Friday, February 24, 2012

Finally, Lecithin is BACK! TAPI..Omega Guard pun POWER jugak untuk pecahkan lelemaksss..! (^_^)

Lecithin?? Yezzaaa...bukan sekadar berfungsi sebagai pemecah lemak tetapi ada banyak fungsi-fungsi lain Lecithin ni sebenarnya..Last month merupakan HOT STUFF sehinggakan Lecithin 'zero-stock' dalam pasaran. Dan kali ini Lecithin kembali semula..So, apa lagi fungsi Lecithin selain memecahkan lemak? Jom baca ni..

1- lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebih lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak. 

2- lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat. 

3- lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita. 

4- lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria. 

5- lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf. 

6- lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur. 

7- lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation. 

8- lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).

9- lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita. 

10- lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS. 

Dan ini saya nak share TESTIMONI daripada Cik Pau tentang Lecitin:

"FYI...i lost 3 kgs dgn amik lecithin je selama 2 minggu...kehkehkeh..alhamdulillah...yg bestnya laki aku kata...badan aku nampak lain...aku pun tatau apa yg lainnya...tp bestlah sbb buncit perut aku berkurangan (hilang tu belumlah lagi...)
so aku nak amik lecithin, b comp dan alfalfa. Nanti aku bg feedback kat ko bila aku full run..."
-----------------------------------------
Dan terbaru, Shaklee Omega Guard juga boleh membantu memecahkan lelemak untuk mereka yang control weight gitu.. Biar betul?? Betullar nih.. Jom kita baca lagi ape fakta tentang Omega yang boleh membantu memecahkan lelemak:



''Fish oil supplements may help overweight people and people with high blood pressure to lose weight, according to the National Institutes of Health. Omega-3 fatty acids or polyunsaturated fatty acids, are found in fish oil. They are considered essential to your diet because your body can't make them.''
extract from here



Shaklee Omega Guard kaya dgn kandungan asid lemak Omega 3.. dan omega 3 ni lah yg membantu anda sebenarnya

Omega-3 fats help you lose weight :
  1. Omega-3 fats help you control your hunger by stabilizing your blood sugar levels
  2. An Australian study showed that when people took Omega-3 fats while on an exercise program burned more fat than people who Only Exercised (without taking Omega-3 fats) and people who exercised & took other types of fat and…
  3. Studies done in Japan & The Czech republic suggest that Omega-3 fats prevent the creation of ugly body fat and these same studies suggested Omega-3 fats promote more fat burning.

Nantikan entry lain dimana saya akan huraikan dengan lebih lanjut tentang ini naaa..

Anda ingin mencubanya? Lecithin atau Omega? 
_________________________________________________________________
Sila hubungi saya di             012-2541296       | rafaliah@yahoo.co.uk
 utk sebarang pertanyaan | pesanan anda

Lots of Love..
UmmIrfan

**These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. I am a Shaklee Independent Distributor.**

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in