bulan….

Ibu kn dudk berjauhan ngan ayahkan…en suami klau tk keje kt KL, die akn outstation ke oversea ,ibu kat johor, so memg ibu la yg akn uruskan anak2 sendirian…memg penat mne nk keje lg, wat keje2 rumh lg, lyan anak2 yg msih kecil…. Sejk amik Shaklee ni ibu rs lbh cergas tau, klau dlu lpas amik anak2, ibu akn tros kunci sume pintu dudk je dlm umah…sian kan ank2 ibu wlaupon bru kul 5pm…tp skrg ibu siap je letk brg2 kat umah, kitorg siap leh jlan kaki g playground…sronoknye anak2 ibu, n ibu mstilah lg sronok…serious ibu ckp, bab ni wat sy rs nk bgtau 1 dunia, betapa ibu brsyukur pd Allah sbb gerakkan hati ibu nk amik Shaklee ni as my supplmnt…smpi mr hubby kate : baby tk pent ke, klau dl drive g plygroungd tu pon tk lrat, ni siap jln kaki..heheh! ibu ckp ok je…smbil tu blh brsenam…10,000 lngkh shari..heheh!
lg 1, ibu prasan, ank sy tk penh kembung, wlaupon ibu main blasah je mkn sume2…n another 1, ibu ni ade mslh pengnyah toksik sbnrnye…klau “nyah toksik” tu 2hr skali…tu yg bdan cept letih, xsegar…tp sejk amik Shaklee ni, hr2 ibu “menyah toksik” tu yg ibu jd lbh segar n Ameer jg tk kembung…heeee….
Rmai org kt ibu nmpk muda n slim tak nmpk mcm dah ade anak 2….hehehe! syukur, tu lg slh satu kbaikan yg ibu dpt bile amik Shaklee…Sbb tu klau ade je yg tnye psal supplmt ape ibu mkan cept je sy suggest SHAKLEE…sbb ibu dh dpt mcm2 kbaikn…Syukur Ya Allah

tgk anak sy membesar ngan sihat….Ameer dh nk msuk 7 buln, Alhamdulillah tk pernah demam lg, sbb ibu die sihat…heeee…tgk anak sy tembam kan…rmi org tnye, mcm mne blh tembam ni, sbb ibu die kecik je saiznye…hubby sy lg la slim…
-----------------------------------------------------------------------------------
Panjang lebar perkongsian beliau... perasaan saya? tentulah gembira dan bersyukur apabila membaca perkongsian beliau...:-)))

Oklah, kat bawah ni adalagi perkongsian menarik daripada ibu-ibu menyusu:
Dan jika anda berminat untuk mendapatkan mana-mana supplemen untuk breastfeeding ini boleh hubungi saya             012-2541296       atau emelkan ke rafaliah@yahoo.co.uk atau PM di fanpage UmmiIrfan Online Shoppe. 

Lots of Love..
UmmIrfan

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in