Sunday, February 5, 2012

Investment untuk anak-anak.. sangat berbaloi.. Untuk perkembangan otak yang cerdas dan badan yang cergas..

AlhamduLILLAH, Salam Maulidur Rasul kepada semua umat Islam..harini marilah kita jinakkan diri dengan memperbanyakkan zikir dan selawat ke atas Baginda Rasulullah semoga kita mendapat syafaat Baginda di kemudian hari..InshaALLAH..


So, pagi ni saya nak cerita tentang salah satu vitamin untuk anak-anak kita..Rasulullah juga berpesan agar kita memberikan pemakanan yang terbaik untuk anak-anak kita..sunnah Baginda..Kalau dengar kat IKIM fm tu tentang cara-cara nak mendidik anak adab makan dan pemakanan yang terbaik untuk mereka, memang banyak yang perlu kita lakukan ..InshaALLAH, memberi nutrisi yang baik adalah part of usaha kita..


Jom kita baca apa kata Puan Norita tentang anaknya yang berusia 3thn.. beliau memberikannya susu ibu dan sejak dari setahun lebih sudah diberikan si kecil Kapsul Omega Guard Shaklee (minyak ikan)


  • Nnorita Ibu AddinNasa
    product knowledge: Omega sangat membantu dalam mengingat. Anak saya yang berumur 3 tahun lebih dah dapat membaca surah Al Ikhlas, doa tidur, doa makan, doa penerang hati, selawat syifa', zikir2 dalam oasis...tapi memang dia kuat telan omega....seminggu ada dalam 4-5 biji.....sebabkan memang mandi 3 kali sehari dia tak mudah demam. So yang ada anak, spend sikit untuk anak :)
Well, saya pun bagi anak saya Irfan, Shaklee Omega Guard..selain daripada dapat mengatasi masalah asthmanya, dapat mencairkan kahaknya, ianya sangat bagus untuk perkembangan otak Irfan..especially dalam proses pembelajaran, nak mengingat apa yang saya ajar, menghafal dan daya tumpuan Irfan..AlhamduLILLAH, dalam umur 4 tahun Irfan dah boleh recite Dua' sebelum makan dan Dua' tidur dalam masa kurang sebulan saya mangajarnya..It's AMAZING rite? AlhamduLILLAH, dengan izin ALLAH jua hendaknyaa..Kalau bab bercakap tu, memang dah macam orang besor..hehe..suka dengar Irfan bercakap..Walaupun ada ketika frasa Irfan tak betul, bila saya betulkan, dia akan ingat sampai bila-bila..Saya memang tak berkira untuk spend/invest demi anak saya sebab anak adalah anugerah ALLAH dan juga amanah ALLAH..jadi kita mesti berikan yang terbaik untuk mereka...Ternyata Omega Guard yang mengandungi EPA dan DHA sangat bagus untuk perkembangan otak..
_________________________________________



Walauapapun, tiada istilah anak kita bodoh ke or pandai..Tapi kita sebagai parents mesti berikan yang TERBAIK untuk mereka..jangan ambil mudah..kita berusaha, doa dan tawakal..inshaALLAH..pemakanan kanak-kanak pada peringkat awal sangat penting untuk perkembangan otak mereka..Kalau kita boleh belikan toys dan pakaian yang mahal2 untuk anak-anak kita, why not kita spend/invest untuk anak kita demi kesihatan mereka kan?



Sila contact saya (sms /call /Whatsapp) di 012-254 1296 atau emel ke rafaliah@yahoo.co.uk utk sebarang pertanyaan tentang produk dan juga kesihatan.


Lots of Love..
UmmIrfan

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in