”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.”

Wednesday, February 22, 2012

7 Kriteria yang perlu ada pada Soya Protein pilihan anda.. Pilihan saya? Pastinya Shaklee ESP kerana ianya memenuhi 7 KRITERIA ini..

Kenapa saya selalu cakap ESP ni is OUR BEST SELLER, OUR HOT STUFF..memang benar..ramai yang tak kenal pada mulanya, dah jatuh cinta pada ESP ini, termasuklah saya..hehe..walaupun saya tidak menyusu, tidak hamil, tapi sehari sekali saya pastikan saya minum ESP ni untuk maintain energy (well, ESP ni acts as energy booster jugak tau..), dan maintain kulit cantik menawan..ahaks! itu sudah tentulah WAJIB yea..untuk siapa lagi kalau bukan untuk suami terchentaaa..kira package tau..nway, ramai juga yang bertanya apa SPECIALnya Shaklee ESP selain dari non-GMO soy protein je..hhmm..harini jom kita baca 7 kriteria yang ada dalam Shaklee ESP ini dan inilah yang buatkan ianya sangat SPECIAL..

  • Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.
  • Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan
  • Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.
  • Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang
  • Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.
  • Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result
  • Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium.

So, next time kalau ada kawan-kawan anda tanya kenapa Shaklee ESP ni best? Kenapa asyik2 Shaklee ESP je..haaa..nilah jawapannya yea.. memang tiada tolok bandingannya..terbaik dari ladang..hehe..oklah got to go now..esok sambung lagi..(^_^)

_________________________________________________________________
Sila hubungi saya di             012-2541296       | rafaliah@yahoo.co.uk
 utk sebarang pertanyaan | pesanan anda.



Lots of Love..
UmmIrfan

(COD: Sekitar Bandar Baru Bangi, Dengkil, Putrajaya dan Sepang).

**These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. I am a Shaklee Independent Distributor.**

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Follow by Email