Thursday, January 12, 2012

"Saya pernah rugi RM450, tapi EKZEMA saya masih sama..Dengan SHAKLEE, tak sampai RM200 pun, ekzema saya dah makin baik.." ~ kata Amani

Oraitt..harini nak tukar topik sikit, nak bercerita tentang supplemen untuk atasi masalah Ekzema memang ramai yang nak tahu..supplemen untuk ekzema ni juga adalah one of favourite supplements among My Lovely Customers..yelah sapelah taknak kulit cantik, sapelah larat tanggung kesakitan kulit dan tak lalu tiap-tiap malam nak menggaru badan sana sini ..Ubat doktor? Hmmm..ubat doktor ni dapat hilangkan rasa gatal dan sakit tu sementara, tapi lepas hilang kesan ubat tu mulalah datang balik gatal-gatal dan kulit kering tu..


Jom kita ikuti ape cerita Pn Amani yang mengambil rangkaian supplemen Shaklee untuk membendung masalah ekzema beliau...Selama 9 TAHUN beliau suffer dengan ekzema ni, tetapi dengan Shaklee, ekzema di jari jemari dan kaki beliau mula pulih dan hilang walaupun baru 2 minggu mengambil supplemen ini..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rasanya semua orang dah tahu aku mempunyai sejenis penyakit alahan yg bernama eczema...eczema ni syg sgt la kat aku sampai tak mau berpisah langsung. dr umur aku 17 tahun sampai la skarang aku cuba nk berpisah dgn eczema ni, tapi tak juga berjaya.... boleh dikatakan berpuluh klinik pakar kulit dh aku pegi utk dapatkan ubat yg mujarab utk eczema aku nih, tp hampa.... hukhukhuk... sedey..... aku ingat lg kata2 sorg doctor nih, dier ckp eczema ni tak bleh di ubati, cuma boleh dikawal....

    Disebabkan aku dh dengar statement pakar mcm tu, so... aku pun ambil la langkah bijak (konon2nyer), dengan control semua makanan yg masuk kt perut aku nih.... sebab, kalau silap mkn, confirm naik gatal2, bengkak2, etc.... korang mesti nak tahukan aper makanan yang aku boleh n tak boleh makan?? nanti aku senaraikan kat bawah, korang mesti terkejut... hahahahah..

    Makanan yang TAK BOLEH MAKAN...
- seafood (cth: kerang, sotong, siput, etc)
- ikan bersisik gelap (cth: ikan keli, ikan sardin, ikan tuna, etc)
- telur
- daging ayam
- daging lembu 


    Makanan yang BOLEH DIMAKAN....
- sayur
- sayur
- sayur 
n......... sayur.........
    Memang start dr saat tu, aku makan sayur jer la.... mengalahkan vegeterian tegar dh.... paling tidak pun ader la skali skala aku makan ikan salmon... tapi larat ker nk beli salmon hari2? dh ler mahei... makan sayur hari2 pun tak larat jugak.... naik muak dibuatnyer....
    Dah la alergic pd makanan satu hal, pada environment pun alergic jugak.... cuba korang bayangkan, kalau berpanas / berpeluh pun badan aku gatal, duduk kt pejabat yg sejuk dgn aircond pun gatal jugak.... abes tu nk duduk kt ner?? cer crite... cer crite...... :p
    So, hari berganti hari, minggu berganti minggu, bulan ganti bulan, sampai la usia eczema dibadanku berumur 9 tahun..... aku tetap la mcm tu jugak.... jap2 baik eczema ni, jap2 jadi balik.... gatal tengah malam, aku garu (tak sedar)... dh jadi habit dh la bergaru tengah2 mlm ni.... bila bangun pagi, masa mandi... pedihhhhhh..... sah...... mmg mlm td aku bergaru..... hahahhaha... tu la rutin harian aku... nk wat cemana kan.... 
    Erm... dah la.... think positive jer la kan, bak kater senior aku kt opis... setiap ujian tu ader hikmahnyer.... btol tak.... Dalam pada aku dh tak nak pikir pasal eczema aku nih, aku tetap berkepit dgn ubat aku.... zyrtec n cream hydrocort..... zyrtec tu jgn tanya la aku makan sehari brape kali yer...... klu org biasa, makan sebijik sehari... aku dh sampai tahap setiap kali lepas makan kene makan pil tue..... bukan sebab aku tak pantang makan, tp kalau dh kene debu jalan raya pun gatal, basuh pun tak hilang, terpaksa la aku makan pil tue.... sampai bila nak makan aku pn tak tahu la.... cream hydrocort tu pulak dh jd mcm losyen kt aku... hehehe... hari2 berlumur dgn cream tue.... kulit makin kering sebab cream tu ader steroid...  hah, sebut pasal steroid, korang mesti tahu kan, kalau eczema dh tahap teruk, doctor akan advice jap yg mengandungi steroid tue... aku dh amik 2 kali dh jap tu.... cumanya tahun ni jer aku belum amik lg...
    Ok... ok.... melalut panjang2 nih karang bila nk abes ceritanya kan???? Nak dijadikan cerita, satu hari aku dpt la notification kat FB.... ader sorg kakak ni nak add aku... nama dier RAFALIAH YUSOP..... aku tgk2 mutual friend dier opismate aku skarang... so, aku pun approve la dier jd kawan aku..... dh approve tu, aku aper lg, jd spy la kan... tgk wall dier... hehehehe... skali aku nampak dier post pasal eczema...  haaaaaaaa.... aku dh tgk tu aper lg...... bukak blog dier... baca pasal post eczema tue....... sampai abes la blog dier aku baca.... finally, aku dpt tahu dier distributor utk 1 produk ni namanya SHAKLEE...... percaya tak, dedulu aku pronounce SHARKLEE bukan SHAKLEE.... hahahah... wat kene gelak jer..... then, Kak Lia pun advice la aku beberapa supplement utk aku try.... mana nak tau kan, kot2 mau dibendung eczema aku nih....  aku cuba selagi terdaya jer.... segalanya aku serah kepada ALLAH s.w.t.
    Selang 2 minggu aku pakai, taraaaaaaa......... eczema kt jari jemari aku ni hilangggg..... eczema kat kaki dah makin baikkkk.... wahhhhh.... ni sudah bagus... 

nk pendekkan cerita.... lepas gedebuk, gedebak, lastly sampai la masa sy terjumpa supplemen yg bleh control eczema nih...... masa ni pil yg selalu sy guna, ader sy simpan.. kot2 la kalau supplemen ni tak serasi dgn sy macam ubat yg berharga RM450 yg penah sy beli dulu tu.... stress jer... 
So, dah beli supplemen SHAKLEE tu... harga pun murah. utk consume 2 bulan RM 196 jer. tu siap dengan sabun mandi skali tau.... so, aper yg sy dapat dengan RM 196 tu?? haaa... ni yg kat bawah ni la semua yg sy dapat......




Haaa..itu dia panjang lebar Pn Amani bercerita..sapelah tak stress kan bila dah habis beratus-ratus ringgit tapi masalah tak jugak selesai..TAPI dengan  SHAKLEE, hanya dengan bajet kurang RM200 pun dah boleh dapat results yang diinginkan..Sampai sekarang ni beliau teruja dengan hasil dari makan supplemen Shaklee ni..hehe..itulah kata orang, tak kenal maka tak cinta..dah kenal dan dah cinta, satu dunia nak bagitau Shaklee ni bagus..kan..?

So, ape fungsi setiap supplemen di atas?
Mealshake ~ Adalah soya protin untuk membina sel-sel kulit yang dah rosak dan menggantikan sel-sel lama dengan sel-sel yang baru. Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati. 

GLA ComplexGLA ialah singkatan bagi Gamma-Linelonic Acid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat,GLA juga bagus untuk kesuburan, kecantikan kulit, kestabilan hormon, mengawal kencing manis, darah tinggi dan kolestrol. dan juga tentulah membantu mengatasi malah ekzema. 

Basic-H ~ Digunakan sebagai mandian.  Hanya 2-3 titik sahaja dapat mengekalkan kelembapan kulit.  Lain-lain kegunaan Basic-H boleh baca di sini.

Herbal Blend Cream ~ Disapukan nipis-nipis pada affected area. 
  • Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kak.
  • Dingin, bermentol dan tidak berminyak.
  • Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.
Sila contact saya (sms /call /Whatsapp) di 012-254 1296 atau emel ke rafaliah@yahoo.co.uk utk sebarang pertanyaan





ATAU boleh contact terus Nur Amani Almaidah bt Ahmad (Petaling Jaya,Selangor, Islam, Malaysia)



*Beliau ni dah jadi distributor dah.. boleh contact beliau kalau nak tahu lebih detail cerita ttg beliau..




Lots Of Love..
UmmIrfan


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in