Wednesday, June 13, 2012

TIPS: Manfaat susu dalam dunia kecantikan. Kecilkan pori2, kurangkan iritasi, awet muda..Oh ya! Jangan lupa add-on 1 biji VITAMIN E (^__^)

Sejak awal bulan ni memang ramai yang dah jatuh cinta dengan Shaklee ESP ~ Our Best Seller! Memang tak putus-putus customer ambil..yelah, sempena bulan Jun ni kan ada OFFER on Vitamin E, sangatlah berbaloi jika anda mendapatkannya. Sebab ape? sebab free postage! :-)))) sape taknak kannn...inilah masanya nak rembat Skin Care Set bersama-sama ESP. Anyway, sebenarnya ESP ni pun boleh buat masker..ok, bab untuk ESP jadikan masker tu nanti saya update kat entry lain okayy..harini saya nak share secara general manfaat susu dijadikan sebagai masker..

Apa yang membuatkan masker susu tu so special.. dan buat awet muda+ kulit halus lembut.. rahsianya.. ditambah dgn 1biji vitamin E.. Pecahkan satu kapsul.. add on dlm resipi buat masker tu.. Ianya bahan yg mmg ada didapur rumah kita.. jadi semua orang boleh buat sendiri.. bestttt.

Manfaat susu antara lain :
• membuat wajah tampak lebih bercahaya.
• Menghaluskan kulit tubuh
• mencegah penuaan dini
• menghilangkan noda di wajah
• mengecilkan pori-pori
• menyembuhkan iritasi
• mengurangi iritasi dan reaksi alergi pada kulit
• membantu menyembuhkan luka
• memberi nutrisi dan melembutkan kulit
• mengelupas sel kulit mati

Jom try resipi2 pupur dibawah yg berasaskan susu
Membuat wajah bercahaya
Caranya, campur 2 sudu susu tepung +1 sudu madu + 2 sudu air suam.pada wajah dan leher, biarkan hingga kering dan kaku. Setelah didiamkan beberapa saat, bilas dengan air hangat.

Membuat kulit tubuh lebih halus
Buat campuran secawan susu +3 sudu oatmeal. Gunakan untuk menggosok wajah dan tubuh. Biarkan mengering lalu bilas dengan air hangat, kulit Anda pun akan terasa lebih lembut dan halus.

Masker Susu utk awet muda dan sigkirkan noda wajah
Caranya : Campur 1 sudu vitamin E (dapatkan dari satu kapsul vitamin E) , tambah 2sudu kecik plain yogurt,1/2 sudu teh madu, + sedikit jus lemon.campur rata. Usapkan ke seluruh wajah dan biarkan meresap selamat 15 menit. Basuh muka dengan air hangat hingga benar-benar bersih.

Mengecilkan Pori
Jika Anda punya masalah dengan pori yang besar , terbuka , dan ingin kulit bersinar , ternyata kuncinya adalah sour cream. Caranya : ambil sour cream secukupnya, basuhkan ke wajah dan leher . Tunggu selama 15 menit dan cuci bersih.

Mengurangi iritasi kulit,meringankan bintik-bintik merah , mengurangi reaksi alergi pada kulit dan membantu menyembuhkan luka
Cara: Jika kulitmu terkena iritasi atau kulit sensitif , basuhkan saja susu manis atau asam, baik krim atau buttermilk, biarkan kering sendiri.

Mandi Susu
Tambahkan secangkir susu instan bubuk ke air mandi. Mandi susu secara rutin diyakini bisa memberi nutrisi dan melembutkan kulit.

Mengelupaskan Sel Kulit Mati
Caranya : Larutkan sedikit garam dalam air mendidih dan add on 3-4 cawan susu segera ..kemudian isi dlm bath tub..Apa lagi... .. berendamlah selama 20 menit sambil lakukan scrubing dengan loofah.
..Selamat mencuba
-------------------------------------------------------
Bestkan? Nak buat facial kat rumah pun boleh. Takyah bazir duit nak gi ke spa nak buat facial.. Zaman sekarang ni kalau boleh semua nak buat di rumah..kalau boleh jimat, apa salahnya kan? Yang penting spend masa dalam 15-20 minit, hasilnya dah memuaskan.  ESP dan Vitamin E boleh guna up to 3-4 months! Haaa..tepeklah hari-hari kat muka tu buat masker..4 bulan takkan tak cantik kan..! hehee.. lepas ni dah nak raya, apalagi, masa untuk mempersiapkan diri dan WAJAH agar kelihatan SEGAR, GEBU, ANJAL dan ENERGETIC!  (^__^)

Jika anda berminat utk mendapatkan Vitamin E ini ,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe


Lots of Love..
UmmIrfan.

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in