”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.”

Tuesday, June 5, 2012

TESTIMONI Shaklee Performance Drink dan Vitalea ~ KHUSUS untuk mereka yang SUKA CYCLING! :-)))

Actually dah lama simpan testimoni ni, tak sempat-sempat nak update, so harinia ada kelapangan masa meh kita update sikit.. Testimoni tentang Performance Drink yang sedia ada tu testimoni lama..ni yang baruuuu...masih PANASSSS, sehangat membaranya matahari sekarang nih..hehe..Anyway, kita straight to the point occayy, ni testimoni My Hubby with his friend..



Biar saya taip balik kat sini apa feedback kawan husband saya:
"..Mi, sudah try PD semalam, 36km, mmg lain rasa power dia, sebelum ni 36km  2jam 10minit, semalam 59 minit, lepas tu x rasa penat pun, sebelum ni mmg tak larat nak gune chainring besar, tp semalam boleh menten chainring besar 30%, semalam naik bukit f1 steady...tq mie produk power ni.." ~ Enche Ijol

Haaa..baru tau penangan Performance Drink nih! Belum cuba belum tahu, tu sebab orang tua tua selalu kata, tak kenal maka tak chentaaa...dah kenal, dah jatuh chentaa baru tauuuu..So, ni sekilas fakta tentang Shaklee Performance Drink:

Penyahhidratan merupakan penyebab biasa bagi kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberangsangkan bagi para atlet. Shaklee Performance® terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air.  Tambahan pula, Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Campuran Elektrolit OPTI-LTYE™ proprietari   dengan campuran unik karbohidrat kami  dapat memberikan tenaga segera dan berkekalan bagi menyokong hidrasi optimum.

Terbukti secara klinikal
Ujian makmal terhadap atlet dengan pencapaian cemerlang menunjukkan yang Performance Shaklee dapat:
•    Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan 
      hidrasi
•    Memberikan spektrum elektrolit yang menyeluruh termasuk 
      kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
•    Memelihara tahap gula dalam darah bagi mengekalkan 
      keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Dapatkan yang Terbaik, Serlahkah yang Terbaik

Nutrisi untuk para atlet sukan Shaklee memberikan apa yang tubuh anda perlukan; sebelum, semasa dan selepas latihan, dengan formula yang terbukti secara klinikal  dapat membantu anda bertahan lebih baik, berlatih lebih lama dan kembali bertenaga dengan lebih cepat.
sumber: Shaklee

Boleh refer kat sini perbezaan antara air kosong biasa dan Performance Drink.


On the other hand, kenapa Vitalea diperlukan? Shaklee Vitalea ialah Multivitamin yang mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral lengkap dengan formula IRON yang diperlukan oleh tubuh badan. Sebab kaum lelaki ni malas nak makan vitamin banyak-banyak kan, at least sehari ambillah sebiji Vitalea ni dah mencukupi untuk keperluan harian tubuh badan kita. WAJIB ambik..sebab ape? baca sini..


Yelah, setakat time mengayuh je beria-ia minum Performance Drink, tapi tahap kesihatan dan kecergasan tubuh badan setiap hari tak menten, tak jadik jugak bang..bila mengayuh cergas kemain, pastu esoknya badan letih, lesu dan terus tak bertenaga nak buat kerja-kerja harian..pastu makin lama, tahap kesihatan makin menyusut..haaa, sape yang susah? Itu sebabnya combination set ini penting untuk che abang semua..:-)))


Jika anda berminat utk mendapatkan Performance Drink dan Vitalea ini,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe


Lots of Love..
UmmIrfan.

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan