Friday, March 2, 2012

Kelebihan menjadi ahli Shaklee ~ Pengalaman dan RAHSIA saya menjana SIDE INCOME 4 ANGKA selepas 6 bulan bersama Shaklee..

Dah lama rasanya tak tulis panjang lebar kat sini..harini saya nak berkongsi cerita bagaimana dan kenapa saya jatuh cinta dengan produk-produk Shaklee dan terus join buat bisnes Shaklee ni..Setiap orang mempunyai impian dan harapan, begitu juga dengan saya, tetapi dalam cara hidup yang serba pantas ini tak semua impian dapat dicapai dalam sekelip mata.. Semuanya bermula kerana anak saya, Irfan yang sering tidak sihat, sebab Irfan mengalami asthma sejak umur 5 bulan lagi…Hati ibu mana yang tidak risau bila anak kesayangan sering tidak sihat dan sakit-sakit selalu.. Saya tidak putus asa, saya kuatkan semangat demi Irfan.. sebab saya tahu kalau saya tidak kuat semangat apatah lagi Irfan yang masih kecil dan tidak tahu apa-apa tu.. so, saya mencuba pelbagai rawatan.. moden, tradisional, Islamik.. semuanya saya telah cuba.. kalau nak cakap tentang vitamin ni macam-macam vitamin dah bagi kat Irfan, tapi semua tak serasi.. dalam seminggu ok, pastu terus tak ok.. Sehinggalah tahun 2010 bila Irfan 2 kali admitted to hospital disebabkan pneumonia.. sangat kritikal.. hati saya menangis, tetapi saya kuatkan juga semangat demi Irfan.. sebab saya selalu fikir, kalau saya lemah, Irfan akan bertambah lemah semangat.. Masa tu saya ambil cuti tanpa gaji (UPL) 3 bulan sebab nak jaga Irfan bagi betul-betul sihat.. saya tak dapat nak bantu suami.. tapi lepas Irfan dah sihat and discharged dari hospital, saya nekad, saya mesti bagi Irfan sihat dan diri sendiri sihat supaya saya dapat menjaga orang-orang yang saya sayang dan bantu suami saya..

Dan AlhamduLILLAH, saya dipertemukan dengan blog Cery Mamafaiz ni.. masa tu saya fikir, why not cuba Shaklee sebab dah macam-macam vitamin dan produk bagi Irfan, tapi semua tak serasi.. so saya start dengan Shaklee Mealshake dan untuk saya, saya cuba Set F (Alfalfa dan Vitamin E). AlhamduLILLAH, Irfan gets better day after day (even though masa mula-mula tu healing crisis Irfan demam teruk 3hari..) ..dan saya juga terfikir, why not saya buat side income dengan Shaklee, eversince produk ni serasi dengan saya satu family, dan nak guna every month, better saya terus buat side income kan? Manalah tahu kalau ditakdirkan Irfan admitted lagi (kalau yea..kita tak tahu apa akan jadi masa akan datang..) at least saya dah ada side income dan boleh bantu suami kesayangan saya jika saya ambil UPL untuk jaga Irfan.. saya masih ingat lagi, walaupun suami tidak memberitahu apa-apa, tapi saya dapat rasakan yang suami pun susah hati.. Terus-terang saya katakan disini, saya TAK PERNAH join mana-mana bisnes MLM, pernah dengar dan ada yang mengajak, tapi bila diterangkan tentang marketing plan dan yang lain-lain dapat saya nilaikan disitu ada beberapa bab yang tidak adil dan saksama.. Dengan Shaklee, ianya berbeza dan adil.. maka, terus saya nyatakan hajat pada suami nak buat side income dengan jual produk-produk Shaklee... AlhamduLILLAH, sekali lagi dengan bantuan suami saya dapat memulakan bisnes Shaklee.. permulaan yang susah dan payah, tapi saya harungi jua dengan izin ALLAH sebab saya target nak buat full-time sebab nak jaga dan monitor Irfan.. eversince doctor pun advised us better not leaving Irfan at the nursery  until he reaches 6 years old.. sebab paru-paru Irfan masih tidak matang lagi.. EVERYTHING kena jaga, persekitaran, makan, minum,  semuanyaaa..


Selepas 6 bulan, saya dah pulang modal (bisnes Shaklee tak perlukan modal yang besar, takde ribu-riban pun nak start bisnes nih..) PLUS WITH side income saya mencecah 4 angka.. Selain itu ada lagi kelebihan jadi ahli dan buat bisnes nih antaranya dapat beli rangkaian produk Shaklee pada diskaun 20% pada setiap barang, dapat belikan parents and parents-in-law supplements, dapat kenalan baru, dan yang PALING, PALING, PALING BEST ialah Irfan dan suami saya terjaga kesihatan mereka, parents dan parents-in-law saya sihat.. dan of course lah, saya pun sihat.. hehe.. AlhamduLILLAH.. syukur kepada ALLAH, semua ini dengan izinNYA jua.. InshaALLAH, harapan saya moga ALLAH beri kemudahan untuk saya buat secara fulltime dan dapat mencapai impian saya dan kami sekeluarga..

Actually, apa yang BEST SANGAT dengan bisnes SHAKLEE ni? Saya sebenarnya start dengan RM75 SAHAJA. Daftar ahli cuma rm75, lepas tu akan dapat member kit, ada senarai harga produk untuk harga ahli, cara kira BONUS dan macam-macam lagilah. So, bila anda SERIUS dengan bisnes ni, KELEBIHAN menjadi ahli Shaklee (apa yang anda akan dapat) ialah:

  • BONUS dalam bentuk CASH - ni BONUS ni setiap bulan hokkey..dan dapat dipertengahan bulan lak tu.. kira orang lain tengah 'kering' kita ada duit tengah-tengah bulan, memang BEST.
  • BONUS KERETA - ni bila anda capai satu target/ranking tertentu akan dapat CAR BONUS, so bolehlah beli kereta baru kan.. sape tak nak beb..
  • PERCUTIAN - ni percutian ditaja SEPENUHNYA oleh Shaklee, VVIP 5 STAR world class hokkeyy.. Untuk yang beragama Islam anda berpeluang mendapat pakej UMRAH VVIP 5 STAR, hotel dekat dengan masjid, boleh fokus untuk beribadah.. memang BEST bila dapat menjadi tetamu ALLAH ni..
Tapi, apa KELEBIHAN bila mendaftar dengan saya?

  • Anda akan diberi ACCESS untuk grup fb tertutup kami, yang mana kat situ diberi TIPS marketing dan sales, cara nak buat BLOG, TEKNIK marketing yang betul, cara menjalankan bisnes secara online, 1-1 personal online coaching, knowledge tentang produk, cara nak closing dan lain-lain lagi. Kiranya segala RAHSIA PERNIAGAAN dikongsikan bersama dalam grup ni.
  • Anda akan diberi access untuk menjadi ADMIN dalam grup EXCLUSIVE customer-customer kami. So, boleh bagi pendapat, sharing tentang produk, pengalaman dan guidance kepada customers.
  • Setiap minggu atau 2 minggu sekali akan diberi PERSONAL COACHING (ni optional, atas permintaan ramai. Tapi selalunya mereka yang serius memang weekly coaching dengan saya...)
Kelas formal (takde lar formal sangat sebab boleh bawak anak-anak ..hehe..)

Ni coaching dengan 2 orang Masters saya, sambil makan sambil coaching.. ;-)

Coaching kelas di Bayan Villa, teratak Master Cery Mamafaiz :-)

Coaching kelas ni agak santai, rileks dan tak stress.. sambil coaching boleh makan-makan, borak-borak, share pengalaman, sharing masalah.. etc..etc..etc.. haa.. ni pun salah satu kelebihan menjadi ahli Shaklee bersama saya.. hehe.. semuanya FOC tau!

Jika anda adalah mereka yang saya sebut diatas, jangan malu, jangan segan, boleh hubungi saya jika berminat atau jika anda ada sebarang pertanyaan lanjut.  Ramai yang dapat menjana SIDE INCOME 4 ANGKA dalam masa kurang 6 bulan.. Jadi, kalau anda ada fb boleh add saya rafaliah atau PM saya, emel rafaliah@yahoo.co.uk atau hubungi Tel/Sms/WhatApps 012-2541296... kecil tapak tangan satu fb dan blog saya tadahkan..(^_^)

Lots of Love..
UmmIrfan.Com

1 comments:

gerbert

jom cuba plak. mane tahu terbuka hati
http://jomcepatkurus.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in