Monday, July 30, 2012

"Kulit rasa lebih FLAWLESS" ~ Cik Noor Aishah selepas 2 MINGGU menggunakan Vitamin E (^_^)

Morning My Lovely Darlingss..pagi ni saya nak share satu TESTIMONI MENARIK seorang pengguna VITAMIN E.  Walaupun baru 2 minggu menggunakan VITAMIN E ini, beliau sangat berpuas hati dengan hasilnya.. Jom kita baca apa kata Cik Noor Aishah ni..:-))) (boleh klik gambar untuk zoom)


Haaaa..tu baru guna VITAMIN E dan VITAMIN C je.. kalau consume kedua-dua vitamin ini termasuk dengan ESP, memang confirm korang berpuas hati dengan hasilnyaaa.. kenapa saya bagitau camni? 


VITAMIN C - bertindak sebagai KOLAGEN untuk mengurangkan kedutan pada wajah.
VITAMIN E - melindungi kulit dari sinaran UV merbahaya dan mencegah kanser kulit.
VITAMIN B COMPLEX - mengawal aktiviti kelenjar minyak pada wajah.
ESP - ialah 'MAKANAN' kepada sel. Sel kita perlu digantikan dan diperbaharui setiap 21 hari, jadi kita perlukan PROTEIN untuk sel-sel baru ini hidup dan digantikan.  Cukupkah jika saya hanya mengambil makanan seperti ayam, ikan, telur etc etc etc? Boleh, tetapi harus diingat, KHASIAT PROTEIN MUDAH MUSNAH pada SUHU YANG TINGGI. Jadi, kita perlu mendapatkan makanan tambahan dari sumber lain. 

Oh yea! Dan jika anda mengalami masalah kulit berjerawat, anda sangat-sangat perlukan ESP ni..boleh klik sini untuk baca perkaitan ESP dengan masalah kulit berjerawat..:-))


Haa..apa yang ditunggu lagi? Ada masalah kulit, jangan tunggu lama-lama untuk cari penyelesaiannya..nanti kang Che Abang Sayang carik yang lain baru tau..;-))


Jika anda berminat untuk mendapatkan vitamin-vitamin seperti yang diambil oleh Cik Aishah, boleh hubungi saya             012-2541296       atau emelkan ke rafaliah@yahoo.co.uk atau PM di fanpage UmmiIrfan Online Shoppe. 


Lots of Love..
Puan Lia [UmmiIrfan]Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
012-2541296 | rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

Sunday, July 29, 2012

"..kak, kulit rasa MOIST je eventhough tak pakai krim.." ~ Syaza

Bila bercakap tentang set kecantikan kulit, ESP, GLA dan Vitamin E antara yang dah terbayang di minda pengunjung-pengunjung UmmiIrfan ni…hehe..Most customer saya tak kiralah ibu menyusu ke, yang nak kurus ke, yang ada masalah kulit ke, memang suka dengan set ni. So, harini saya nak cerita tentang customer saya Pn Syaza yang ambil set ini just about 4 weeks before beliau berkahwin. Sebenarnya dah lama saya simpan testimoni beliau, tapi tunggu turn nak post kat blog ni..berderet-deret testimoni dah dikongsikan dengan semua pengunjung-pengunjung UmmiIrfan.Com ni .. (^_^)

Actually Syaza ambil vitamin-vitamin daripada saya untuk cantikkan kulit beliau. Beliau ambil Vitamin E, Vitamin C, B-Complex+ESP+GLA untuk cantikkan kulit, nak nampak berseri masa naik pelamin katanya. Seingat saya, beliau ambil set ni sebulan sebelum berkahwin. Memang semangat dan very determined nak cantikkan kulit. Yelah untuk suami dapat pahala kan? Selepas seminggu beliau amik set tersebut dengan saya ni feedback beliau melalui sms:

“Kak..kulit rasa moist je even though tak pakai krim..tapi ada naik sikit jerawat kecik2 kat muka..rasanya itu healing crisis..nampaknya kena minum air banyak lagi ni..”

Itu feedback beliau selepas seminggu makan set tu. Memang ada healing crisis sebab ape? Sebab badan sedang bertindakbalas dengan vitamin-vitamin yang beliau makan tadi. Tapi itu sebenarnya adalah petanda positif kerana badan masih berfungsi untuk detox dan bersihkan dalaman tubuh kita. So, Syaza pun teruskan pengambilan set ni..After 3 weeks, beliau sms saya:

“Kak..Syaza nak kahwin minggu depan, semua orang puji kulit Syaza..nampak berseri-seri je..”

Nak tau itu sebab ape? Itu sebab GLA dan ESP serta Vitamin C, Vitamin E dan B-Complex yang beliau makan tadi. GLA ni amik masa dalam 21 hari untuk nampak hasilnya dan ESP pula ambil masa 20 hari (paling cepat) untuk gantikan balik sel-sel yang rosak dan bina sel-sel baru. Vitamin E pulak melindungi kulit kita dari pancaran sinar uv yang merbahaya dan melindungi kulit kita dari serangan radikal bebas. Manakala Vitamin C membentuk kolagen dan Vitamin B-Complex membantu mengawal aktiviti kelenjar minyak pada wajah.

Selain itu, beliau juga banyak mengambil buah-buahan dalam pemakanan harian beliau. Buah-buahan ni penting walaupun beliau ada ambil Alfalfa yang bertindak sebagai fiber untuk proses detoks, buah-buahan membantu mempercepatkan proses ini secara konsisten.

Hasilnya dah tentulah kulit yang mulus, bersih, cantik dan berseri! (^_^)
--------------------------------------------------------------------------------------
Jika anda berminat utk mendapatkan rangkaian supplemen inisila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.



Lots of Love..
Puan Lia [UmmiIrfan]Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
012-2541296 | rafaliah@yahoo.co.uk



*Click here to order.


**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

Friday, July 27, 2012

TESTIMONI Pn Aishah tentang ESP ~ GEBU, ANJAL, CANTIK BERSERI dari dalam..(^____^)

Yezzaaa...!! What can I say more?? The testimony is always speakkkkk..Oklah straight to the point, cer baca Testimoni Pn Aishah dari Johor tentang ESP ni..sah-sah dah beliau jatuh chenta abesss..:-)))
------------------------------------------------------------------------------------

Pada mulanya, aku minum Energizing Soy Protein (ESP) sebab nak tambah susu dan memperkayakan khasiat susuibu sahaja. But then, aku terasa kelainan pada tubuh badan aku sendiri. Apa kelainannya? Meh aku list down.

  • Kulit badan terasa licin. Kalau dulu aku gesel-gesel kaki antara kaki terasa noo kasarnya. Macam pekerja buruh pon ada. Kekeke. Tapi sekarang, sungguh seronok nak gesel kaki sendiri. Err. Kenapa bunyi macam tidak senonoh je ni? Okeh, NEXTTT!
  • Tapak kakiku yang kasar berdengkang sebelum ini sudah licin yow! Yang ini, suamiku yang perasan tahu? Masa tu duduk bersila, pastu dia tanya, "Eh, mana pergi kulit kasar kat tapak kaki awak? Dah hilang?" I pon tersipu-sipu malu. Cececece.
  • Kulit muka jadi berseri, anjal dan gebuHoy gilalah buat entry up diri sendiri. Tapi betul okeh. Aku tak tipu. Dah ramai dah perasan dengan perubahan muka aku sendiri. Semua akan cakap muka aku berseri-seri. Sampai ada yang kata pembawakkan budak! HOY!
  • Aset-aset' peribadi terasa gebu dan anjal. Ini tak payah cerita panjang. Nak tahu PM aku. Muehehehe.
  • Badan yang dulunya terasa mudah penat, letih dan lesu terasa segar je setiap hari. Bab ini, aku cadangkan pengambilan bersama Ostematrix (pil Kalsium).
Fakta : Pengambilan Protin adalah sangat diperlukan bagi makanan sel-sel dalam badan kita. Sel badan yang sihat akan menjamin penyerapan vitamin-vitamin lain yang kita makan dengan lebihefektif dan optimum.
--------------------------------------------------------------------------------

ESP terkenal dengan SOYA YANG SANGAT ASLI di mana tidak mempunyai apa-apa rasa, TIDAK MENGGEMUKKAN dan ia KAYA DENGAN PROTEIN. Selain untuk MENAMBAH SUSU ia juga BAGUS UNTUK KESIHATAN KULIT di mana ia MEMPERBAIKI SEL-SEL serta MENCANTIKKAN KULIT dan WAJAH.

Siapa Yang Boleh Ambil?
~ Ibu menyusu
~ Ibu hamil
~ Ibu dalam pantang
~ Mereka yang menghadapi kulit kusam, kering, rambut gugur
~ Mereka yang ingin membina otot (body builder)
~ Mereka yang baru menjalani pembedahan - perbaiki sel, enzim, hormon
~ Mereka yang ada gastrik - haaa..ni nak puasa dah boleh GET READY..:-)
~ Mereka yang ingin menurunkan berat badan

Jika anda berminat utk mendapatkan ESP ini (harga retailnya RM160),  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love..
Puan Lia [UmmiIrfan]Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
012-2541296 | rafaliah@yahoo.co.uk





*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

Thursday, July 26, 2012

TESTIMONI Ibu menyusu: "Ini dia bonus selepas 6 bulan consume ESP, bukan setakat maintain milk supply je.." - Pn Puteri

Minggu ni kita berbicara tentang bab penyusuan..kalau bercakap tentang testimoni, ada yang suka baca, ada yang tak sabar nak cuba lepas membacanya, dan ada juga yang tak suka ..hehe.. pada saya terpulang pada masing-masing, sebab testimoni-testimoni ni bukanlah rekaan.. haisshh..takde masa saya nak reka testimoni orang..! Yang pastinya, testimoni ni bakal membuat para ibu menyusu teruja dan sedikit sebanyak dapat memberi semangat untuk meneruskan perjuangan susu ibu..InshaALLAH..Jom baca..
----------------------------------------------------------------------------------
saya bukanlah pakar dalam hal- hal breastfeeding ni. ada banyak trial and error saya buat sejak anak pertama. bila tiba anak kedua, pandai la sedikit. lepas tu mula share la dengan kawan- kawan yang nak breastfeeding juga. bila salah amalan saya, salah la juga amalan diaorang haha! tapi yang bagusnya, bila saya yang mula breastfeeding, dapat lah saya share the do's and don'ts tu dengan mereka. kiranya dalam ketaksempurnaan saya melaksanakan penyusuan ni, ada juga lah yang beroleh manfaat. cewah.
saya ingat hari pertama saya kembali bekerja, saya share minibar rakan saya di opis yang juga mengepam. ketika itu anaknya dah 2 bulan lebih. bila saya bawa susu yang diperah, rakan saya excited sangat, dan cakap "waaaa pekatnyaaaaa.." kebetulan pulak hari tu dapat pam dekat dua botol penuh, lagi la dia excited, "waaa banyakkknyaaa..."
saya kembang kempis juga la gembira dan bangga haha! terus saya share dengan dia, apa yang saya amalkan untuk dapat susu pekat & banyak. saya share SEMUA! tips, jadual mengepam, jenis vitamin yang saya ambil, dengan contact distributor shaklee saya. lekas- lekas dia order, ikut tips dan jadual. alhamdulillah berhasil juga. tapi kami berdua memang ada masa culas juga mengepam kat opis tu tambah2 waktu sibuk. dan percayalah, banyak mana pun vitamin atau milk booster food kita telan, kalau culas, malas, leka nak pam, minum air, jangan lah harap susu mencurah- curah yer. mencurah air ke daun keladi mungkin- haha tak relevan.jadi, saya share kat sini, apa yang saya makan, minum dan buat untuk tatapan semua (eceh semua, macam ramai je ahaha):

saya minum energizing soy protein 2-3 kali sehari
saya ambil vitalea, vitamin c, b- complex, dan alfalfa ikut jadual
saya tambah lagi dengan ostematrix sebelum tido
inilah yang saya buat sejak 6 bulan yang lepas. ada hari2 saya terlupa juga, atau ada hari yang susu banyak (hari cuti, hari yang relax happy, tenang) saya kurangkan alfalfa & ESP (mainly because nak jimat cermat ahaks).
jika orang bertanya, boleh ke tidak ambil alfalfa saja, saya memang cakap tak boleh. pasal apa? pasal nanti bila badan letih, lesu, stress dan takde sokongan multivitamin, vitamic c dan b-complex, sebotol alfalfa pun tak dapat membantu. saya tak berani jamin pasal saya tak buat gitu hehe. dan ESP ni ramai yang bertanya juga. ini bonus yang saya dapat selepas 6 bulan minum ESP, selain untuk maintain milk supply

- warna kulit muka lebih sekata, jerawat jarang sekali muncul these days...
- firmer body, i lost inches- protein helps to firm up body FYI
-------------------------------------------------------------------------------------
Jika anda berminat ingin mendapatkan Set Family Wellness add-on Ostematrix dan Alfalfa seperti diatas,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love..
UmmIrfan



*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

Wednesday, July 25, 2012

IBU-IBU MENYUSU nak rasa TERUJA dengan rangkaian supplemen untuk penyusuan.. Ikuti pengakuan mereka..

Morning Darlingss semuaaa...
Yezzaa..! AlhamduLILLAH dah masuk 5 hari berpuasa..bagaimana dengan puasa anda? 
Harap-harap semuanya ok yea..

Anyway, harini saya nak share tentang pengalaman PARA IBU MENYUSU yang mengambil rangkaian set supplemen ni..betapa terujanya mereka semua..


Jemput tumpang rasa teruja mereka..^__^
___________________________________________________________



Yann N Hafiz :alhamdulillah...setelah 3mggu consume set ini...hasil perahan semakin byk...bermula dgn hanya 2oz sahaja sekali perah...syukur sgt2...mudah2an rezeki bb Zara semakin byk..TQVM to shaklee,ciput bob and seeha..


Rahimah Mastura Muhammad Alhamdulillah..sejak amik set ini anak saya semakin kuat menyusu n pertambahan berat badan yang tak dijangka untuk baby berusia 2 bulan. Berat badan naik 5kg masa 2 bulan dari 3.8kg masa sebulan n dia reject susu fm n puting o kalau duduk dengan bs. Sentiasa mahu susu badan n alhamdulillah susu badan saya semakin hari semakin banyak. Syukur alhamdulillah n thanx pada suami saya sbb support susu ibu n thanx juga pada dia sbb belikan set 3m untuk saya ... =)


Nur Izzati Che Jawias apa yg sy buat Ramadhan lepas, sy amal set ini. pastu pagi sahur tu ambik susu/horlicks+esp, mkn kurma n minum byk air... b4 sahur sy akan pump/pp..tgk mana sempat. n alhamdulillah sebulan bln puasa tu hasil susu mcm biasa, siang 3 kali pump mcm biasa..kene pump konsisten mcm hr2 biasa n mlm minum byk air..n yg penting, doa byk2 ;)

Ciput Bob Ifa amik set ini+meal shake+omega+lechitin+vite. Sooper dupper berbaloi2....... Sumenya meriah dari segala aspek...... Syukur Alahmdulillah...


Zabrina Ar :nak share...Zawir lg 18 hari 8 bln..saya msih rase bgkak susu..pam pun leh dpt 30 oz sehari..tq to Allah n Shaklee..moga rezeki anak saya berkekalan...saya ambil 3m utk bfeed set..tk rugi beli..stok susu zawir utk jan ada 360oz...sape2 yg mkn vitz sila mkn dgn cara yg btl ye..bhubunglah dgn pgedar anda...hepi breastfeed...Alhamdulillah... 



Inilah dia rangkaian supplemen yang mereka semua sebutkan tadi..



Set ini adalah gabungan Set Family Wellness dan add-on Alfalfa dan Ostematrix

Set Family Wellness ~ membantu meningkatkan kesihatan secara menyeluruh
~ membantu anda berasa lebih bertenaga
~ menguatkan sistem imun anda
~ membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, otot yang sihat

Alfalfa ~ kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium serta klorofil, bioflavonoids, pelbagai mineral surih dan vitamin. 

Ostematrix ~ terbukti secara klinikal dapat menyediakan nutrisi penting serta unik dan melebihi fungsi kalsium dalam membina dan mengekalkan tulang dan gigi yang kuat serta membantu mengurangkan risiko osteoporosis.

Inilah dia rangkaian supplemen yang lengkap untuk ibu-ibu menyusu agar kesihatan luaran dan dalaman untuk ibu dan anak terjaga sejak awal lagi..:-)))
---------------------------------------------------------------------
Sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian            012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe untuk sebarang pertanyaan dan pesanan. (^__^)


Lots of Love..

UmmIrfan


*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in