Thursday, February 16, 2012

Anda mengalami masalah kulit? Ketahui kaitan ESP dengan masalah kulit berjerawat

Selalunya kalau ada masalah kulit, ramai yang inginkan set D- Skin Care Set..tapi tahukah anda, Set D Skin Care Set itu akan memberikan kesan paling best jika anda mengambilnya bersama-sama ESP? 


ESP membantu baik pulih masalah kulit berjerawat?.. Mcm tak percaya pulak.. tapi serius.. itulah kenyataannya.. Cuba baca fakta dibwh ni..

Kajian American Journal of Clinical Nutrition terbitan Julai 2007 menunjukkan kaitan antara makanan yang rendah dengan indeks glisemik dan pembaikan masalah jerawat. Kajian mendapati dalam tempoh 12 minggu, jerawat berjaya dikurangkan dengan lebih baik di kalangan kumpulan peserta yang mengambil makanan dengan kandungan glisemik gula yang rendah berbanding kumpulan yang mengambil makanan yang tinggi dengan karbohidrat.Secara umumnya, selain makanan berkarbohidrat ringkas yang tinggi, pengambilan makanan tinggi lemak tepu, makanan berminyak dan bergoreng, bergula akan memberi impak yang lebih ketara kepada masalah jerawat. 


Tahukah anda Shaklee ESP (Energizing Soy Protein)ini adalah makanan tambahan (protin) yg indeks glisemiknya rendah...Pilihan tepat dan terbaik utk anda yg ada masalah kulit berjerawat... Haaaa. itulah sebabnya ESP membantu bg mereka yg ada masalah berjerawat.. tapi haruslah disiplin minum ESP ya.. jgn skip2 ..refer di link ini utk mengetahui kelebihan2 ESP
Kenapa saya pilih ESP?Kerana ia memenuhi 7 kriteria panduan pilih suplemen protin dan semestinya harga berpatutan (tanpa saya perlu stretchhhh wallet saya utk beli.. sbb ada byk lagi benda lain yg sy nak shoppingkan...). Saya tak paksa lah semua org wajib beli.. sebab ikut budget masing2 asalkan protin pilihan anda memenuhi 7 kriteria di atas..

Tapi ape2 pun.. utk memiliki kulit yg bebas jerawat bukan semata2 bergantung pada suplemen.. Faktor seperti pengambilan air yg cukup utk memastikan penyingkiran toksin dan melancarkan penyerapan zat2 nutrien2, amalan gaya hidup yg sihat, penjagaan luaran dan dalaman.. blablabla semuanya perlu di ambil kira... boleh refer link entry ini utk lebih lanjut tentang vitamin2 yg perlu utk kulit yg sihat dan cantik..dan bebas jerawat..


Jika anda berminat atau ada sebarang pertanyaan tentang produk atau pesanan,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact (sms, call or whatsapp) saya di talian             012 2541296      .

Lots of Love..
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in