Wednesday, May 16, 2012

Jom KURUSKAN BADAN dengan B-Complex, Lecitin dan Omega!

Bila bercakap tentang produk untuk kuruskan badan, ramai yang suka..nak tahu apa lagi supplemen yang dapat membantu menguruskan badan kan? Tapi tahukah anda semua, jika badan kita kekurangan Vitamin B Complex pun boleh menyumbang kepada kenaikan berat badan sebenarnya? Haa..mesti ramai yang tak tahu kan..jom baca saya share tentang ni..


Vitamin B Complex sering dianggap sebagai pencetus selera makan, sekaligus menaikkan berat badan. Ramai orang 'takut' bila menyebut tentang B Complex kerana 'takut gemuk'. Malah ada sesetengah pengamal perubatan menasihatkan pesakit agar tidak mengambil B Complex kerana ia boleh menaikkan berat badan.

gambar ihsan Mommy Lyna

Benarkah B Complex menjadikan seseorang itu gemuk?

B Complex terdiri dari 9 jenis vitamin B yang menjalankan pelbagai fungsi. Antaranya ialah:

- Membakar karbohidrat, lemak dan protein
- Memastikan perut menghasilkan asid hidroklorik yang mencukupi untuk pencernaan sempurna
- Mengekalkan paras tenaga dan stamina yang optimum
- Asid folik memastikan metabolisma protein yang sempurna sekaligus memastikan pankreas mengeluarkan paras insulin yang stabil.
- Insulin yang stabil penting untuk memastikan tubuh dapat membakar lemak dengan segera dan tak menjadi lemak terkumpul.

Nampaknya pengambilan B Complex yang lengkap secara konsisten membantu menurunkan berat badan dan hidup yang lebih sihat!

Lecithin pula dikenali sebagai pengemulsi lemak. Lecithin ditemui dalam cecair hempedu. Lecithin dapat memecahkan lemak menjadi komponen kecil yang lebih mudah diuruskan.

Apa pula peranan Omega dalam pengurusan berat badan?

Omega-3 dan Omega-6 adalah asid lemak politaktepu yang penting untuk tubuh. Asid lemak Omega-3 terdapat dalam Omega Guard manakala Omega-6 terdapat dalam GLA Complex.

Omega-3 dan Omega-6 diperlukan oleh tubuh untuk penghasilkan eicosanoids. Eicosanoids adalah sejenis bahan yang dinamakan super hormon yang berperanan menggerakkan semua hormon dalam badan.

Eicosanoids berperanan dalam sistem penghadaman dan penyimpanan lemak. Omega-3 dan Omega-6 pula membantu melancarkan proses pembakaran lemak.

Bagaimana? Jom kurus secara sihat, Kuruskan Badan dengan B Complex, Lechitin dan Omega.
Sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian            012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe

Lots of Love..
UmmIrfan

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Bandar Baru Bangi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in