Sunday, January 1, 2012

DETOKS?? Penting occayy..Anda perlu tahu bila waktu tubuh detoks (membuang racun dan toksin dalam tubuh badan)

AlhamduLILLAH, 2012 kunjung tiba jua akhirnya..terlalu BANYAK kenangan pahit manis saya sekeluarga dalam tahun 2011 yang banyak untuk pengajaran kami..Apa-apa pun ALLAH IS THE GREATEST! InshaALLAH kami akan buat yang terbaik tahun ini..Suami saya juga dah letakkan target untuk saya tahun 2012 ni..hehe..sebelum-sebelum ni saya memang ada target untuk diri saya sendiri setiap tahun, tapi tak pernah tercapai kerana saya sendiri tak fokus..haha..! mulai tahun ini dan sempena Maal-Hijrah yang lalu saya telah pun meletakkan target untuk diri saya dan harapan saya moga ini adalah yang terbaik untuk kami sekeluarga..inshaALLAH..


Oklah.  Sebelum bermula dengan info-info tentang produk, testimonials (banyak nak share ni..) dan cerita yang saya suka sharing dengan anda tentang vitamin Shaklee, ape yang perlu anda tahu PERTAMA SEKALI sebelum mengambil sebarang supplemen ialah DETOKS.  Anda tahu kenapa badan kita perlu detoks sebelum mengambil supplemen? Supaya badan akan menyerap semua nutrien secara optimum.  Sebelum tu jom kita baca sikit ape definisi detoks ni..


"Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kitla dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar optimum."


Ini dia jadual tubuh membuang racun:

1. jam 21.00 – 23.00 malam hari adalah waktu pembuangan zat-zat yang tidak berguna/beracun (detoxin) di bagian sistem antibodi (kelenjar getah bening). Selama durasi waktu ini, kita harus dalam suasana tenang atau mendengarkan musik. Jangan sibuk bekerja di waktu-waktu ini.

2. jam 23.00 – 01.00 dinihari terjadi proses detoxin dibagian hati 

3. jam 01.00 – 03.00 dinihari proses detoxin dibagian empedu, juga berlangsung dalam kondisi tidur.

4. jam 03.00 – 05.00 dini hari terjadi detoxin dibagian paru-paru, sebab itu akan terjadi batuk selama durasi waktu ini. karena proses pembersihan (detoxin) telah mencapai saluran pernafasan, maka takperlu minum obat batuk agar tidak merintangi proses pembuangan kotoran.

5. pagi pukul 05.00 – 07.00 detoxin dibagian usus besar, harus buang air, jangan ditahan-tahan.

6. pukul 07.00 – 09.00 pagi : waktu penyerapan gizi makanan bagi usus kecil, jadi harus makan pagi/ sarapan.

Ini pula rutin Adda setiap hari untuk detoks:

"Rutin Adaa sebelum tido ialah minum fiber dan ESP..utk membantu proses detox..so tetiap pagi mmg lawas dan selesa..kalo tak..seminggu brape kali je..dari kecik dah ade masalah ni, sbb tuh dulu, muka kusam, jerawat bnyk..sbb detox tak lancar, hasilnya, toksin terkumpul dlm badan dan menyebabkan mcm2 penyakit..bila bertemu Shaklee ni, things started to change..bdan mula bertenaga, yg penting pembuangan lancar! hehe InsyaAllah, will continue smp badan betul2 clean yelah..bertoksin berpuluh tahun, takkan leh clean dalam sehari dua ye" 


FIBER


Jika anda berminat utk mendapatkan produk Energizing Soy Protin dan Fiberplan Unflavoured ini beserta jadual mkn, konsultasi percuma berterusan dan tips ekslusif serta option supplemen bersesuaian dengan bajet anda, sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian            012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.  Pastinya dengan setiap pembelian di UmmiIrfan ini anda layak menerima SPECIAL FREE GIFT. (^_^)

Lots of Love..
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in