Thursday, June 28, 2012

TESTIMONI ESP: "Kulit muka saya bertambah GEBU dan BERSERI...takde DARK CIRCLE" ~ Pn Linda Maskan

Morning lovely darlingsss.. saya pasti anda semua kelihatan cantik, berseri dan ceria di pagi hari ini.. so, dah cantik berseri pepagi ni jom kita SENYUMMMM... InshaALLAH, orang akan melekat dengan kita.. segala kerja pun dapat berjalan dengan lancar.. senyum pun mesti ikhlas, lahir dari hati barulah sampai ke hati..:-))))


Orait, harini saya nak berkongsi testimoni dengan anda semua berkenaan seorang ibu menyusu..beliau ni pada awalnya amik set menyusu yang ada ESP tu untuk tujuan penyusuan beliau, tapi BONUS yang beliau dapat ialah kulit beliau jadi semakin cantik, gebu dan berseri.. dark circle bawah mata pun takde lagi..sape taknak kan.. Jom baca testimoni beliau..


So, nak tahu kenapa ESP ni dicadangkan dalam KEBANYAKAN SET?


Kerana PROTEIN adalah ASAS dan MAKANAN kepada sel.. Protein penting untuk PEMBENTUKAN dan PEMBAHARUAN SEL.. jadi bila sel SIHAT dan cukup ENERGY, PENYERAPAN nutrien adalah lebih OPTIMUM..

>> nak KURUS- ESP mengawal selera makan..

>> nak PUASA- ESP memberi rasa kenyang lebih lama..membekalkan tenaga sepanjang hari

>> nak TAMBAH SUSU IBU-ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu

>> nak CANTIK- ESP menggebu, melicin dan menganjalkan kulit

>> nak SIHAT- ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya..

>> kalau PREGNANT- ESP menguatkan rahim, untuk pembentukan otot baby

>> NAK PREGNAN- ESP memelihara dan memulihara rahim.. membekalkan tenaga

Wahhh..banyaaaaakkknyaaa fungsi ESP demi keperluan tubuh badan kita.. memang ESP ni multitasking gituuu...





Dan dalam entry kalini, ESP untuk ibu menyusu, bukan sahaja melancarkan penghasilan susu, tetapi juga membuatkan kulit si ibu jadi cantik, berseri dan gebu..

Bila difikirkan balik, sebagai IBU MENYUSU gaya hidup dah lar tak balance. makan tak seimbang,stress...tiada makanan tambahan - nak ke selepas 2 tahun berjaya menyusu tapi timbul masalah KULIT BERKEDUT2, KERING, KUSAM DAN TAK BERMAYA?? itu semua petanda kita TUA SEBELUM USIANYA! Jadi apa pilihan anda? ESP dapat membantu anda MENGEMBALIKAN KULIT WAJAH BERSIH DAN BERSERI KEMBALI,..anda mesti TAKNAK TUA SEBELUMA USIA kan??  menyesal saya tak cuba ESP sejak dari muda2.. welll.. now dah setahun sy minum.. terbaekkkk...kawan2 semua cakap KULIT SAYA NAMPAK CERAH DAN SEGAR walaupun guna hanya dalam masa 2 minggu...better late than never..:-)))

Berminat nak dapatkan ESP bersama set-set yang lain? Sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe


Lots of Love..
UmmIrfan.

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

Tuesday, June 26, 2012

Set Family Wellness+Alfalfa+Ostematrix - "Keberkesanan dia terlihat dalam masa 3-4 jam gitu jer.." ~ Pn Yati Omar.

Dah lama rasanya saya tak update apa2 tentang pengalaman ibu menyusu..harini nak update jugak sebab teruja baca blog Pn Yati Omar yang baru awal bulan haritu ambil Set Family Wellness + Alfalfa + Ostematrix. Memang teruja bacanya..Beliau ialah ibu kepada 2 orang anak yang comel..memang comel, especially Ameera tu..buat saya gerammmm je..:-))) (mode: teringin nak anak perempuan..hehe..)

Oklah, saya nak teruskan cerita beliau.. Jom baca apa kata beliau tentang supplemen yang beliau ambil ni..
--------------------------------------------------------------------

Saya pernah gagal menyusukan anak pertama. Bila dikenang balik, yer...memang sedih, saya hanya dapat menyusukan dia sampai umurnya 4 bulan sahaja (bergenang air mata ni).
Silap saya kerana menjangka penyusuan ibu itu mudah. Hakikatnya, ia tidak mudah. Banyak ilmu kene digali.
Dan kerana kegagalan itulah yang membuatkan saya bertekad untuk menyusukan anak kedua saya hingga 2 tahun, Insya-Allah.
Semasa mengandung anak kedua ni, saya banyak membuat pembacaan mengenai penyusuan susu ibu. Boleh dikatakan setiap hari, mesti ada je saya buat reading on breastfeeding.
Awal tahun 2012 baru ni lahirlah anak saya yang kedua. Alhamdulillah, saya dapat menyusukan dia dalam masa satu jam selepas melahirkan. Yang seronoknya, dia pandai sucking, nurses pun puji "eh eh pandai la dia nyonyot", heheeh. Dari detik itu bermula la kisah penyusuan saya :-)) . Dah 5 bulan lebih pun dah.
Saya akui banyak ups and downs nyer dalam tempoh 5 bulan ni. Masuk umur baby 4 bulan susu mula macam merudum sikit. FYI, saya direct feeding saja yer sebab saya dah tak bekerja semasa hamilkan anak yang kedua. Direct feeding pun boleh merudum susu?? mesti ada orang cakap macam tu kan? Jawapannya iyer. Even anak menyusu sejam sekali pun boleh merudum. Entahla, boleh ke guna word merudum ek untuk kes saya ni. Bukan merudum la kot cuma saya rasa anak saya macam tak puas menyusu.

Finally, cari punya cari. Alhamdulillah, berjumpa dengan suplemen-supplemen ini. Ni lah rupa dia kat bawah ni. Sayang ni tau. My life saver nih :-))


Alhamdulillah, first time consume. Keberkesanan dia terlihat dalam masa 3-4 jam gitu jer. Basah baju masa bf baby. Padahal dah lama tak macam tu sebelum kejadian tu. Saya cakap kat husband saya " memang berkesan betul ni".

Tapi kene ingat, even makan supplement, makan tetap kena jaga and air mesti minum banyak. Dalam kes saya, saya mmg jaga makan and minum air banyak tapi kes yang dulu tu supply susu tetap terganggu.
So apa yang saya boleh kata supplemen-supplemen ni dia melancarkan pengeluaran susu saya. Haaa...itu the exact word yang sesuai.
---------------------------------------------------------------
Tu diaaa..panjang lebar beliau cerita..Saya taknak komen panjang2..sebab dah banyak testimoni ibu menyusu saya share..so let's the testimonials speak themselves. Anda ibu menyusu, anda nilailah apa yang perlu untuk diri anda dan bayi anda khususnya. Saya di sini cuma membantu anda moga anda tidak menyesal di kemudian hari..Dalam Islam pun menggalakkan penyusuan bayi sehingga 2 tahun..pasti ada hikmahNYA kan kan kan.. :-)))

Oh ya! Pn Yati Omar ni ialah seorang pengedar Shaklee di area Kota Warisan, Sepang. Boleh hubungi beliau di 019-6671210 atau emel heriaty.omar@gmail.com kalau anda nak tahu lebih lanjut tentang pengalaman beliau..


Lots of Love..
UmmIrfan.

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

Sunday, June 24, 2012

Wahh..!! Lelaki pun JATUH CINTA dengan VITAMIN E! (^_^)

Anda masih ingat lagi entry ni? Yes, 'I Luv My Hubby Set' yang mengandungi Vitamin E dan Ostematrix. Fungsi kedua-dua Vitamin ini ada di dalam entry tersebut. Pagi ni saya nak share perkongsian menarik Puan Nurul Azliza berkenaan Vitamin E dan suami beliau di group tertutup EKSKLUSIF hanya untuk customer2 kami sahaja. Wahh..sekarang pun ramai lelaki dah mementingkan penampilan luaran yea. No worries, Vitamin E bukan sahaja menjaga penampilan luaran, malah dalaman juga...;-)

Isteri mana tak happy bila tengok muka suami dah bersih dan berseri kan? Para isteri sekalian tanya pada diri anda, siapa lagi nak take care inner and outer suami kita kalau bukan kita sendiri? Saya bagitau ni sebab taknak lar nanti ada suara-suara bercakap, "..tengok pasangan tu, isteri dia punyalah lawa, cantik menawan, tapi suaminya nampak selekeh, jerawat sana sini kat muka, muka berminyak etc etc etc.."  kalau kita terdengar orang cakap camtu, apa perasaan kita? Sedikit sebanyak mesti kita terasakan? So, life MUST BE BALANCE yea puan2 dan tuan2 sekalian. Kalau kita dah cantik, berseri dan menawan, suami pun mesti kelihatan camtu jugak..barulah nampak sepadan..:-)))

Jangan berfikir panjang, jangan ditunggu lagi..orang lain, pasangan lain dah bergerak dan berusaha untuk jaga kesihatan dan kecantikan luaran dan dalaman pasangan mereka, takkan anda nak tunggu aje kat situ? Jom dapatkan VITAMIN E ni selagi PROMOSI masih berlangsung. Until end of this month je tauu..;-)

Sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe


Lots of Love..
UmmIrfan.

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

Friday, June 22, 2012

Tinggal 8 HARI SHJ LAGI sebelum PROMOSI VITAMIN E Complex ini berakhir! (^__^)

Bila sebut pasal VITAMIN E, semua tau ianya sinonim dengan KULIT CANTIK TANPA CELA. Haa..sape taknak kan..nampak cam artis kat tv lak..alar, artis kat tv tu pakai make-up je tebal berapa inci, kita ni biarlah natural, cantik luar dan dalam...so, VITAMIN E adalah kuncinya. Bukan setakat untuk cegah kanser kulit, anti-penuaan, anti radang kulit, tinggi antioksida etc etc.. 


Sila klik gambar untuk zoom

Dan ini pula saya nak SHARE TESTIMONIALS customer-customer saya dan lain-lain yang dikongsikan bersama di Grup EXCLUSIVE kami, KHAS hanya untuk customer-customer kami:


Sebenarnya VITAMIN E ni bukan hanya untuk kulit sahaja, tetapi juga bagus untuk luka-luka kecil dan lain-lain permasalahan berkaitan kulit..Haaa..ni kat bawah ni TESTIMONI lagi...

So, apa yang ditunggu lagi? Orang lain dah sibuk mendapatkan Vitamin E Complex ni sebab ada OFFER dari Shaklee dan masing-masing nakkan serba-serbi cantik, luar dan dalam. Ada juga antara mereka dah mula siapkan Vitamin E dalam handbag or kat rumah as a First Aid. Anda bagaimana?

Lots of Love..
UmmIrfan.

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

Thursday, June 21, 2012

Testimoni bergambar: Pn Aula sapukan VITAMIN E pada anak beliau yang terhantuk bucu meja..VITAMIN E heals wound..

Bila cakap tentang Vitamin E mesti ingat untuk kulit cantik, bebas parut jerawat, hilangkan kulit kusam etc etc..tapi selain itu, Vitamin E ni juga bagus untuk pulihkan luka, especially luka2 kecil.. saya memang simpan Vitamin E ni kat rumah...selain untuk mencantikkan kulit saya ni (hehe), saya kadang2 guna kat hero saya Irfan ni..nama pun hero kan..macam2 dia main, macam2 kerja dia buat, sedar2 dah luka sana sini..tau-tau je dah berdarah kat mulut lar, kat hidung lar..apa boleh buat hanya dia sorang je (setakat ni lar..hehe..), dialah pengarang jantung hati saya, sakit dia, sakitlah saya..nangis dia, nangis jugaklah hati ibu saya ni..Anyway, hari ni nak cite tentang Pn Aula dan kisah anak beliau (hero jugak..hehe..) Razim yang terhantuk di bucu meja ..luka kecil, beliau sapukan minyak Vitamin E..
--------------------------------------------------------------------
Hari ini saya nak bercerita sikit pasal anakanda saya Azib Razim yang sangat bijak dan aktif…Semalam die terjatuh dan terhantuk di bucu meja sampai luka di kelopak matanye… habis ilang hensem anak mommy …hurmm..Saya punyala panik bergegas balik siap emergency leave terus…. Pulang melihat alhamdulilah tuhan lindungi dia dari kesan luka ke mata… Dah bawak klinik Doc gelak je tgk razim yang tak lekang dari mommy tak nak doctor check…Tapi finally he gives in and doctor confirms he is fine dan tak perlu ape2
Saya ade terbaca dalam group diskusi kesihatan Shaklee ~thank you Wafi, Alom, Iffa, Along and Kak N~ tentang testimonial bagaimana Vitamin E dapat menyembuhkan luka , apalagi saya pun ambil satu kapsul dan pecah kan amik minyak terus sapu ke atas luka dia.

2 hours after Vit E application

Razim mmg jenis aktif dah terhantuk pun boleh lompat2 lagi… tapi alhamdulilah tak sampai 3 jam saya Nampak perubahan pada luka nya.. tidak berdarah dan seolah olah baru selepas letak gam nak rapatkan kesan koyak luka itu

Pagi esoknya 7 pagi.. nie before nak pegi keja"

…Amazingnya besok paginya terus kering dan kesan lukanya mengecil… Laa nie dah tunggu kulit kering itu tanggal naturally..
------------------------------------------------------------
Panjang lebar cerita beliau..yelah ibu mana yang tak sayangkan anak kan? Kalau kita boleh beli  Vitamin E ni untuk kita sendiri nakkan kulit cantik, bebas jerawat dan parut lama, pastikan belikan juga untuk buat as a First Aid kat rumah.  Kesan Vitamin E kepada luka-luka kecil sangat efektif, dalam 1-2malam sahaja..inshaALLAH membantu..

Jika anda berminat utk mendapatkan Vitamin E ini bersama-sama OFFER BULAN JUN,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe


Lots of Love..
UmmIrfan.

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

Wednesday, June 20, 2012

PROTEIN: Sifat semulajadinya memanjangkan rasa kenyang..dan kurang makan..



Tahukah anda... protein ni sebenarnya sifat semulajadinya mengurangkan selera mkn.One study showed that those who ate two eggs at breakfast ate 400 calories fewer throughout the day, as protein succeeds in staving off hunger pangs for the rest of the day...tapi takkan nak makan telur banyak2 hari2,,kolestrol naik lak.sakit jantung lak...sbb fakta lain lak mengatakan eggs contain large amounts of cholesterol because they contain the nutrients and other substances to support a growing embryo....
jadi ape alternatif yg anda?..cadangan saya...cuba lah Energizing Soy Protein (ESP) (untuk ibu yang mengandung or menyusu..so that dapat berdiet sambil tak jejaskan pengeluaran susu...) dan  untuk org lain..cuba lah Cinch Shake Mix dan untuk anak-anak kita boleh berikan mereka Mealshakes.

--------------------------------------------------------------------------------------------------



Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.



Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.




Shaklee ESP:
•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan 
      rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada 
      keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian 
      menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal 
      kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu 
      Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), 
      di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari 
      proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.







Campuran Proprietari Protein dengan Leusina

•    Bebas Laktos
•    Rendah glisemik
•    Soya Bukan-GMO 

Cinch™ Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan. 
•    Diperkaya dengan Leucine™ bagi mengekalkan otot semasa
      anda menurunkan berat badan
•    Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang 
      dan puas
•    Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan.



Mealshakes

Hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:

•    Sarapan segera yang berkhasiat
•    Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
•    Hidangan segera untuk para atlet
•    Kudapan menarik pada bila-bila masa
•    Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium 



Inilah dia 3 JENIS PROTIN yang terdapat di Shaklee. Mana satu pilihan anda? Jika sudah membuat pilihan, jangan lupa membuat pilihan yang terbaik untuk si kecil anda juga. Pastikan mereka juga mendapat khasiat dan sarapan yang lengkap untuk permulaan hari mereka. Sekurang-kurangnya anak anda juga akan dapat rasa kenyang yang lama sementara menunggu anda mengambil mereka pulang dari sekolah. Kalau kita dan anak-anak tak dapat sarapan pagi secara berkhasiat, pasti badan lemah, lesu, fokus pun lari.. pelajaran tah ke mana, fokus tah ke mana kan.. renung-renungkan..
(^__^)



Lots of Love..
UmmIrfan.

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

Monday, June 18, 2012

Apa yang SPECIAL sangat Shaklee Ostematrix? Ikuti perbezaan Ostematrix dgn pil kalsium yang lain..

Bila bercakap tentang pil Kalsium, ramai membayangkan Shaklee mempunyai pil kalsium seperti pil-pil kalsium yang lain terdapat di pasaran. Opps! Shaklee takde pil kalsium, i mean, yang nama pilnya 'kalsium' semata... Pil kalsium shaklee ialah Ostematrix. Haa..nama pun dah lain, dan tentulah rasanya lain kan..:-))


Ramai menganggap pil suplemen semua sama. Begitu juga apabila bercakap tentang sumber kalsium. Ramai yang menganggap semua kalsium adalah sama.

Jawapannya tidak. Kalsium, terutama pil kalsium adalah berbeza antara satu sama lain. Pil2 kalsium terdiri dari pelbagai jenis, antaranya calcium carbonate, calcium lactate, calcium citrate, calcium gluconate dan sebagainya.

Itupun, pil kalsium sahaja tidak cukup kerana ia memerlukan Vitamin D untuk penyerapan.

Apabila kalsium diambil bersama vitamin D, ya hasilnya tulang dan gigi yang kuat. Tapi tahukah anda itu tidak cukup?

Kerana tulang yang kuat perlu 'melekat' antara satu sama lain. Oleh itu ia memerlukan mangan, boron, copper dan sebagainya sebagai simen.

Kerana itu kita perlukan Ostematrix ;)



Jangan ambil mudah hal kalsium, kekurangan kalsium memberi kesan yang buruk kepada kesihatan seperti 
osteoporosis, kaki dan badan mudah lenguh, .. dan kalau amik susu pun tak semestinya memenuhi keperluan kalsium badan anda.. Jadi apa yang anda perlukan ialah Ostematrix.. Saya ambil Shaklee Ostematrix.. 



Jika anda berminat untuk mendapatkan Ostematrix ini bersama-sama (Retail Price RM58.80)boleh hubungi saya             012-2541296       atau emelkan ke rafaliah@yahoo.co.uk atau PM di fanpage UmmiIrfan Online Shoppe. 

Lots of Love..
UmmIrfan

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in