Monday, May 7, 2012

“Mama tak kisah gigi Mama reput, asalkan sayang Mama dapat minum susu berkhasiat dari Mama” ..NO NO NO!! Dah jadi ibu JANGAN LUPA jadi ISTERI

Oppsss! Pernah dengar atau terbaca kat mana-mana tak statement di atas? Euww..wanita sekalian, bila dah jadi ibu jangan lupa jadi ISTERI.
Sejujurnya, walaupun itu adalah tanda kasih sayang seorang ibu terhadap anaknya, anda kena fikir berkali-kali. Fikir dulu sebelum membuat kenyataan sebegitu atau ucapan sebegitu.
Pertama, kerana doa ibu adalah senang untuk makbul. Oleh itu ibu tidak harus mengucapkan perkara yang bukan-bukan.
Kedua, jangan lupa… anda memang seorang ibu, tapi anda juga seorang ISTERI.
Seorang suami yang soleh/baik biasanya mendambakan isterinya.. antaranya ingin isterinya jadi seorang yang:
- cerdik
- membantunya dari segi ekonomi keluarga samada kewangan ataupun pengurusan kewangan
- menjadi pembantu dan penyokong utama suami
- menjaga makan minum dan kebajikan keluarga
- pandai menjaga diri
- menguruskan rumahtangga dan anak-anak
- menjaga imej diri, anak-anak dan suami
- menjaga hubungan dengan orang lain terutama mentua
Kalau kita asyik dengan anak saja, 100% perhatian untuk anak, 100% hidup untuk anak.. jangan sampai kita lupa harapan2 suami dan tanggungjawab kita untuk suami kita.
Jadi, janganlah pasrah dengan sakit tulang, gigi reput, kulit kusam.. demi anak. Apa lagi pindahkan sakit anak kepada kita.
Bukankah lebih baik jika kita tak perlu nak merasai gigi reput, sakit tulang semua tu.. dan sihat-sihat selalu?

Oleh itu saya sangat mencadangkan ibu-ibu, samada menyusu atau pun tidak, mengambil supplement yang betul, bukan untuk menjayakan penyusuan (tanpa konsep penyusuan yang betul, tiada jaminan langsung!), tapi untuk kesihatan, kesejahteraan, kecergasan dan kecerdasan ibu.
Jadi, supplement apa yang sesuai dengan anda? Sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.
Lots of Love..
UmmIrfan

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Bandar Baru Bangi.

2 comments:

Shasha Catering

I like to come here and read your post.
Terima kasih di atas perkongsian ;)

Shasha Catering
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in