Thursday, May 31, 2012

Camane nak bancuh ESP ni? Jom cuba VARIASI RESEPI ESP ni..yum, yum..(^__^)

ESP antara BEST SELLER Shaklee..kenapa? Hanya yang dah cuba dan dah try je tahu apa yang saya maksudkan disini..memang akan jatuh chentaaaaaa...ESP atau nama penuhnya Energizing Soy Protein sangatlah diminati di kalangan customer-customer UmmiIrfan.Com..Boleh baca kat sini kenapa ESP ni THE BESTEST..


Tapi harini taknak cite panjang tentang ESP, nak cite camne nak bancuh ESP ni..nak mixed dengan ape..air suam boleh ke idak..macam-macam resepi boleh cuba, ikut tekak masing-masing..tapi saya paling suka ESP+Jus tropicana oren or ESP+air oren buatan sendiri..memang layaaann abesss..(^___^)


Basically satu sudu besar ESP dibancuh bersama satu gelas besar air suam. air suam ni samada air suam kosong tapi tak terhad cara tu je.. kerana anda boleh cuba resipi2 di bawah.. ikut tekak masing2...

  • ESP + plain water (suam/sejuk)
  • ESP + Fresh Milk
  • ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP...boleh add on almond or fruits.bukan sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)
  • ESP + susu tepung (any brand)
  • ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  • ESP + Nesvita 3in1
  • ESP + jus twister tropicana
  • ESP + Yogurt drink
  • ESP + Ribena
  • ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  • ESP + Milo/Horlicks
  • ESP + sirap bandung
  • ESP + fresh milk + oat+serbuk koko+madu (ni resipi Dr Muhaya)
  • ..........ada sape2 nak tambah..silakan...
..anda bagaimana?
ESP ni bukan untuk ibu menyusu je yer... ia sesuai utk seisi keluarga..UNTUK:
1. Orang yang ingin kekal sihat..
2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
3. Kanak-kanak bersekolah
4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak
5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
7. Ahli sukan dan bina badan
8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat …dan yang inginkan kulit yang cantik

apa keistimewaan dan kelebihan ESP?...boleh baca kat link ni..HERE..tengok gambor kat bawah ni pun dah boleh paham kan..:-))


Jika anda berminat utk mendapatkan ESP ini,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love..
UmmIrfan.

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

Sunday, May 27, 2012

Pentingkah ZAT BESI semasa hamil? Jom baca kisah ibu2 hamil yang mengambil VITALEA

AlhamduLILLAH..setakat minggu ni saya dapat berpuasa 3 hari dah dalam bulan Rejab..moga ALLAH memberi seribu rahmat dan keampunanNYA kepada saya dan seluruh keluarga saya..Untuk anda, My Lovely Customers and Visitors, pastinya DOA saya sentiasa mengiringi setiap langkah anda, dan DOA saya moga anda semua beroleh ketenangan dan kedamaian yang anda semua idamkan..inshaALLAH.. DOA saya juga moga supplemen yang anda semua ambil, beroleh hasil seperti yang diimpikan..dengan izin ALLAH jua hendaknya..Oklah, minggu ni saya suka bercerita tentang IBU MENYUSU dan IBU HAMIL.  Entah kenapa agaknya, rasa teruja dan gembira sangat dengan kenalan alam maya saya merangkap customer loyal saya - Samsiah yang berada nun jauh di Labuan..berkongsi kegembiraan beliau yang hamil anak kedua..AlhamduLILLAH..syukur..haa..cerita tentang bagaimana beliau menjayakan penyusuan anak pertama beliau akan saya kongsikan di entry yang lain..InshaALLAH..untuk hari ni, jom kita baca apakah kepentingan ZAT BESI kepada ibu-ibu hamil ni..teruskan pembacaan ya! 

--------------------------------------------------------------------------------------------
Fungsi Utama Iron (zat besi) - Untuk darah yang sihat



MAKLUMAT PENTING
· Lebih daripada 200 billion sel darah merah di hasilkan setiap hari
· Setiap saat 2.5 juta sel DARAH BARU di keluarkan ke dalam sistem darah
· Iron menjadi sebahagian daripada struktur hemoglobin yang membawa oksgen ke tisu dan sel


TANDA-TANDA KEKURANGAN IRON
· Pucat, tercunggap-cunggap
· Keletihan & kelesuan luar biasa
· Pergerakan yang perlahan
· Anemia ( Penyakit Kurang Darah)
- masalah sembelit
- tidak bermaya
- kuku pecah (retak)
berat bayi tidak naik walau menyusu susu ibu


SIAPA YANG PERLUKAN IRON
· Wanita -- mengandung, menyusu, yang belum menopaus
· Bayi, kanak-kanak, remaja ( gemarkan makanan ringan)
· Mereka yang suka gunakan ubat-ubatan ( pendarahan usus ) contoh asprin
· Penderma darah
· Semua orang


FUNGSI LAIN
· Bantu tukar beta carotene vitamin A
· Bantu buat kolagen ( pelekat/simen pada sel )
· Bantu pengeluaran antibodi
· Bantu buang lemak dalam darah
· Bantu pembuangan toksin dalam hati


BERAPA BANYAK IRON
· 18 –mg @hari
· Kita hanya mendapat 9-mg @ hari
· Problem terbesar adalah iron susah di serap daripada makanan. Hanya 10% iron yang dapat daripada makanan.
· Jika banyak minuman kopi, tea, dan minuman bergas penyerapan juga susah kerana ia menghalang penyerapan


PERBEZAAN SHAKLEE
· Iron + C Kejayaan Shaklee dalam pemakanan tambahan.
· Perbezaan Shaklee ada tambahan vitamin C 
· Vitamin C membantu iron diserap dengan lebih baik

__________________________________________



JAWAPAN : Pengambilan Vitalea Shaklee (multivitamin lengkap zat besi) amat membantu. Berikut kata Mommy Icha dalam entry di blognya mengenai kepentingan zat besi dan pengalamannya mengambil supplemen Shaklee:

"...Semasa mengandungkan Icha, anak pertama, Hb saya paling tinggi pun 12 sahaja. Tetapi, selepas lebih setahun mengamalkan suplemen Shaklee secara teratur, Hb saya 13++, dan saya bukan setakat hamil, malah masih menyusukan Icha!
_____________________
dan ini lagi pengalaman beliau yg sedang hamilkan adik Icha

"......Berat terakhir saya sebelum lahirkan Icha ialah 52 kg. Lepas bersalin aje, terus jadi 45 kg balik. Hehe. Yelah .. berat Icha je dah dekat 4 kg. Plus berat uri dia yang besar. Air ketuban lagi. Memang berat saya sebenarnya tak bertambah mana pun.Now ni, mengandungkan adik si Icha. Pun nampak ada tanda-tanda macam tu. Lagi-lagi kali ni saya masih breastfeed si Icha dan saya berpuasa pula tahun ni. Risau tau ... tapi, sebab semalam masa scan baby nampak baby bersaiz sepadan usia dan aktif aje. Hilang risau saya.Kali ini saya berazam mahu makan suplemen Shaklee secara konsisten. Untuk kesihatan saya dan baby. Untuk tenaga saya dan baby. Kali ni juga saya akan sungguh-sungguh berlatih lahirkan baby. Taknak dah vacuum. InshaALLAH. Saya akan cuba...."

dan ini lagi pengalaman2 ibu hamil lain yg gembira dgn kesan Vitalea Shaklee (multivit lengkap dgn zat besi )

Oklah, cukup setakat ni harini..memang dah panjang lebar rasanya..saya nak buat susu kat Irfan jap..

Lots of Love..
UmmIrfan.

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

Saturday, May 26, 2012

Anda HAMIL? dan MENGIDAM?? Anda mungkin KEKURANGAN NUTRIEN!

Bila cerita bab-bab mengidam, teridam (hehe..ade ke perkataan ni..?), teringin selalunya ibu-ibu mengandunglah yang banyak mengidam2 ni kan..macam-macam nak, nak makan KFC sesaje pun ada, nak makan nasik kenduri kahwin pun ada (hehe..ni macam jadik kat diri sendiri je..hehe), dan ada yang extreme tu sampai nak makan sabun, kiwi kasut, selipar..fuhh! kuat sungguh dugaan mengidam ni untuk ibu-ibu mengandung..

Tapi, tahukah anda, mengidam adalah isyarat tubuh semulajadi memberitahu bahawa tubuh kita kekurangan sejenis nutrien. Oleh itu, kebanyakan ibu hamil mengalaminya kerana mereka memerlukan nutrien yang lebih, dan mungkin morning sickness menjadikan mereka tak lalu makan, lalu kekurangan nutrien.

Jadi usah ambil ringan tentang hal mengidam.. Sedangkan mengidam benda pelik2 seperti nak makan kertas, kiwi kasut dan sebagainya adalah tanda tubuh memerlukan nutrien2 tertentu.

Jadi bila isteri anda mengidam, jangan susah hati mana nak cari. Dapatkan untuk dia set untuk ibu hamil dari Shaklee. InsyaAllah tak mengidam bukan2 lagi. Kalau ada juga tu memang dia nak betul la tu :)

Jom dapatkan set ini sekarang.  Set ini dikenali sebagai Set Family Wellness + Ostematrix. Tidak terhad untuk ibu hamil sahaja tetapi untuk ibu menyusu pun boleh ambil..



PLUS
Ostematrix


Boleh baca pengalaman Puan Azza yang hamil mengambil set ini..Beliau dah selamat lahirkan anak lelaki beliau last month. AlhamduLILLAH..(^__^)

InshaALLAH, berbaloi ;)


----------------------------------------------------------------------------

Jika anda berminat utk mendapatkan Set seperti di atas (retail price RM430),  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love..
UmmIrfan.

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

Thursday, May 24, 2012

Tinggal 8 HARI SHJ LAGI sebelum PROMOSI GLA Complex ini berakhir! (^__^)

AlhamduLILLAH..nampaknya minggu ni GLA Complex sangat larissss..Saya setiap hari ambil sebiji ke 2 biji GLA ni untuk maintain kesihatan dan kecantikan dalaman dan luaran. 
Oklah, pertama sekali apakan itu GLA Complex ni?
"GLA (Gamma Linolenic Acid): Gamma-linolenic acid (GLA) is an omega-6 fatty acid that is found mostly in plant based oils such as borrage seed oil, evening primrose oil, and black currant seed oil".


Ini pula FAKTA tentang Shaklee GLA Complex:
GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. (sumber: website Shaklee Msia)


Ketahui 15 SEBAB mengapa kita perlukan GLA Complex ini:
+Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
+Membantu meningkatkan kesuburan
+Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
+Membantu dalam menangani menopus
+Menguatkan kuku dan rambut
+Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
+Membantu menangai ekzema
+Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
+Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
+Menguatkan imuniti tubuh
+Memperlahankan proses penuaan
+Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
+Mengawal kencing manis dan darah tinggi
+Mengawal kolesterol
+Untuk fungsi saraf

Siapa yang perlukan GLA Complex ini?
- Wanita yang nakkan kulit cantik, mulus, bersih dan glowing
- Wanita yang mempunyai masalah PMS dan haid tidak teratur
- Wanita yang mengalami masalah cyst
- Ibu menyusu
- Warga emas
- Masalah ekzema
- Masalah kolestrol, darah tinggi dan diabetes
- Masalah berat badan


Dan ini pula saya nak SHARE TESTIMONIALS customer-customer saya dan lain-lain yang dikongsikan bersama di Grup EXCLUSIVE kami, KHAS hanya untuk customer-customer kami:

Nur Izzati Che Jawias: Seorg wanita awal 40-an, datang jumpa saya untuk ambik GLA time izz masuk wad baru ni..kesian sgt, beliau bercerita tentang masalah yg dihadapi. antaranya cycle period yg sgt tak seimbang, kulit muka kusam dan kelihatan seperti wanita berusia 50-an, hormon tak seimbang menyebabkan bahagian badan bawahnya membesar. Beliau kelihatan sedih dan sangat tak bermaya dan mengakui wajahnya kelihatan tua [ni yg diberitahu, bukan saya yg tanya]. Dan hari ni, beliau call saya dengan nada gembira!! dan mahu lagi 3 botol GLA sementara harga promosi. Katanya-ada perubahan besar! nanti akak dtg ambik awak boleh lihat sendiri!!

Leeda Hamzah: Saya baru je tau shaklee ade set skincare luaran. Selama ni saya ada mslh jrwt, parut lama. Alhamdulillah sjk mkn set D+GLA slma 2 mggu ni, jrwt agk segan2 nk keluar. Yg kecik2 je tu pon x smpt nk bsr dah baik. Suka!

Leeda Hamzah: Assalamualaikum, sy org bru dlm group ni. Thanx to Nas. Baru je beli set utk 3 mslh utama saya. Saya prnh try GLA complex thn lps. Mmg betul2 berkesan. Period saya lps keguguran kali pertama jd 6w lamanya, 8 bln jgk cycle jd pnjg. lps mkn GLA, cycle berubah jd 4w sharp 28 hari. Semoga dengan izin Allah shaklee akn memberi sinar cahayamata dlm hidup kami dan sy dpt skin yg diidamkan. Amin..

Nursyazwani Kamal: Sejak sy mengambil vit GLA Shaklee ramai yg puji kulit sy cerah dan bertambah seri..Alhamdulillah rsa perubahan..

Ternyata GLA Complex dah terbukti dapat membantu wanita dalam masalah-masalah yang menghantui kita. Ada BANYAAKKKKK lagi testimoni2 tentang permasalahan kulit, ekzema dan cyst, boleh baca kat bawah ni haaa..

So, apa yang ditunggu lagi? Orang lain dah sibuk mendapatkan GLA Complex ni sebab ada OFFER  ni dan masing-masing nakkan serba-serbi cantik, luar dan dalam. Anda bagaimana?

Lots of Love..
UmmIrfan.

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Banting.

Tuesday, May 22, 2012

Pengalaman Pn Adda sepanjang beliau mengambil Shaklee dari sejak berpantang sehinggalah anak beliau berumur 6 bulan..

AlhamduLILLAH, harini dah 1 Rejab, tinggal lagi 60hari kita akan berpuasa..diketemukan kembali dengan bulan Ramadhan, bulan yang lebih baik dari seribu bulan yang ada..inshaALLAH, moga ALLAH memanjangkan usia untuk bertemu dengan Ramadhan kali ini..saya bukan nak cerita tentang supplemen yang HOT di bulan Ramadhan ni...(walaupun ramai customer-customer UmmiIrfan.Com dah order untuk ganti puasa dan sebagainya..) tapi nak cerita kisah Pn Adda yang mengambil supplemen Shaklee ni sejak beliau mengandung dan sehinggalah saat anak beliau berumur 6 bulan..banyak yang beliau rasakan kelainannya..AlhamduLILLAH, yang pasti kelainan tersebut adalah kelainan yang membantu mengatasi masalah beliau ketika mengandung..Ikuti kisahnyaa...
----------------------------------------------------------------
dah lama berniat nk tulis testimoni ni tp x berkesempatan, ni curi2 tulis sementara ingat n baby pon tido..saya mula consume shaklee ni since pregnant ank kedua smplah sekarang, anak dah masuk 2 bulan. mula2 dulu ambil shaklee sbb saya sentiasa letih yang sgt kronik smp doktor sarankan saya consume vitamin..tambahan pulak anak first, Adam sgtlah semangat bodynye, jenuh jugklah nak dukung dia kesana kemari..mmg meletihkan dgn segala urusan rumah yang perlu dibereskan setiap hari..bukan senang jd surirumah kan kak? tambah2 yang berkerjaya..uih lg letih..so far, benefit yang sy dapat sepanjang consume shaklee ni:


Sepanjang pregnant
1. saya mula consume full pack set A+ESP+fiber(sbb ade GD).memula rs mcm nk demam because of the healing crisis but then saya rs sgt bertenaga. kalau dulu letak kepala je terus tido, tp after consume shaklee, puas cuba nk tido siang, x dpt sbb x letih pon hehe


2. GD saya terkawal n berat baby masa lahir pon x besar sgt..3.23kg..kire oklah berbanding abangnye besar sikit..


lepas deliver
1. saya consume full pack set C+ESP+lecithin. apa yang sy rs, sakit jahit tuh x lama, cepat sembuh, x mudah letih walaupun anak bgn malam ke, meragam ke..


2. saya ada keputihan sebelum pregnant n keputihan yang sgt severe sepanjang pregnant, smp kene mkn ubat aje kejenye sbb keje jangkitan..tp skang langsung takde! hehehe hebat tuuuu

3. wpon mkn agak bnyk tp berat terkawal n so far saya dah balik kepada berat asal sebelum pregnant, plus dh kurang se kg dua lagi heheh bonus.

4. saya ni dah try mcm2 untuk bf anak tp rezeki sy mungkin x sehebat org lain, sy kene campur susu formula..tp sy tetap amalkan shaklee n esp dn ikut segala tips jadual makan vitamin dr kak cery..hasilnya, baby sy Eilman, merasa jugak susu ibunya ni smp skang wpon x fully bf. sy still cuba smp skang dan berharap boleh fully bf Eilman nnt..Adam dulu langsung x merasa..kira sy bersyukur sbb kali ni production susu ada wpon x meriah..tp shaklee sgt membantu sy stay positive. :) sy consume 9 alfalfa per day with all other vitamins

5. dr segi perkambangan baby Eilman, sy perhatikan berat dia normal dan bertambah dgn normal..mungkin disbbkan x fully bf, jd peningkatan dia xlah mendadak sgt tp sgt sihat..alhamdulillah..lepas 1 week lahir, baby dpt demam kuning, tp sekejap sgt dn x tinggi pon..gi 2 3 kali je klinik dh sehat :). Eilman pon sgt aktif berbanding Adam dulu, cepat bg respon n cepat mengiring..kemahiran lain blom lagilah ye sbb baru 2 bulan umurnya..

kesimpulannya, alhamdulillah..sy rs bersyukur dgn kesihatan dan segala yang Allah bagi ni..ada rezeki leh order lagi kan kak? hehehe
------------------------------------------------------------------
Inilah adalah set pregnant yang menjadi FAVOURITE dikalangan ibu-ibu mengandung di UmmiIrfan.Com

Family Wellness Set
PLUS 
Zink (untuk ibu-ibu berpantang)


Dan ada lagi kisah ibu berpantang dengan Shaklee:
---------------------------------------------------------------------------
Jika anda berminat utk mendapatkan set seperti di atas,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love..
UmmIrfan.

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Bandar Baru Bangi.

Friday, May 18, 2012

Bagaimana cara untuk membesarkan anak dengan sihat?

Setelah setahun saya bersama Shaklee, nampaknya tahap kesedaran ibu bapa terhadap kesihatan anak-anak semakin meningkat. AlhamduLILLAH. Itu satu petanda yang baik kerana zaman sekarang ni kita semua bergerak dalam 'fast-pace' dan anak-anak kita turut bergerak pantas dalam aktiviti harian mereka. So, pagi ni saya cuma nak share tentang TIPS untuk membesarkan anak dengan sihat..Jom baca..


Tahukah anda? Fakta tentang kesihatan kanak-kanak...
  • Lebih ramai kanak2 berumur 3-14 tahun mati kerana KANSER berbanding penyakit lain. 
  • Kanak2 kini lebih ramai yang menghidap diabetes.
  • Berjuta2 kanak2 seluruh dunia terpaksa mengambil Ritalin setiap hari (ubat untuk ADHD)
  • Kematian kanak2 5-15 tahun akibat asma meningkat dua kali ganda berbanding 10 tahun lepas
  • 1 daripada 3 kehamilan berakhir dengan keguguran.
  • Obesiti di kalangan kanak2 meningkat lebih 54% sejak tahun 1964.
  • 75% daripada diet kanak-kanak dan remaja tidak memenuhi keperluan RDA.
  • Menurut kajian USDA Joint Task Force, 50% dari setiap tahap sosio-ekonomi mengalami kekurangan nutrisi.

Adakah anak2 anda menghadapi simptom2 di bawah?

  • Sering sakit
  • Sukar bangun pagi
  • Tidak fokus
  • Hyperaktif
  • Hidung berdarah
  • Mata lebam
  • Sering mendapat jangkitan telinga
  • Sering selesema
  • Alergi
  • Sakit kepala
  • Kencing malam

Menurut Dr Lunis Pauling, untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik secara dramatik di kalangan anak2, ibu bapa perlu mengawal pendedahan anak2 terhadap pemakanan dan alam sekitar

Ibu bapa perlu mengawasi

  • Apa yang anak makan
  • Apa yang anak hidu (udara)
  • Apa yang anak sentuh (bahan2 kimia yang tidak disedari)
  • Bahan2 toksik yang berlegar di sekeliling tanpa disedari tapi boleh memberi kesan kepada otak dan organ2 tubuh.

Dari manakah bahan kimian bahaya ini datang?

Udara - bahan2 pembersih rumah, habuk rumah, pakaian, etc
Air - air yang tidak ditapis dan diuruskan dengan betul
Makanan - makanan2 ringan, makanan rapu, makanan segera

Menurut EPA - udara di dalam rumah adalah bertoksik yang mana datangnya dari bahan2 yang digunakan di rumah.

TAHUKAH ANDA : Bayi yang merangkak lebih terdedah kepada bahan2 kimia dari karpet, 4 kali ganda lebih teruk dari 4 batang rokok.

TAHUKAH ANDA : Kajian menunjukkan kanak2 kini kurang minum air masak dan kurang makan makanan berkhasiat.

Kerana...

  • ibu bekerja tak cukup masa untuk membeli barangan segar dan memasak di rumah (biasanya ibu beli stok seminggu yang mengurangkan nilai nutrisi makanan..)
  • jadual kanak2 yang dipenuhi kelas itu kelas ini, macam2 aktiviti
  • lambakan iklan makanan segera

Apa yang perlu ibu bapa buat untuk kesihatan anak2???


1. CIPTAKAN RUMAH YANG MESRA-KELUARGA... more laughter, more love.. suasana harmoni menyihatkan minda anak2

2. TUKAR PRODUK2 RUMAH KEPADA YANG TIADA BAHAN KIMIA

3. GUNAKAN SISTEM PEMBERSIHAN UDARA DI RUMAH

4. GUNAKAN PENAPIS AIR

5. BERSENAM DGN ANAK2.. Jangan asyik melepak depan TV saja

6. MASAK DI RUMAH dengan ramuan segar...

Perlukah supplement untuk anak2???

Fikirkan sendiri...


- terlalu banyak "nutritional gaps" dalam diet kita
- anak2 terdedah kepada stess yang menghapuskan nutrient dalam badannya
- anak2 kita terdedah kepada bahan2 kimia yang memerlukan lebih banyak nutrisi untuk menstabilkan semula

Apakah suplemen yang sesuai untuk anak2?

PROTEIN dari sumber asli yang organik, mengandungi enzim soya yang hidup --> kebanyakan soya di pasaran dicuci dengan alkohol menyebabkan enzimnya mati.
SEMULAJADI, bukan sintetik... Memgambil vitamin sintetik umpama makan buah plastik.
ENZIM yang kekal dalam suplemen agar anak2 dapat membina imuniti dan minda yang sihat

TAHUKAH ANDA?

Protein Shaklee adalah bio-available, maksudnya diserap dalam salur darah untuk digunakan oleh sel tubuh kita.. seperti makan buah dan sayur segar.

Berdasarkan kajian “Safe and Adequate Intake Recommendations for Children ages 4 – 6” by the Food and Nutrition Board of the National Research Council, Shaklee terbukti berkesan dan lebih baik dari jenama2 suplemen lain.

Jadi demi kesihatan anak2...

  • TUkarlah jenama sabun basuh anda kepada Shaklee yang tiada bahan kimia dan biodegradable untuk mencuci baju anak2.
  • TUkarlah jenama pencuci lantai kepada basic H yang selamat dan berkesan serta tiada kesan sampingan kepada anak2 terutama bayi yang merangkak.
  • Bekalkan mereka dengan suplement semulajadi seperti
    • Mealshake
    • Omega Guard
    • Vita-C Chewable
    • Vitalea for CHildren

Mahal? Tak berbaloi?
Fikir2kan sendiri... Demi anak2, demi masa depan mereka... adakah anda sanggup menyuap ubat berunsur dadah setiap bulan kepada mereka... atau sedikit investment untuk menjaga kesihatan mereka...anda tentukan yang terbaik untuk anak2 :)




Sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian            012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe untuk sebarang pertanyaan dan pesanan anda. 

Lots of Love..
UmmIrfan

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Bandar Baru Bangi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in