Tuesday, June 26, 2012

Set Family Wellness+Alfalfa+Ostematrix - "Keberkesanan dia terlihat dalam masa 3-4 jam gitu jer.." ~ Pn Yati Omar.

Dah lama rasanya saya tak update apa2 tentang pengalaman ibu menyusu..harini nak update jugak sebab teruja baca blog Pn Yati Omar yang baru awal bulan haritu ambil Set Family Wellness + Alfalfa + Ostematrix. Memang teruja bacanya..Beliau ialah ibu kepada 2 orang anak yang comel..memang comel, especially Ameera tu..buat saya gerammmm je..:-))) (mode: teringin nak anak perempuan..hehe..)

Oklah, saya nak teruskan cerita beliau.. Jom baca apa kata beliau tentang supplemen yang beliau ambil ni..
--------------------------------------------------------------------

Saya pernah gagal menyusukan anak pertama. Bila dikenang balik, yer...memang sedih, saya hanya dapat menyusukan dia sampai umurnya 4 bulan sahaja (bergenang air mata ni).
Silap saya kerana menjangka penyusuan ibu itu mudah. Hakikatnya, ia tidak mudah. Banyak ilmu kene digali.
Dan kerana kegagalan itulah yang membuatkan saya bertekad untuk menyusukan anak kedua saya hingga 2 tahun, Insya-Allah.
Semasa mengandung anak kedua ni, saya banyak membuat pembacaan mengenai penyusuan susu ibu. Boleh dikatakan setiap hari, mesti ada je saya buat reading on breastfeeding.
Awal tahun 2012 baru ni lahirlah anak saya yang kedua. Alhamdulillah, saya dapat menyusukan dia dalam masa satu jam selepas melahirkan. Yang seronoknya, dia pandai sucking, nurses pun puji "eh eh pandai la dia nyonyot", heheeh. Dari detik itu bermula la kisah penyusuan saya :-)) . Dah 5 bulan lebih pun dah.
Saya akui banyak ups and downs nyer dalam tempoh 5 bulan ni. Masuk umur baby 4 bulan susu mula macam merudum sikit. FYI, saya direct feeding saja yer sebab saya dah tak bekerja semasa hamilkan anak yang kedua. Direct feeding pun boleh merudum susu?? mesti ada orang cakap macam tu kan? Jawapannya iyer. Even anak menyusu sejam sekali pun boleh merudum. Entahla, boleh ke guna word merudum ek untuk kes saya ni. Bukan merudum la kot cuma saya rasa anak saya macam tak puas menyusu.

Finally, cari punya cari. Alhamdulillah, berjumpa dengan suplemen-supplemen ini. Ni lah rupa dia kat bawah ni. Sayang ni tau. My life saver nih :-))


Alhamdulillah, first time consume. Keberkesanan dia terlihat dalam masa 3-4 jam gitu jer. Basah baju masa bf baby. Padahal dah lama tak macam tu sebelum kejadian tu. Saya cakap kat husband saya " memang berkesan betul ni".

Tapi kene ingat, even makan supplement, makan tetap kena jaga and air mesti minum banyak. Dalam kes saya, saya mmg jaga makan and minum air banyak tapi kes yang dulu tu supply susu tetap terganggu.
So apa yang saya boleh kata supplemen-supplemen ni dia melancarkan pengeluaran susu saya. Haaa...itu the exact word yang sesuai.
---------------------------------------------------------------
Tu diaaa..panjang lebar beliau cerita..Saya taknak komen panjang2..sebab dah banyak testimoni ibu menyusu saya share..so let's the testimonials speak themselves. Anda ibu menyusu, anda nilailah apa yang perlu untuk diri anda dan bayi anda khususnya. Saya di sini cuma membantu anda moga anda tidak menyesal di kemudian hari..Dalam Islam pun menggalakkan penyusuan bayi sehingga 2 tahun..pasti ada hikmahNYA kan kan kan.. :-)))

Oh ya! Pn Yati Omar ni ialah seorang pengedar Shaklee di area Kota Warisan, Sepang. Boleh hubungi beliau di 019-6671210 atau emel heriaty.omar@gmail.com kalau anda nak tahu lebih lanjut tentang pengalaman beliau..


Lots of Love..
UmmIrfan.

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in