Monday, December 31, 2012

Sukar hamil disebabkan oleh cysts? Namun TIADA YANG MUSTAHIL dengan vitamin-vitamin Shaklee.. mari saya kongsikan TIPS saya dengan anda.. (^_^)


Fuhh..! Lama betul tak hapdet blog ni..hehe.. bukan menyepikan diri tapi badan sendiri tak berapa sihat.. tapi takpe, dengan Shaklee semuanya menjadi mudah dan makin baik. Harini saya ingin berkongsi kisah saya sendiri yang sekian LAMA  menanti untuk kembali hamil akhirnya tercapai.. AlhamduLILLAH! Irfan dah 4 tahun ALLAH berikan ‘hadiah’ ini kepada kami sekali lagi. Benarlah, ALLAH Maha Mengetahui yang terbaik untuk kita dan setiap perancanganNYA penuh hikmah.

Sebenarnya jika anda semua pernah baca kisah saya yang dulu, saya ni ada history endometriosis. AlhamduLILLAH, dengan bantuan supplemen-supplemen Shaklee cyst saya tiada lagi.. Dan sejak itu saya KONSISTEN dengan Family Wellness set + Ostematrix + Alfalfa + GLA Complex. Yes, gabungan set menyusu (dulunya dikenali sebagai set 3M) plus GLA. GLA ni berfungsi untuk menyeimbangkan kembali hormone, regulate period cycle, dan the best part tentang GLA ni ialah, GLA mampu mengekalkan tahap kesuburan telur wanita (ovum) sebelum dan selepas tarikh ovulasi!.. dan dalam set 3M tu ada Alfalfa kan, dah tentulah Alfalfa memang membantu meningkatkan keintiman! Haha.. part ni kena cite private.. takleh cite kat sini naaa.. nanti kena zaassss! Haha..

Saya kini masih di awal fasa penghamilan, semasa saya menulis ni kandungan saya baru berusia 3 minggu, tapi saya tak sabar nak share dengan anda semua bagaimana saya boleh hamil dengan mengamalkan set ini. Saya sangat teruja sehingga tak sabar nak tunggu nak berkongsi cerita ni dengan anda semua.

Antara TIPS yang saya ingin kongsikan dengan anda ialah:
  • Pastikan cycle period anda, jika period anda setiap 28hari cycle, maka bahagikan 2, maksudnya hari subur anda ialah hari yang ke-14.
  • Makan 2 biji GLA setiap hari dari hari pertama period sehingga hari terakhir period. Kemudian bila period abes, stop makan GLA.
  • Makan 10 biji Alfalfa setiap hari, sama ada anda period ataupun tidak.
  • Dapatkan sokongan vitamin-vitamin lain iaitu Family Wellness Set + Ostematrix.
  • Minum air kosong dengan konsisten sebanyak 3 liter sehari.
  • Amalkan pemakanan yang sihat, jauhi stress.
  • Amalkan solat-solat sunat dan zikir.
  • Banyakkan sadaqah dan dahulukan zakat.. In shaa ALLAH…

Inilah set vitamin yang saya amalkan sepanjang proses mengecutkan cysts dan proses berusaha untuk hamil.. hehe.. (ayat berani mati gitu..hehe..)

Haha.. mesti ramai yang kata, eh! Ini adalah Set Menyusu kaann... jangan tak tahu, Set Menyusu ini BUKAN UNTUK IBU MENYUSU SAHAJA, tapi untuk SEMUAA... tu sebab banyaakkk kali saya cakap set ini sesuai untuk perempuan dan lelaki juga.. semua boleh makaann.. no problem at all.. :-)

PLUS, ini dia SECRET VITAMIN saya untuk mengecutkan cysts dan mengekalkan kesuburan iaitu: GLA Complex!


Anda juga boleh baca TIPS untuk cepat hamil..Tetapi jiika anda ingin mengetahui further EXCLUSIVE TIPS daripada saya, pastikan anda mendapatkan set di atas dengan saya yea… In shaa ALLAH saya akan bantu semampu yang mungkin.. TIPS di atas hanyalah sebahagian sahaja..! Jika anda sedang merancang untuk hamil, inilah masa terbaik untuk memulakan tahun baru anda dengan kehadiran si comel nanti..!


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Wednesday, December 26, 2012

"Kulit sana sini gebu, celah2 yang gelap dah cerah!" ~ Keberkesanan Shaklee Collagen Powder.. memang TIADA TANDINGANNYA..

Harini nak kongsi lagi satu testimoni pengguna Shaklee Collagen Powder.. Jom kita baca apa kata beliau  bila dah gunakan SCP ni.. memang terujaa wa cakap lu.. 



Testimoni credit to Zura Betty

Yess, offer SCP ni tinggal 3 HARI SAHAJA LAGI! Dan saya harap My Lovely Darlings tak ketinggalan nak mendapatkan sekotak ke, 2-3 kotak SCP ni.. memang SERIOUSLY berbaloi.. Uniknya SCP ini berbanding jenama yang lain ialah, 

1. Molekulnya yang RINGAN iaitu sebanyak 1000 Dalton sahaja untuk memastikan PENYERAPAN UNGGUL. Tu sebab SCP ni boleh buat masker jugak tau, sebab ianya mudah diserap oleh tubuh badan.

2. SCP mengandungi 4000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang BERKUALITI TINGGI dan TULEN yang diekstrak dari sisik ikan merah laut dalam.



SCP ini dipaket dalam individual sachet, jadi, ianya mudah dibawa kemana-mana dan boleh diminum pada bila-bila masa sahaja. Yang paling BEST ialah, anda mendapatk KESEMUA 7 KEBAIKAN di atas dalam satu sachet Shaklee Collagen Powder ini. Mudah bukan?

So, nak makan satu sachet SCP atau nak telan banyak-banyak pills?


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<





Monday, December 24, 2012

"Bestt aaa kak makhluk kolagen ni.. saya baru amik 2 hari.. susu BANYAKK MELIMPAH.." ~ Ibu menyusu yang mengambil Kolagen.

Sape IBU MENYUSU di sini? kalau anda seorang ibu menyusu, dan ingin kelihatan cantik luaran dan dalaman dengan cara RINGKAS dan TEPAT, saya cadangkan anda ambil Shaklee Collagen Powder ini. Entry kalini ringkas dan tepat, seringkas meminum kolagen.. haha.. testimoni daripada seorang ibu menyusu yang mengambil kolagen Shaklee..

"Best aaa kak makhluk kolagen ni.. saya baru amik 2 hari.. SUSU BANYAK MELIMPAH... bedak pon xyah pakai dah nampak cantik muka xberminyak"

Dan saya kongsikan sekali lagi testimoni ibu-ibu menyusu yang mengambil kolagen Shaklee ini 




Sebenarnya tiada masalah ibu menyusu nak ambil kolagen. Seperti yang pernah saya terangkan sebelum ini, extract Pfaffia tu ialah sejenis herba daripada family Alfalfa juga.. So, memang SANGAT SESUAI ibu-ibu menyusu ambil kolagen ni.. most customers saya ibu menyusu yang ambil kolagen mendapati kolagen TIDAK MENGGANGGU PENYUSUAN langsung! Bukan overclaim, tapi, inilah kenyataannya.. 

So, IBU-IBU MENYUSU sekalian, inilah masa terbaik untuk anda mendapatkan Shaklee Collagen Powder ini. Harga pejam mata je beb! Pegi pujuk suami untuk beli kolagen. Alarr.. apa nak berkira sangat.. Buat kata UAI, kita orang perempuan ni memang suka berbelanja, menjadi kewajipan suami beri duit nak belanja pun.. tapi bukanlah belanja tak tentu pasal kann.. belanja nak bagi CANTIK, ANJAL, GEBU, LICIN dan UP SANA SINI untuk sape lagi? Dah tentulah untuk suami.. 

Encik-encik suami, jangan lupa hadiahkan isteri anda kolagen Shaklee ya!

Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini << 


Saturday, December 22, 2012

"Hubby pun tetiap hari dok cuit pipi sebab suka dengan kegebuannya.." Penangan Shaklee Collagen Powder .. dapat menceriakan hubungan suami isteri! (^_^)

Seronok bila dapat share pengalaman mereka yang mengambil kolagen ni.. memang setakat ni semuanya positif feedback. Saya sendiri pun sukakannya... suami apatah lagi.. memang sukalah kann.. bila kulit dah lembut dan licin.. memang best je pegang.. haha.. Jadinya, harini saya nak share lagi satu testimoni seorang pengguna kolagen Shaklee.  


Apalagi yang perlu saya katakan disini yea.. Semuanya sudah terbukti.. Saya cuma berkongsi kegembiraan mereka yang menggunakannya dengan anda semua kerana KUALITI dan KEBERKESAN Shaklee Collagen Powder telah terbukti. Jadi kini terpulang kepada anda ingin merealisasikannya atau melihat orang lain mendapat KELEBIHAN dan MANFAAT Shaklee Collagen ini. 


Dan ada lagi satu yang SPECIAL tentang Shaklee Collagen Powder ni iaitu BERAT MOLEKULNYA sebanyak 1000Dalton sahaja. Dengan berat 1000 Dalton, tubuh badan lebih mudah serap dan tentulah kesannya akan lebih nampak jelas. Cuba anda check kolagen yang anda makan sekarang, berapa berat molekulnya? Apa? Takde bagitau? Eish, eish, eish.. anda pikir sendiri lar yea..

Promosi Shaklee Collagen Powder tinggal 7 hari lagi.. jangan lepaskan peluang untuk merebut tawaran hebat ini sementara stok masih ada.. Saya tak dapat janji stok ada atau tidak next week kerana stok kolagen semakin menyusut. Jangan nanges bila orang lain dah dapat kolagen awak tak dapat-dapat lagi sebab STOK ABIS! Cepat hubungi saya! 


Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Friday, December 21, 2012

APA?? Biar betul?? Shaklee Collagen Powder SOLD OUT?? Tinggal 8 HARI SAHAJA lagi ni!

Haaa... mesti u all terkejut kan dengan tajuk entry kat atas tu? Oh! Tak mungkinnnnn! Saya tak bersedia untuk menerima berita kolagen Shaklee SOLD OUT! Tidak sama sekali! Memang minggu ni mendidih News Feed saya dalam facebook tentang kolagen. Kolagen sana, kolagen sini, kolagen situ.. Demam kolagen tau! Kualiti kolagen Shaklee memang tiada tandingan kerana bahan utamanya ialah daripada sisik ikan merah laut dalam. Anda boleh baca apa KEISTIMEWAAN sisik ikan merah laut dalam ni. 

Bercerita tentang KEBERKESANAN kolagen Shaklee ni.. Saya kongsikan sekali lagi testimoni-testimoni bergambar di bawah ini:






Dan banyak lagi TESTIMONI telah saya kongsikan sebelum ini.. So, u all boleh klik sana, klik sini untuk baca semua testimoni yang berkaitan ok. Saya akan restock kolagen hari ini.. Sape cepat dia dapat yea.. Saya tak jamin stok available atau tidak next week. Sape NAAKKK PM saya cepat. Serius buyer nak booked dulu sila PM saya juga.

Lots of Love..


Puan Lia [UmmiIrfan] 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      
Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<






Thursday, December 20, 2012

NUTRIFERON ~ Lebih dari sekadar imun booster, antioksidan, melawan kanser.. ia juga MELEWATKAN PENUAAN!

Saya jarang bercerita tentang Nutriferon. Tapi, semakin hari semakin ramai pengunjung-pengunjung blog saya dan pelanggan-pelanggan saya yang semakin jatuh cinta dengan Nutriferon. Saya sendiri sebenarnya dah laamaaaa jatuh cinta dengan Nutriferon ni.. hehe.. Bila bercakap tentang Nutriferon, automatik terlintas di fikiran imun booster. Sebenarnya Nutriferon bukan sekadar imun booster, malah jauh lebih baik daripada tu.. Nutriferon juga sejenis antioksidan! haha.. bila cakap antioksidan, ianya bukan sahaja untuk cegah radikal bebas, tapi AMAT BAIK untuk kesihatan dan kecantikan KULIT WAJAH! Kenapa Nutriferon juga bagus untuk kulit wajah? Mari saya kongsikan satu TESTIMONI ini:


Ini dia sekilas fakta tentang Nutriferon:
Nutriferon ni mempunyai interferon yang merangsang ekstrak tumbuhan (500mg) yang telah dipatenkan. Nutriferon mengandungi campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi berasal dari biji labu, bunga safflower, benih plantago dan kuntuman bunga Japanese Honeysukle dan ianya terbukti secara klinikal dapat menyokong dan merangsang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular.

Selain bertindak sebagai melawan kanser dan tumor, Nutriferon juga MELEWATKAN PENUAAN! Ini kerana formula unik Nutriferon merangsang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat.


Bestkan Nutriferon ni? bestt.. bila keseluruhan sistem imun telah ditingkatkan (improve), secara automatik tubuh badan akan respons dan bertindak mencegah serta melawan segala virus, bakteria dan jangkitan tak kiralah kat tubuh badan ke, kat kulit wajah ke.. dan yang bestnya, Nutriferon ni works better than Vitamin C! yess.. tak perlu Vitamin C pun boleh dapat kulit wajah yang CANTIK, TEGANG dan BERSERI! Jika nak tahu lebih TIPS tentang Nutriferon, hubungi saya untuk mengetahuinya.



Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:             012-2541296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe


*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.


>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in