Friday, April 27, 2012

Jom kita ikuti TESTIMONI-TESTIMONI ibu menyusu yang teruja dengan hasil SET 3M..bukan BERBALOI dari segi duit sahaja, tetapi HASILNYA juga BERBALOI..AlhamduLILLAH..

Batuk datang menyeraanggg..Irfan dan juga saya..paling kesian kat Irfanlah, semalam siap demam sebab tekak dia sakit sangat katanya..bawak g jumpa doktor, sekali dengan Umminya pun dapat MC, hehe.. takpelah, yang penting doktor tu faham yang saya perlu jaga Irfan, jadinya doktor tu sendiri yang willing bagi MC..tapi saya tak demamlah, batuk-batuk memang teruk, malam sampai takleh nak tido lena, jadinya telanlah NUTRIFERON, VIT C dan VIVIX...sehingga harini adalagi batuk-batuk tu, tapi harap-harap by weekend ni dah clear lah..inshaALLAH..



Ok, itu cerita saya yang batuk, huhu..tapi sekarang ni memang musimlah..musim batuk, selsema, demam..itu memang package..tapi sape2 yang batuk+selsema tapi tak demam tu memang kuat antibodi..hehe..yes, dengan izin ALLAH jua..oraitt..taknak membebel panjang-panjang tentang batuk nih..harini saya nak share TESTIMONI ibu-ibu menyusu yang teruja dengan Set 3M..
------------------------------------------------------------


"AlhamduLILLAH..ok sangat :-) now susu dah banyak .. sekali pump dapat dalam 8oz..satu hari dptla dalam 20oz.." - Melisa




"AlhamduLILLAH, tak sangka kak..memang rezeki anak saya..hasilnya diluar jangkaan..mula-mula tu rasa nak give up tapi berkat support daripada suami dan tips-tips yang akak bagi tu..AlhamduLILLAH..” - Nurul Ezza


"Lia..memang susu Kak Emma bertambah. Selalu sekali pam dapat dalam 3oz je, tapi sejak makan supplemen ni, pam sebelah je pun dah dapat 4oz. Memang best..! Dapat buat stok EBM banyak. Badan rasa segar dan tak letih dan Baby pun cepat kenyang walaupun minum sebelah je..Bila directfeed sebelah je, baby dah kenyang dan sebelah lagi susu dah keluar meleleh.." - Kak Emma


"...penyusuan berjalan dengan baik sekali dan production memang maintain.... hubungan suami isteri semakin baik kerana saya sentiasa'bersedia berkhidmat'... hahhaha..... Malah masalah rambut gugur yang sering dialami oleh ibu2 yang melahirkan anak juga berjaya diselesaikan..." - Pn Syuhada


"..Set 3M ni menjadikan susu lebih pekat, bernutrisi tinggi, baby cepat kenyang..super dooper milk booster (kalu mkn set b + esp) mmg superb byk susu..Alhamdulillah mengenyangkan (xperlu nk mkn byk2), lebih berbaloi walaupun permulaan full pack harga sedikit mahal tp sebenarnya lbh menjimatkan krna tahan 4-5bulan).." - Ummu Mujahid


Itu dia testimoni mereka ibu menyusu yang SANGAT TERUJA dengan hasilnya..Dengan Fulpek set 3M ini hasilnya juga KONSISTEN! Tetapi para ibu diingatkan supaya kerap bf dan pam 3jam sekali dengan konsisten, minum air kosong 3 liter sehari dan BERDOA moga rezeki anak dilimpahkan dengan rahmatNYA..inshaALLAH..supplemen ini hanya sebahagian daripada usaha kita..(^_^)


Siapa yang perlu amik set ini? Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,si ibu yang nak mula menyimpan stok, si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation. Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.


Apa yang ibu-ibu akan perasan dan nampak selepas consume Set 3M ini?
- susu bertambah pekat
- badan semakin sihat, segar dan tidak cepat lesu, letih dan mengantuk
- anak cepat kenyang


------------------------------------------------------------------------------
Jadi anda bagaimana? Berminat ingin menjayakan penyusuan sehingga anak umur 2 tahun? Jika YA, sila PM atau hubungi saya 012-2541296 untuk sebarang pertanyaan dan pesanan anda.


Lot of Love..
UmmIrfan

*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, Putrajaya, Sepang dan Bandar Baru Bangi.

**These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. I am a Shaklee Independent Distributor.** 

Wednesday, April 25, 2012

9 TIPS untuk elakkan OBESITI dikalangan KANAK-KANAK

Anda masih ingat lagi entry tentang RISIKO OBESITI dikalangan kanak-kanak? So, harini saya nak cerita tentang 9 TIPS untuk elak OBESITI dikalangan kanak-kanak. Haa..sebenarnya PUNCA UTAMA obesiti ini ialah pemakanan yang tidak seimbang, gaya hidup yang tidak sihat dan pengambilan gula yang berlebihan. 



Dan ini pula saya kongsikan 9 tips elak obesiti di kalangan kanak2..

  1. Jangan menyuap anak secara paksa
  2. Elakkan makanan berproses (sosej, nougat, piza, kentang goreng, mee segera) dan makanan bergula
  3. Jangan beri makanan untuk pujuk anak anda atau sebagai sebagai ganjaran
  4. Hadkan anak anda menonton televisyen dan mainan berkomputer.
  5. Galakkannya dalam aktiviti yang aktif
  6. Lakukan aktiviti sekeluarga seperti jalan-jalan, main bola dan aktiviti luar lain
  7. Sertakan banyak makanan berserat dalam pemakanan anak anda
  8. Sediakan makanan seimbang yang berkhasiat
  9. Berikan Supplemen yang sesuai untuk anak anda. Meal Shakes dilengkapi pelbagai jenis vitamin...Paling best, minuman ini berperisa Vanilla ..sedap!
Apa itu Mealshake? Apakah kandungannya dan perbezaannya?
Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu.

Nak cuba resepi Mealshake? Klik SINI..Yummyyy..!! (^__^)

Hubungi saya (emel:rafaliah@yahoo.co.uk) or sms / call / whatsapp            012-2541296       untuk mendapatkan Mealshake!

**Click here to Order.

Lots of Love..
UmmIrfan

Sunday, April 22, 2012

Ketahui VITAMIN UNTUK KULIT ~ Gabungan Vitamin A B C D E K

Wahh...tu diaaa...bz bebenor weekend nih..Dengan COD ke sana ke sini..pastu my sister datang umah, my friend ada buat BBQ kat rumah dia..fuhh! memang tak sempat-sempat rasanya..Tapi takpe, demi My Lovely Customer, order anda akan sampai walau di mana jua saya berada..tak boleh COD, saya akan pos..saya berada di mana itu tidak penting, yang penting DI MANA ANDA BERADA..(^_^)
Anyway, malam ni cuma nak update tentang gabungan Vitamin untuk kesihatan dan kecantikan kulit ..Jom baca ni..penting kena tahu tau sebab kita perlu ambil tahu setiap Vitamin yang kita makan tu apa manfaatnya untuk kulit kita..
Kulit cantik idaman semua orang terutama wanita. Siapa taknak kulit mulus macam kulit bayi kan. Tak hairanlah pasaran untuk produk penjagaan kulit amat luas, dari penjagaan dalaman (makan) hinggalah kepada yang luaran (sapu).
Macam2 produk dan revolusi produk kecantikan dari dulu sampai sekarang. Termasuklah produk2 yang mendatangkan mudarat… banyak kali kita dengar wanita2 yang teruja nak cantik, tiba2 menjadi semakin ‘hodoh’ akibat pemakaian produk2 yang bukan je tak sesuai, tapi bahaya!
Hati2 bila pilih produk kecantikan, banyak yang menggunakan bahan kimia yang beri kesan cepat.. tapi kesan sampingan yang banyak…
Jom kita ketahui apa sebenarnya ‘makanan’ untuk kulit kita, dan apakah yang betul2 sihat untuk kulit?
Itulah gabungan adik-beradik A, B, E, D, E & K!
Vitamin A
Vitamin A adalah vitamin yang penting untuk kulit yang sihat. Kekurangan yang serius atau pengambilan yang berlebihan boleh menyebabkan kulit kering, kasar & masalah-masalah lain. Elemen vitamin A seperti retinoid, membantu menyelesaikan masalah jerawat dan kesan dari sinaran matahari.
Vitamin B
Vitamin B yang paling penting untuk kulit adalah Biotin, iaitu nutrien yang membentuk asas sel-sel kulit, kuku, dan rambut. Kekurangan Biotin menyebabkan dermatitis (kulit yang gatal, bersisik) atau keguguran rambut.
Niasin pula membantu melembabkan kulit. Niacin juga mempunyai sifat anti-keradangan untuk melegakan kering terutama yang mengalami masalah gatal2 atau sunburn. Dalam kepekatan yang tinggi, ia juga boleh berfungsi sebagai agen pencerah bahkan meratakan warna kulit.
Vitamin C
Memainkan peranan yang penting dalam penyembuhan luka pada kulit dan mencegah skurvi. Vitamin C juga membantu meremajakan kulit dan menjadikan ia kelihatan lebih muda.
Vitamin D
Vitamin D adalah antioksidan dan anticarcinogen, memainkan peranan dalam menyelesaikan 
kulit berjeragat.
Vitamin E
Vitamin E adalah antioksidan yang membantu mencegah kerosakan sel akibat radikal bebas. Radikal bebas menjadi lebih banyak dalam keadaan dunia sekarang dengan pencemaran, stress dan sebagainya.
Vitamin K
Vitamin K berperanan mengurangkan penggumpalan darah, berkesan untuk mengurangkan dark circle pada mata. Mata panda la orang kata.
Protein
Protein penting dalam pembinaan sel. Untuk sel-sel badan yang cantik, dapatkan protein yang cukup dan mudah diserap badan.
Apakah yang lebih berkesan, sapu atau makan? Bagi saya, yang makan lebih baik kerana ia melibatkan seluruh tubuh kita. Bila tubuh sihat, hati senang, wajah ceria, kulit pun cantik!
------------------------------------------------------------------------------------
Jika anda berminat utk mengetahui jadual mkn, dan tips ekslusif serta option supplemen bersesuaian dengan bajet anda,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love..
UmmIrfan

*Click here to order.

Friday, April 20, 2012

Ketahui kesan PROTIN berlebihan dan kenapa PROTIN perlu diambil bersama vitamin-vitamin yang lain..

Yess! Berkesempatan untuk update blog..huhu..memang sangat teruja nak update pagini..nak berkongsi tentang kesan PROTIN berlebihan..


Komen Puan Norita : 
Betul, ESP tidak boleh diambil secara berlebihan…kencing kotor selalunya terjadi sbb kurang minum air kosong. Btw ikan, ayam dan daging mmg sumber protien namun sedarkah suhu masak shj melebihi 100 darjah celcius…berapa byk protien yg kita serap? (Protein rosak dengan suhu tinggi). Protien lengkap ada 6 amino acid yg tak boleh dibuat oleh badan.
Komen mommyLina:
Ramai yang beranggapan seperti ini - ambil banyak protein menyebabkan badan mengalami protein overdose; ambil banyak gula menyebabkan kencing manis. Memang betul, tapi sebab sebenar di sebalik fakta2 itu ialah:
  • Badan kekurangan vitamin untuk proses sintesis dan penyerapan unsur2 terbabit menyebabkan ia tersimpan dalam badan. Dalam kes protein, ia dikeluarkan bersama kencing, dan kes gula, ia meningkatkan glukosa dalam darah.
  • Mengalami masalah penyerapan vitamin dan mineral disebabkan oleh usus yang tidak bersih.

Seseorang perlu mengambil vitamin lain, misalnya VitaLea yang mengandungi vitamin A dan K yang diperlukan untuk sintesis protein. Kekurangan vitamin2 ini menyebabkan protein tidak dapat diserap dengan sempurna.

Badan kita bertindak dengan makanan dengan cara yang sangat unik. Itulah sebabnya kita memerlukan vitamin semulajadi, kerana ia dibuat dari ekstrak bahan2 semulajadi, yang tidak menghilangkan elemen2 penyokong untuk penyerapan vitamin. Bezanya dengan vitamin sintetik ialah, vitamin sintetik mempunyai hanya elemen untuk membina vitamin tersebut sahaja.

Misalnya kalsium. Tidak semua pil kalsium mengandungi vitamin D yang sangat diperlukan untuk penyerapan kalsium. Kerana itulah susu adalah sumber kalsium terbaik kerana ia mengandungi gandingan2 kalsium dan vitamin yang diperlukan untuk penyerapan. (Ostematrix Shaklee adalah kalsium lengkap dengan vitamin D).

Ini juga adalah jawapan kepada kenapa kami menyediakan set-set tertentu untuk tujuan tertentu, adalah supaya kesannya lebih bagus untuk diterima oleh tubuh. Itulah sebabnya untuk penyusuan ibu, ibu-ibu menyusu disarankan ambil set B (set breastfeeding Shaklee),yang turut mengandungi Multivitamin, B Complex dan Vitamin C bukan mengambil Soy Protein atau alfalfa semata-mata untuk tambah susu.

Walau bagaimanapun, ilmu dalam pengambilan supplement perlu ada pada semua orang. Ini memandangkan ada sesetengah orang nak cepat nampak kesan, diambilnya multivitamin berbiji2, sedangkan dalam multivitamin terkandung vitamin2 larut lemak yang disimpan dalam tubuh dan boleh menjadi toksik jika diambil berlebihan. Ambillah sedikit masa untuk mengenali apa sebenarnya yang kita masukkan ke mulut kita.

Bagaimana menggalakkan penyerapan vitamin oleh tubuh?
  • Mengambil Herblax dan Alfalfa untuk mencuci usus.
  • Mengambil Vitalea Shaklee bagi membekalkan semua vitamin dan mineral yang diperlukan untuk sintesis bahan-bahan seperti protein, karbohidrat dan sebagainya.
  • Minum banyak air masak.
  • Mengamalkan cara hidup yang sihat termasuk pemakanan sihat dan aktiviti fizikal.
  • Menghadkan pengambilan ubat-ubatan (tak ada la pening sikit cari paracetamol, susu kurang terus ambil motilium, etc.)
  • Mengambil supplemen natural
Haa..itulah sebabnya kenapa set-set kami ni ada vitamin-vitamin yang lain selain ESP dan Alfalfa sahaja, contoh untuk breastfeeding set..Vitamin-vitamin yang lain tu adalah 'makanan' kepada ESP, membantu ESP ni untuk 'bekerja' so nanti takdelah isu terlebih protin ke apa ke..Sekiranya anda berminat untuk mencuba Energizing Soy Protein, Herblax dan Alfalfa serta VitaLea, anda boleh hubungi saya.

---------------------------------------------------------------------
Jika anda berminat utk mengetahui jadual mkn, dan tips ekslusif serta option supplemen bersesuaian dengan bajet anda,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love..
UmmIrfan

*Click here to order.

Monday, April 16, 2012

Nak cepat KURUS? Ikut 3 PRINSIP ASAS ini..

Morning everyone! Yezzaa..mulakan hari anda hari ini dengan SENYUMANNN.. Oklah, harini nak cerita tentang cara nak cepat kurus. Hahaha..Saya tau, kalau cerita bab-bab nak kurus ni memang cepat je kan..TAPI TIDAK SEMUDAH ITU yea..Yang penting adalah amalkan hidup sihat dan pemakanan yang seimbang..So, saya nak bagi TIPS camne nak kurus dengan 3 PRINSIP ASAS ini..Jom baca..

Apakah cara nak cepat kurus? Diet yang ketat? Hmm sayangnya itu bukan cara yang baik. Kerana ramai yang ‘salah diet’. Misalnya hanya makan buah saja, atau mengurangkan makan hingga kekurangan zat. Malah ada yang menjalani senaman keras sehingga mencederakan diri sendiri.

Jadi, bagaimanakah cara untuk kurus tanpa memudaratkan diri sendiri?
Pastikan anda mengikuti 3 prinsip asas ini:
3B
- bersih
- bina
-buang

Apakah yang diBERSIHkan, diBINA, dan diBUANG ini?

1. BERSIHKAN USUS:
- dengan menjalani detoksifikasi. Nyahtoksik-kan badan terutama bahagian usus agar penyerapan vitamin dan mineral dapat berlaku dengan berkesan.
HERB-LAX digunakan untuk detox usus.
ALFALFA juga boleh digunakan untuk tujuan ini.

2. MEMBINA OTOT:
Bina otot badan dan buang lemak dengan CINCH SHAKE MIX
Bagi ibu yang menyusukan anak pula, Cinch Shake Mix tidak sesuai, jadi pilihan untuk golongan ini ialah ENERGIZING SOY PROTEIN

3. MEMBUANG LEMAK:
Salah satu penyebab kegemukan ialah lemak di dalam badan. Bagaimana untuk membuang lemak? Adakah boleh kita membuang lemak?
LECITHIN membantu untuk mengemulsi lemak terutama yang tersembunyi.
Dan untuk lebih efektif OMEGA GUARD juga membantu dalam hal ini.


Namun begitu, anda harus ingat, amalan ini harus disertai dengan pemilihan makanan sihat – jauhi fast food, makanan berlemak… Pendekata ikut saranan piramid makanan; menjalankan kegiatan sihat seperti bersenam secara konsisten serta berfikiran positif.

Ikuti kisah mereka yang mengamalkan PRINSIP ASAS ini.. (^__^)
Jom kurus secara sihat!
 --------------------------------------------------------------------------------------------
 Jika anda berminat utk mendapatkan Set Shape-Up Programme ini, sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love..
UmmIrfan

*Click here to order.

**These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. I am a Shaklee Independent Distributor.**

Saturday, April 14, 2012

why it is IMPORTANT for pregnant & nursing women to take supplements and eat healthy diet?

breast milk isn't just a great source of nutrition: it may also influence things like the immune system, IQ, and healthy eating habits later in life. But even the nutrition part is pretty cool, too. Breast milk is full of all the nutrients that your baby needs, without going overboard. It adapts to your own diet and feeding schedule, and actually changes in composition several times a day. If you're a new mom or a nurse who's working with pregnant and nursing mothers, here are 20 incredible facts about breast milk that might change what you think about breastfeeding....boleh baca 20 fakta hebat tu di link si Laila ni yer 20-incredible-facts-about-breast-milk..

antara fakta yang saya suke ialah :


your breast milk contains only as many vitamins as you take yourself: One common misconception about breast milk is that it's inherently superior to formula, simply because it's natural. But breast milk only contains the vitamins that are already in your body, which is why it's important for pregnant and nursing women to take supplements and eat a healthy diet to get enough Vitamin A, D, E, K, C, riboflavin, niacin and panthothenic acid.

Haa..tu diaa..baru tau kan kepentingan vitamin dan mineral ni untuk ibu-ibu menyusu dan sepatutnya diambil dan diamalkan sejak masa pregnant lagi..So, nanti takdelah sakit-sakit badan ke, kebas-kebas tangan ke, lenguh-lenguh kaki ke, dan yang PALING BEST ialah boleh maintain awet muda,..! BONUSNYA ialah kulit gebu, cantik dan anjal. Sape taknak cantik kan? Semua orang nak..Memang lumrah manusia dilahirkan suka kepada kecantikan so, apa yang anda perlukan ialah:

a)Vita-Lea Iron Formula/multivitamin
Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak .pengambilan zat besi dalam menu harian membantu si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak.

b) B Complex
Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapatmelahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.

c) Vitamin C
Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik kerana Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.

d) Alfalfa
Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan...secara automatik kesan baik pd baby..susah nak kena kembung.Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang.

Dalam susuibu, antara kompisis vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Komposisi vitamin utama dalam susuibu ialah protien. Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.


Kesimpulannya, ibu-ibu menyusu sangat-sangat perlukan vitamin dan mineral bukan sahaja untuk kesihatan diri sendiri tetapi juga untuk anak. Apa yang ibu makan disalurkan kepada anak, namun susu ibu yang disalurkan tidak mengenal roti canai ke, nasi ayam ke, mee bandung ke..ianya hanya mengenal NUTRISI yang disalurkan kepada anak. Anda pasti dengan hanya pemakanan dapat menampung kesemua keperluan itu? Ingat yea, sumber makanan berprotein contohnya ayam atau ikan, jika dimasak pada suhu yang sangat tinggi akan MEMUSNAHKAN KHASIAT PROTEIN itu sendiri. Jadi apa yang dapat menampung? Pastinya ESP yang ibu-ibu minum tadi.. begitu jugalah dengan supplemen2 yang lain.. 

Ingat yer. breast milk only contains the vitamins that are already in your body, which is why it's important for pregnant and nursing women to take supplements and eat a healthy diet to get enough Vitamin...
---------------------------------------------------------------------------
Jika anda berminat utk mengetahui jadual mkn, dan tips ekslusif serta option supplemen bersesuaian dengan bajet anda,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love..
UmmIrfan

*Click here to order.

**These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. I am a Shaklee Independent Distributor.**
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in