Monday, June 18, 2012

Apa yang SPECIAL sangat Shaklee Ostematrix? Ikuti perbezaan Ostematrix dgn pil kalsium yang lain..

Bila bercakap tentang pil Kalsium, ramai membayangkan Shaklee mempunyai pil kalsium seperti pil-pil kalsium yang lain terdapat di pasaran. Opps! Shaklee takde pil kalsium, i mean, yang nama pilnya 'kalsium' semata... Pil kalsium shaklee ialah Ostematrix. Haa..nama pun dah lain, dan tentulah rasanya lain kan..:-))


Ramai menganggap pil suplemen semua sama. Begitu juga apabila bercakap tentang sumber kalsium. Ramai yang menganggap semua kalsium adalah sama.

Jawapannya tidak. Kalsium, terutama pil kalsium adalah berbeza antara satu sama lain. Pil2 kalsium terdiri dari pelbagai jenis, antaranya calcium carbonate, calcium lactate, calcium citrate, calcium gluconate dan sebagainya.

Itupun, pil kalsium sahaja tidak cukup kerana ia memerlukan Vitamin D untuk penyerapan.

Apabila kalsium diambil bersama vitamin D, ya hasilnya tulang dan gigi yang kuat. Tapi tahukah anda itu tidak cukup?

Kerana tulang yang kuat perlu 'melekat' antara satu sama lain. Oleh itu ia memerlukan mangan, boron, copper dan sebagainya sebagai simen.

Kerana itu kita perlukan Ostematrix ;)Jangan ambil mudah hal kalsium, kekurangan kalsium memberi kesan yang buruk kepada kesihatan seperti 
osteoporosis, kaki dan badan mudah lenguh, .. dan kalau amik susu pun tak semestinya memenuhi keperluan kalsium badan anda.. Jadi apa yang anda perlukan ialah Ostematrix.. Saya ambil Shaklee Ostematrix.. Jika anda berminat untuk mendapatkan Ostematrix ini bersama-sama (Retail Price RM58.80)boleh hubungi saya             012-2541296       atau emelkan ke rafaliah@yahoo.co.uk atau PM di fanpage UmmiIrfan Online Shoppe. 

Lots of Love..
UmmIrfan

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in