Monday, January 16, 2012

Untuk anda yang selalu TRAVELING ~ Performance Drink boleh membantu anda



Ramai yang bertanya adakah Shaklee Performance Drink hanya untuk mereka yang bersukan contohnya berbasikal, olahraga dan sebagainya.  Oh tidak..sebenarnya ada banyak khasiat Performance Drink ini especially kepada ibu-ibu menyusu, pesakit diabetes, mereka yang bekerja di tapak projek (cuaca panas), mereka yang mengalami keletihan melampau selepas pulang bekerja, untuk mereka yang berpuasa dan lain-lain lagi..Jom kita baca ape kata Mommy Lyna yang kerap travelling dan membawa Performance Drink sebagai bekalan beliau..
--------------------------------------------------------------------------------
Ibu-ibu yang biasa travelling macam saya (saban minggu kalau tak ada kerja di KL saya akan ke luar daerah) mungkin akan hadapi salah satu dari perkara di bawah:
  • kurang minum air dalam perjalanan.
  • sering berhenti kerana kerap nak buang air (terutama air kecil).
Akibatnya:
  • merasa sangat letih.
  • susu menjadi kurang.
  • anak jadi kuat meragam.
  • rasa tak sihat selepas perjalanan.
Bab penat, tak sihat tu biasanya bearable, tapi yang selalu jadi masalah ialah bilasusu jadi kurang. Bila susu kurang, anak pun jadi crancky dan tak berapa seronok. Ibu pula yang stress jadinya.
Jadi apakah penyelesaiannya untuk hal ini?
Performance Drink!
performance drink

Inilah teman perjalanan saya. Segelas sebelum bertolak, bawa bekal dan bawa satu canister dalam kereta, untuk persediaan.
Buat suami juga segelas sebelum bertolak, agar sentiasa bertenaga untuk memandu.
Kalau tak memandu pun minum segelas, agar badan tak lesu sepanjang perjalanan.
Apakah keistimewaan Performance Drink?
  • Mengurangkan kehilangan bendalir dalam badan
  • Mengekalkan tahap glukosa darah untuk mengekalkan output tenaga yang kuat dan meningkatkan stamina
  • Meningkatkan daya tahan untuk prestasi yang lebih baik
  • Tiada perisa tiruan, pemanis atau pengawet.
Kadar elektrolit dalam Performance Drink adalah sangat padan dengan keperluan tubuh kita.












Banyak atlet bertaraf dunia seperti Gary Hall Jr., Mia Hamm, Kent Bostick, Laura Dias, Carly Piper, Shannon Porges, Pasukan Ski AS dan US Snowboarding menggunakan Performance Drink. Angkasawan NASA juga menggunakan Performance Drink dalam ekspedisi mereka.
Performance Drink Shaklee juga telah membantu kejayaan pelbagai project seperti Mount Everest Expedition, Daedalus Project, Perlumbaan Kerusi Roda, Lumba Basikal, Ekspedisi Kutub Utara dan Pemain Bola Sepak.
Ini menunjukkan produk Shaklee (Performance Drink) sangat berkesan untuk mengatasi masalah yang dihadapi oleh atlit2 ni (kepenatan, kelesuan, dehidrasi..) iaitu simptom2 yang sama kita hadapi semasa travelling.
Nak prepare Performance Drink ni pun senang, cuma bancuh dalam air sejuk saja, dan rasanya pun sedap. Rasa oren.
Sesuai juga untuk perjalanan jauh, hari yang panas, ketika demam/tak sihat, kurang minum air, puasa dan untuk jemaah Haji dan Umrah memang sesuai sangatlah.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sekarang ni kat pasaran ada bermacam-macam jenis minuman isotonik dijual dipasaran dan bermacam-macam jenama..Adakah minuman isotonik yang berada dipasaran sama dengan Shaklee Performance Drink ini? Jujur saya katakan ianya tidak sama.  Sebab ape? Pertama HARGANYA yang SANGAT JAUH MURAH berbanding yang lain, dan khasiatnya bukan sahaja untuk mereka yang bersukan tetapi sesuai untuk mereka:

1. Mereka yang aktif bersukan .
2. Mereka yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka).
3. Mereka yang menghidap gout.
4. Ibu yang menyusukan anak.
5. Mereka yang kurang minum air.
6. Mereka yang kerap sakit kepala.
7. Bila rasa nak demam, atau sedang demam.
8. Kanak-kanak yang demam.
9. Menggantikan minuman ringan terutama yang berkarbonat.

Dibawah ni adalah carta yang menunjukkan perbezaan air kosong biasa dan juga minuman Performance Drink:

Clinically Proven
We call it Performance for good reason. Clinical tests with high-level athletes show that Shaklee Performance:
Shaklee Performance® Sustains Energy!
More energy! More endurance! The longer and tougher your workout, the better Performance gets.
 
Sila contact saya (sms /call /Whatsapp) di 012-254 1296 atau emel ke rafaliah@yahoo.co.uk utk sebarang pertanyaan
Lots of Love..
UmmIrfan

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in