Saturday, April 7, 2012

Vitamin untuk Energy Booster – Vitamin apakah itu?

Apa yang anda biasa lakukan untuk tambah tenaga? Dan apa yang menyebabkan seseorang kehilangan tenaga?


Umum tahu untuk mendapatkan tenaga kita perlukan makanan – sumber makronutrient. Namun tahukah anda badan kita memerlukan vitamin untuk menjana tenaga dari makanan?


Tubuh kita tidak boleh membina vitamin sendiri, justeru ia memerlukannya dari makanan. Namun sayangnya, selain dari diet yang tidak seimbang, makanan ‘berzat’ yang kita makan tu kehilangan zatnya setelah melalui pelbagai proses.


Kesan kekurangan vitamin membuatkan badan menjadi lesu, mudah diserang sakit, etc. kerana badan kita perlu bekerja keras untuk membuat kerja yang mudah2, misalnya menukarkan makanan kepada tenaga. Akhirnya sistem badan kita menjadi lesu.


Jadi, apakah vitamin yang penting untuk melakukan kerja ini? Ya, itulah vitamin B for BOOSTER! Vitamin B Complex yang terdiri dari 8 jenis vitamin B adalah amat penting untuk sintesis tenaga, dan menurunkan berat badan sebab,.. bila dah bertenaga tu mesti tak susah nak buat senaman, kan?




8 vitamin dlm B Complex bekerja bersama2 untuk menghasilkan tenaga dari makanan kita. Ia menjaga semua mekanisma penghasilan dan pengedaran tenaga ke seluruh sel. Vitamin B juga adalah vitamin penenang… Bila tak stress dan penat, fikiran pun lapang ^__^
Cukupkah dengan B Complex saja?


Untuk melengkapkan lagi sebaiknya gandingkan B Complex dengan vitamin dan mineral di bawah:-
–Vita-Lea
–Vita-C
–Ostematrix
–Zinc
–Energizing Soy Protein
–Performance Drink
–Cinch Energy Tea Mix



Jangan lupa menjaga pemakanan dan hubungan dengan Tuhan!
Pastinya lebih tenang dan senang apabila kita memberikan tubuh dan jiwa kita makanan yang sepatutnya.
---------------------------------------------------------------------------------

Jika anda berminat utk mengetahui jadual mkn, dan tips ekslusif serta option supplemen bersesuaian dengan bajet anda,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

**Click here to Order.

Lots of Love..
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in