”Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada Engkau dari bingung dan sedih. Aku berlindung kepada Engkau dari lemah dan malas. Aku berlindung kepada Engkau dari pengecut dan kikir. Dan aku berlindung kepada Engkau dari lilitan hutang dan kesewenang-wenangan manusia.”

Monday, October 31, 2011

Inginkan sesuatu membantu anda membakar lemak di badan?Inginkan bentuk badan menawan? Lecithin boleh membantu anda dalam hal ini..

credit



Masih ingat entry saya yg terdahulu tentang tiga suplemen asas bagi individu yg ingin menguruskan badan dan membuang lemak berlebihan secara sihat? Sejak saya publish entry tu, setiap hari pasti ada pesanan atau pertanyaan mengenainya..yang tanya tu tak semestinya order on the spot... hehe..kadang tu tanya harini..nextweek tibe2 nak on the spot.. sbb tu saya tetap standby kan suplemen2 tu kat rumah ni..yg dah jadi mcm kedai Shaklee ni. sebab terus terang saya ckp, produkseperti LecitinCinch Shake, ESP Shake, Herb Lax, Fiber memang menjadi hot item... (wooohooo... pakej Shape up really on high demand.. nampak sangat org malaysia ni mengamalkan gaya pemakanan yg kurang sihat sehinggakan ia menjadi faktor obesiti..dan kesannya.. lemak degil yg berlebihan yg memaksa ramai mencari Lecitin... tetapi bukan semua ya.. kang ada yg marah lak saya.. ahaks.. cuma majoriti.. termasuk saya kadang2 terlupa daratan gak apabila memilih makanan2 ni.... ahahhaa..)..
Berikut saya petik sedikit dari pendapat Pn Norita, tentang Lecitin..
__________________________________________________________________
"Bagi mereka yang prihatin dan sentiasa memastikan membuat pemeriksaan doktor pasti akan pastikan pengambilan langkah berjaga-jaga sebelum penyakit datang mengundang. Adakala tanpa kita sedari, pemakanankita hari ini adalah penyumbang utama penyakit yang kita dapat di masa akan datang.Sebagai contoh minuman manis, makanan yang tinggi gula , makanan bergoreng, makanan kaya lemak antara penyumbang kepada penyakit kencing manis, kolestrol, darah tinggi dan sakit jantungOleh kerana faktor inilah, kami sekeluarga menyediakan bahagian duit bulanan untuk membeli supplement. Terutama untuk mengawal tekanan darah, gula dan kolestrol. Antara vitamin termurah yang saya yakin mampu dimiliki oleh ramai orang ialah Lecithin Shaklee. Jika dibandingkan dengan harga dan kuantiti yang ditawarkan, ianya sangat berbaloi dengan hasil yang diperolehi. Kini mak saya sendiri beserta beberapa orang adik beradik saya sangat menyukai Lecithin. Antara kesan yang diperolehi ialah, senang dan lawas ke tandas dan mengatasi masalah sembelit, mendapat bentuk badan yang menawan, bagi adik saya yang menyusukan anaknya mendapati dengan pengambilan Lecithin anaknya tidak mengalami masalah sembelit lagi. Alhamdulillah.
Anda boleh baca link ini lebih banyak info dan fakta dan testimoni mengenai Lecitin. Yang bagusnya, lecitin bukan sahaja berfungsi utk membakar lemak tetapi ia juga bagus utk mengawal kolestrol dlm badan (yg ni org kurus pun kadang kolestrol tinggi naaa)...dan byk lagi fungsi lain.. Cuba baca ni ..13 keistimewaan Lecitin.


____________________________________________________________
Sekiranya anda mempunyai masalah berat badan yang berlebihan, saya menyarankan anda mencuba tiga suplemen asas ini.. Ia sesuai utk sesiapa sahaja dan ia sangat membantu dalam proses untuk dapatkan bentuk badan yang asal dan menawan...
dan oh ya... sesiapa beli set Shape Up dari sini atau pun dari fanpage saya UmmiIrfan Online Shoppe.. saya sertakan sekali jadual mkn ekslusif + LIMITED free gift box (while stock last... jom beli jom)
”Jika anda inginkan jadual mkn dan pilihan suplemen utk konflik berat badan yg bersesuaian dgn budget anda, sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk OR sms saya di 0122541296.

Lots of Love..
UmmIrfan

Thursday, October 27, 2011

Ostematrix (kalsium) juga adalah BOOSTER TERBAIK utk ibu-ibu menyusu, dapatkannya hari ini dalam Eu For Pack

credit


Ostematrix, antara terlaris di UmmiIrfan Online Shoppe minggu ini sejak pelancaran EuFor Pack set terkini






HOT STUFF? Siapa yang cari botol Ostematrix ni?
- ibu hamil...detail disini
-ibu menyusu yg nak BOOST susu.... detail disini
-ibu2 menyusu tadi yg belikan utk mak mereka
-para suami yg belikan utk isterinya
-kwn2 sy yg belikan utk parents...
....kesimpulannya mmg best...sebotol Ostematrix (CalMag) hanya rm59 (120bj)... best kan.. murah tapi kesannya.. amat mengujakan utk setiap lapisan umur

Siapa yang perlukan Ostematrix ?
1. Ibu yang mengandung, ibu yang menyusukan anaknya.

2. Mereka yg allergy pengambilan bahan2 tenusu seperti susu.
3. Mereka yang selalu mengalami sakit2 kaki, sakit2 sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk2 badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk2 dengan jarum.
4. Mereka yang mudah keletihan dan tidur yang kurang membuatkan golongan ini mudah letih dan sukar untuk bangun tidur.
5. Sakit kepala yang teruk dan berhari-hari.
6. Mereka yang sedang menjalani fisioterapi.
7. Mereka yang mempunyai masalah rekahan di tumit kaki.
8. Mereka yang mengalami PMS yang sangat teruk sehingga terpaksa mengambil pil penahan sakit setiap kali datang bulan.
9. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan dengan darah.
________________________________________________________
Apa kata mereka tentang Ostematrix?..Di bawah ini sebahagian testimoni2 ibu menyusu yg dipetik dari FB tertutup ekslusif khusus buat customer kami..









dapatkan Ostematrix dlm Eu For Pack dengan harga promo minggu ini.. (24hb Oct - 31Oct) ada tawaran HARGA SANGAT SANGAT istimewa tauusekiranya berminat. terus berhubung dengan saya, email kepada rafaliah@yahoo.co.uk or sms ke 012-2541296


Lots of Love..
UmmIrfan

Tuesday, October 25, 2011

Berita BAIK kepada ibu-ibu menyusu yang tidak boleh mengambil alfalfa kerana kesan mudarat pd bayi..ini alternatifnya..

AlhamduLILLAH, harini Irfan, anak saya telah genap 3 tahun..sekejap je rasanya, tapi 3 tahun ini banyak dugaan dan rintangan kami sekeluarga laluinya..dan AlhamduLILLAH semuanya kami tempuhi dengan tenang dan sabar.."Sesungguhnya ALLAH tidak akan menguji seseorang itu diluar kemampuannya.." dan saya percaya lagi berat dugaan, lagi hampir denganNYA..inshaALLAH..so, harini saya memang cuti (bukan amik cuti tapi dah start cuti..yeeehaaa..!) jadi boleh COD order2 customer dan 'gonjeng' dengan Irfan..hehe..lama tol tak guna perkataan 'gonjeng' tu..oklah, harini saya nak share berita baik untuk ibu-ibu menyusu yang tak boleh ambil Alfalfa kerana kesan mudarat pada bayi..Jom baca..


Kebiasaannya, jika terdapat customer2 khususnya ibu2 menyusu yang ada masalah dalam susu drop, susu merudum, susu kurang atau nak buat stok susu, pasti saya akan syorkan set super dooper booster 3M (mengandungi ESP, Set B dan sebotol Ostematrix). Ostematrix shaklee adalah kalsium yg mengandungi unsur magnesium berserta Vitamin D. Unsur ini perlu utk memastikan peyerapan baik berlaku dlm badan. Kenapa ada ostematrix dlm set super dooper booster ini? Kerana kalsium diperlukan utk menghasilkan susu ibu dan jika anda ibu menyusu anda memerlukan tambahan 1000mg berbanding org biasa...Sbb tu jika tak cukup kalsium, ia menjadi salah satu punca susu drop....


AKAN TETAPI .haa.. ada tetapi disini... Set super dooper booster 3M ni mengandungi Alfalfa didalamnya. Saya tak nafikan sesetengah ibu apabila mengambil alfalfa yang banyak, mendapati bayi cirit birit. Jadi disini saya sangat mengesyorkan ibu2 yg tak boleh mengambil alfalfa pada kadar yg banyak,memadai utk anda mencuba eu for pack.. ia mengandungi Vitalea, B complex, Vitamin C dan juga Ostematrix (CalMag). Dan jgn lupa add on bersama2 ESP (soy protin Non GMO)...kerana ingat ya komposisi utama susu ibu adalah protin.. Tetapi jika anda serasi dgn alfalfa, maka teruskan sahaja pengambilan set 3M tu yaaa..




Dan di bawah ni saya sekadar berkongsi beberapa testimoni yg mengakui perbezaan dalam penyusuan apabila mereka add on ostematrix bersama2 vitamin Shaklee yg lain..
___________________________________________________________
Ni komen CDA dari entry di blognya:
.".......baru-baru ni saja pengeluaran susu cda merundum..dari penuh fridge samapai hanya tinggal 15 pack EBM saja dalam Fridge...fuhh! risau jangan katalah...bayangkan..1 hari hanya dapat produce 6 0z untuk 3 sesi perahan...sedangkan shifa perlukan 12oz sehari... tension? haa....tension lah jugak..2minggu sebelum uzur dan kurang..dan 2 minggu lepas uzur pun camtu juga.....jadinya sebulanlah...huhuhu...belum lagi kes sakit-sakit badan..sakit kepala n sakit time baby menyusu...sebab susu macam kering saja....cik b pun "lembik" jer... dussh! tak seksi lagi..hheheheh....kenapalah baru anak kedua baru cda sedar semua tu berpunca dari kekurangan kalsium ye??? kenapa tak dari dulu?? sakit-sakit badan..sampai pergi berurut sana..sini..tak juga baik2...makan jamu itu n ini..sama juga.....rupanya KALSIUM saja......makan kalsium terus ok...jadi buat mommies yang lain..tak erlulah nak dikirakan sangat sedikit belanja untuk supplement..seumur hidup bekerja...berilah sedikit penghargaan buat badan sendiri...heheh kesedaran buat diri cda juga

Ni komen Azrin dari entry sebelum ini
Start je rasa macam nak period tu, saya terus konsistent ambik OSTEMATRIXeveryday 4 bijik.. Slalu nya saya ambil selang sehari or just 2 biji sehari.Tapi bila dah dekat2 nak period ni saya ambil 4 biji tiap2 hari....Resultnya??? Sakit2 senggugut tu hilang..SUSU pun tak drop sangat2..Eh bukan jugak cakap susu tu tak drop yer...Slalu saya dapat pump dlm 6oz...Ni dpt la 4-4.5oz...Tapi masih bagus berbanding kalau saya tak consume OSTEMATRIX skali pump dpt1.5oz!!!!!! Sadis...

NI komen kak Nadiah dari entry sebelum ini:
Kak Nadiah sendiri terkejut dengan perubahan yang dialami....sehingga hari ini penghasilan susu kak Nadiah maintain seperti biasa namun perubahan yang dialami sejak seminggu mengamalkan pengambilan set B bersama ESP dan Ostematrix....bila saat bangun tidur, susunya keluar mencurah-curah sehingga menyebabkan baju dan alas cadarnya dibasahi air susuibu.

Ni komen izzati, dari entry sebelum ini..

Sy nak share jgk kebaikan SET 3M ni. Selain production susu sy meningkat, Izz pn kejap je minum, trus burpp kekenyangan. owh senang keje ummi, blh kumpul stok byk2..lalalala... awal2 dulu-sblm berkenalan ngn shaklee ni, sy 'terpaksa' campur dgn fm[mamexgold] dlm 1-3xSEMINGGU Izz akan minum fm dek kerana tak cukup breastmilk sy ni..huhu...sedih2. mmg ade je la kene letak stok fm kat bs takut Izz kelaparan. tp biasanye, cukup2 je susu yg sy bekalkan, dan fm tu mmg berbulan nk abis last2 sy yg abiskan.haha... kalau la awal2 lg sy consume set 3M shaklee ni..dah2, takmo pk tapi2 dah, yg lepas, biarkn lepas. yg akan dtg kita kena jaga! n NOW, no more formula milk. sy dah fully bf Izz. hopefully sampai Izz 2 tahun/2thn stengah pn ok jgk.
Sejak consume OSTEMATRIX dlm Set 3M ni, gigi sy jgk dah tak rasa nak luruh. LURUH? serius ni, luruh ye! rasa lembut sgt gusi dah gigi semua nak luruh...huhu...itu la yg sy alami tiap pagi sejak dari dlm pantang lg. walaupn b4 tido mmg su minum susu anmum, bgn je pagi, mesti rasa nak luruh tu...dgn Izz nye nak bergayut je malam2, lg la menampahkn keresahan hati ni. ye la, kalau sy pn tak cukup kalsium, mcne ngn anak yg duk myusu ni, for sure dia pn x dpt kalsium yg cukup. adus, sedih sungguh... bile contact kak cery, baru sy tau, susu an*** kurang bagus! dan yg bagusnye~ostematrix! senang dan telan, dan membekalkan kalsium yg hampir mencukupi jumlah keperluan kalsium harian sy...yeay! dan after consume ostematrix ni, dah takde rasa gigi ku mau luruh... tunggu...saya muda lg utk tidak mempunyai gigi..kehkeh

_______________________________________________

Kesimpulannya..
jika anda tidak serasi dgn alfalfa, sebaiknya anda ambil eu for pack.. ia mengandungi vitalea, B complex, Vitamin C dan juga Ostematrix (CalMag). Jom dapatkan harini ya Eu-For-Pack pada HARGA yang SANGAT ISTIMEWA.  Dan pastinya setiap pembelian disini akan mendapat konsultasi PERCUMA berterusan dan juga SPECIAL FREE GIFT. (^_^)


Lots of Love..
UmmIrfan

Sunday, October 23, 2011

Alfalfa bukan booster terbaik ibu menyusu..? hhmm..Ini berita baik bukan sahaja untuk ibu-ibu menyusu, TETAPI untuk mereka yang menitikberatkan kesihatan..

credit


Ramai ibu yang bertukar milk booster halba a.k.a fenugreek terutama apabila en suami mula menegur bau badan isterinya kurang enak. Ditambah apabila si ibu mendapati anaknya tidak serasi dengan susubadan setelah si ibu mula consume  halba. Ramai yang memilih jalan singkat dengan menukar kepada Alfalfa dan Energizing Soy protien untuk dapatkan hasil yang lumayan dan segera namun akhirnya ibu itu mengalah kerana tidak mampu mengatasi masalah tekanan dari luar disebabkan faktor bebanan kerja serta keletihan yang melampau.

Mengapa alfalfa dikatakan milk booster sebenarnya?
Ini kerana alfalfa mengandungi sumber protien dan kalsium serta galian lain yang diperlukan oleh tubuh si ibu untuk menghasilkan susuibu. Namun kandungan protien dan kalsium yang terdapat di dalam alfalfa adalah pada takat minima sedangkan ibu yang menyusu memerlukan protien dan kalsium yang lebih memandangkan ia diperlukan oleh tubuh ibu sendiri untuk membina darah dan memastikan ketumpatan tulang disamping keperluan penghasilan susuibu demi perkembangan dan pembesaran anak yang dikandung ataupun disusukan.

Namun tidak dinafikan, pengambilan Alfalfa adalah tidak digalakkan untuk diteruskan oleh ibu menyusu sekiranya ia memberi mudarat pada bayi terutama apabila mendapati bayi cirit birit serta ibu mempunyai masalah tidak lawas membuang air besar. Maka option lain bagi ibu yang tidak mengambil alfalfa adalah pengambilan kalsium yang mencukupi disamping pemakanan  harian diet yang kaya dengan protien. 

Tahukah anda?

Protien

Tahukah anda komposisi utama dalam susuibu adalah protien diikuti oleh kalsium serta vitamin dan zat galian yang lain? semasa menyusu keperluan protien meningkat. Jika anda kurang mengambil makanan daripada jenis protien, ini akan menjejaskan penghasilan susuibu. Protien tambahan boleh didapati dari susu, produk tenusu, telur, daging, ikan, ayam , kacang dan bijiran serta kekacang. Bagi yang mahu mengambil supplement, pastikan anda mengambil protien yang ditulis sebagai non GMO soy kerana struktur genetik soya tidak diubah dan ianya selamat untuk jangka panjang.

Kalsium

Ramai yang memendang remeh tentang pengambilan kalsium. Kalsium hakikatnya bukan sahaja penting ketika hamil malah snagat diperlukan ketika menyusukan bayi. Hal ini kerana pada 3 bulan yang pertama, bayi bergantung sepenuhnya pada susuibu. Kalsium diperlukan untuk menghasilkan susu. Oleh yang demikian, tambahan 1000mg kalsium diperlukan. Jadi sangat digalakkan jika si ibu meminum sekurang-kurangnya 500ml  susu [ kaedah paling senang sukat] atau apa-apa produk tenusu bagi memenuhi keperluan kalsium. sekiranya anda mengambil supplement kalsium, pastikan ianya mengandungi magnesium serta vitamin D agar penyerapan yang baik berlaku dalam badan. Kalsium tablet yang tidak mengandungi kandungan magnesium mahupun vitamin D boleh memberi risiko batu karang di dalam buah pinggang.
Cubalah Ostematrix Shaklee! anda akan rasa perbezaannya!!!! 

Vitamin
Disamping itu, ibu yang menyusu memerlukan penjagaan makanan yang seimbang yang mana pengambilan vitamin dan garam mineral lain turut perlu dititikberatkan sebagai contoh vitamin A [ biasa terdapat dalam beta carotene], zat besi, folik asid, vitamin C , B complex demi memastikan keseimbangan kesihatan si ibu, susuibu yang dihasilkan dan ia turut membantu dalam penghasilan susuibu.

Air.
Elemen ini sangat penting dalam diet ibu yang menyusukan anaknya. Badan memerlukan cecair yang secukupnya. Oleh kerana itu ibu menyusu perlu minum air secukupnya. Minumlah berkadaran agar tidak menjejaskan tugas harian. Kita mempunyai 24 jam sehari...maka minumlah dengan istiqamah. Air sangat penting untuk penyerapan vitamin oleh tubuh.

Berita baik!!!!!!!!!!

Bermula 24 haribulan, kami menyediakan pack menyusu yang baru iaitu yang mengandungi :

Multivitamin, B kompleks, Vitamin C serta Kalsium [ Ostematrix]. Set ini diberi nama sebagai                         " Eu - Four  Pack ". Ini kerana ia mengandungi 4 vitamin yang penting untuk tubuh.
Harga untuk set ini ialah RM296* . Untuk promo pelancaran, ada tawaran istimewa, just for you ~ My Lovely Customer..(^_^)

Hubungi saya untuk makluman lanjut!




+

Apa yang menarik dengan  Eu-Four Pack ini?

Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga! Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang mengandung. Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang dikandung mahupun yang disusukan. Ia juga sesuai untuk ibu atau wanita yang mempunyai masalah tumit kaki berbisa, sejuk2 badan, mereka yang sering keletihan dan sukar bangun tidur.

Dapatkannya untuk kesejahteraan diri dan keluarga!




Lots of Love..
UmmIrfan

Saturday, October 22, 2011

Bila anak demam semua akan cari Basic-H..Anda dah ade belum..?

Tak dinafikan sekarang ni memang musim hujan dan musim anak-anak demam.  Untuk anak-anak yang dihantar ke taska tu toksah cakaplar..kalo pagi hantar ok, balik petang mesti dah rasa badan panas2 nak demam sebab ada kawan2nya kat taska yang demam, selsema dan batuk.  Anak saya Irfan pun dulu  macam tu jugak, tapi sekarang ni tidak lagi sebab dah makan vitamin.  Kalau selsema pun steady lagi..AlhamduLILLAH..tapi tak semudah itu nak create antibodi Irfan..ambil masa 4-5bulan jugak..bukannya harini makan minggu depan dah ok..pada saya, jujur saya katakan saya suka dengan Shaklee sebab it acts naturally with your body..


Oklah, selain makan vitamin, bila anak demam, saya juga mandikan Irfan dengan Basic-H. Basic H ni sebenarnya pencuci serbaguna tanpa bahan2 kimia yang boleh penetrate thru' skin. It's organic based. Takde kaler, takde bau, takde bahan kimia TAPI SANGAT efektif.  Sebab Basic H ni menyerap haba 3 kali ganda dari air biasa. So, kalo anak demam, kita mandikan atau lap-lap kan badannya dengan Basic H, inshaALLAH boleh lega dan suhu akan turun..


Jom kita baca ape kata Kak N tentang Basic H ni..


credit




Sekilas fakta tentang Basic H ~ merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada 1960... cube kire dah brape tahun dah.. hmm..



1. Saya guna untuk cuci sayur dan buah2an sebelum masak dan beri anak saya makan.

2. Saya guna untuk cuci luka atau melecur dan ianya buat luka /lecur cepat kering.

3. Saya guna untuk membersihkan meja makan rumah dan rak dapur supaya semut tak memenuhi ruang tersebut.

4. Saya guna untuk pastikan sinki saya tak tersumbat.

5. Saya guna untuk mop lantai dalam keadaan nak cepat.

6. Saya guna air basuhan untuk siram pokok yang hidupnya segan mati tak mahu supaya ia segar semula.

7. Saya gunakan basic H buat tuam kepala anak saya bila mereka demam.

8. Saya mandikan anak saya dengan basic H bila mereka kena gatal2 atau gigitan serangga.

9. Saya letakkan basic H dalam toilet utama serta dapur agar mudah capai bila diperlukan.

10. Saya gunakan Basic H untuk keluarkan gula2 getah yang melekat pada baju atau pakaian anak2 dengan senang sekali.

11. saya gunakan Basic H untuk lap cermin rumah supaya lebih bersih dan bersinar.

12. Basic H bagus digunakan untuk mencuci botol susu anak serta lampai pakai semula [ cloth diaper] dengan lebih bersih.

Haa.. tu baru 12... Kalau nak diikutkan ada 1000 kegunaan.. so apa kata anda explore lagi 988 kegunaan yang anda boleh cuba...

Cube baca apa kata Pn Farihah dan Pn Azrin ni..







Akhir kata Basic H adalah pencuci serbaguna yang wajib ada.. memanglah
sekarang ni ada mcm2 pencuci serbaguna tapi Tahukah anda..kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan
tapi dengan BASIC H.. anda selamat Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda



Saya gunakan Basic H untuk mop lantai rumah, memang semut tak datang singgah kat lantai, dan bila spray kat tong sampah lalat tak hinggap.! Bestkan? Lagi satu, bila nak lap dapur or cuci sinki, kotoran degil memang keluar abes, tak teruk nak gosok..jimat masa, jimat tenaga..


Jikalau anda inginkan Basic-H, boleh hubungi saya ditalian 012-2541296 atau emelkan ke rafaliah@yahoo.co.uk untuk membuat pesanan anda..Dan jika anda nak cuba Basic-H, boleh dapatkannya as a FREE GIFT bila membuat pembelian fullpek rangkaian barangan Shakle.. (^_^)


Lots of Love..
UmmIrfan

Friday, October 21, 2011

Puas hati dengan hasilnya..baru 2 hari ambil ESP, beliau berpuasahati dengan hasilnya..

credit




Beliau adalah salah seorang yang mengaku kebaikan ESP...walaupun baru mengambilnya dalam 2 hari...tapi beliau sangat-sangat berpuashati.

Beliau baru mengenal Shaklee..tak sampai sebulan. Tetapi kerana semangat nak menjaga kesihatan, beliau mencari vitamin bagi memastikan beliau sihat, bagi terus menjayakan perjalanan penyusuan anak beliau Qaid Hafiy. Setelah mencuba ESP dan TIPS yang betul untuk banyakkan susu....beliau sendiri teruja dengan hasilnya!!!
Benarkah ESP membanyakkan susu? ESP hanya membantu mempercepatkan penghasilan susuibu DENGAN SYARAT si ibu kerap kosongkan payudara melalui sesi perahan atau penyusuan langsung ( direct feeding). Selain itu, antara yang membantu dalam meningkatkan penghasilan susuibu ialah dengan menjaga pemakanan agar seimbang, kurang makan junk food, pengambilan air yang selari dengan keperluan badan , emosi yang stabil dan fikiran yang tenang.

Selama 11 tahun saya mengambil ESP , saya sangat berpuashati. Malah saya akan pastikan ia antara supplement yang sentiasa ada kerana ia menjadi minuman kegemaran anak2 saya terutama apabila dicampurkan bersama oren sunquick atau Performance Drink ( minuman isotonik tanpa karbonat bagi mencegah hidrasi) ...alhamdulillah sangat berpuashati.Addin ke sekolah dengan hanya bersarapkan air ESP dibancuh bersama Performance Drink (PD) dan ini juga minuman anak saya sebelum tidur.

Protien sangat penting untuk perkembangan tubuh badan kita. Protien diperlukan oleh sel untuk membentuk sel baru. Sel yang sihat membantu menjana organ yang sihat seterusnya membantu kelancaran sistem tubuh badan.
Kita boleh amalkan makan ikan, telur dan daging untuk dapatkan protien namun kita tak dapat lari dari kolestrol terutama masakan yang melibatkan minyak masak biasa. Kecuali kita memasak menggunakan minyak zaitun atau biji bunga matahari dan kos minyak ini setanding dengan khasiatnya. 

Ramai juga yang mengambil inisiatif dengan memasak kacang soya untuk dibuat air....namun protien tidak boleh pada suhu melebihi suhu badan manusia maka jika suhu yang tinggi boleh merosakkan banyak amino asid yang ada dalam kacang soya itu sendiri. Shaklee menggunakan standard piawai yang tinggi dalam pemprosesan kacang soya untuk menjadi ESP demi menjaga kepentingan semua zat dan asid amino yang terkandung dalam kacang soya tadi. 

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
Ini antara sebab mengapa SHAKLEE ESP unik.



Sila PM | sms - 0122541296| email rafaliah@yahoo.co.uk utk konsultasi percuma & pesanan pada harga istimewa (^_^), juga utk mendapatkan info/tips tentang kesihatan dan kecantikan serta our latest promo jom LIKE fanpage UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love..
UmmIrfan

Thursday, October 20, 2011

Set Penyusuan Shaklee..yang mana satu pilihan anda..? yang PASTI free consultation untuk anda jika membeli dengan saya..(^_^)

credit


Jika anda pergi ke mana2 cawangan shaklee yang sah di seluruh malaysia ....dan anda order Brestfeeding set..pasti orang tu tak faham apa yang anda cakap....melainkan anda sebut..nak beli Vitalea.Alfalfa..B-Complex, Vitamin C...dan sebagainya.. Di Branch Shaklee..tiada istilah breastfeeding set... (ianya dipopularkan oleh pengedar2 Euphoria GBS yang sah..melainkan ada org copycat apa yang kami buat.....hmm.yang tu kami tak gerenti lah yer....so kene tanya dulu org tu..anda ni GBS atau tidak.. haha.). Di dalam breastfeeding set ia mengandungi vitamin2 dan keperluan yang diperlukan oleh badan si ibu....apa beza ketiga2 set ini? Sila rujuk fakta2 dan info2 dibwh (credit kepada Pn Norita)


1. Set B (Breastfeeding Set)
ialah untuk ibu yang tiada masalah kritikal dlm penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu yang sudah semulajadi kaya dgn khasiat..dengan zat dan nutrisi semata-mata. Apa yang ada dalam set B ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu , juga membantu masalah keputihan,lawas,bau badan, angin.

2. Set E (Set B + Ostematrix (Kalsium)) 

lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix. Siapa yang perlu set ini? Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.

3. Set 3M Tripple M (Set E +ESP)

Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu amik set ini?Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,si ibu yang nak mula menyimpan stok, si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation. Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.



 Sekiranya baby atau si ibu ada mengalami masalah eczema, amat digalakkan menambah GLA Complex atau Omega didalam set diatas. Dan sepanjang saya berkongsi disini, majoriti ibu2 sebagai permulaan akan mengambil Set B bersama2 sekali dgn ESP. Anda bagaimana? Rasanya tak perlu supplemen?
Hmm..Kalau kita nak menyusukan anak tanpa perlu mengambil apa2 supplemen..terserah… tetapi pastikan kita mampu untuk menyediakan kesemua 12 vitamin dan 7 galian dalam masakan harian sejajar dengan keperluan tubuh kita kita dan anak.....bak kata sahabat saya.... "kita taknaklah nnt kita berusaha gigih menyusukan anak sehingga dua tahun tetapi keadaan fizikal kita rapuh tulang…, kulit kusam , nampak tua dari umur, tak bermaya, lesu…dan banyak lagi…"

Jadi mana satu pilihan anda? Boleh pm or email saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau sms ke talian 012-2541296 untuk free consultation dan pesanan anda..




Lots of Love..
UmmIrfan

Wednesday, October 19, 2011

Vitamin untuk anak-anak ~ Utk perkembangan minda dan IQ mereka, hanya peruntukan rm25~rm30 sebulan..ianya sudah memadai..

credit



Sepanjang saya berkongsi tentang kesihatan dan kecantikan disini... vitamin utk anak2 adalah antara vitamin yg mendapat sambutan yg menggalakkan.. Ada tu yang bgtau saya..
"takpela.. beli utk anak dulu.. bagi anak2 sihat dulu.. bila ada duit lebih. baru beli utk saya plak."
Haa.. itu dia... anak jadi no.1 tau.. bertuah si anak tu..... sebab tu rata2 yg rajin mkn suplemen adalah ibu hamil (sbb nak jaga baby dlm perut) dan ibu menyusu ( sbb nak kasi zat tu disalurkan ke anak)... diri sendiri sakit2 takpe... hehe.. salah gak sebenarnya ni.. sbb kalau si ibu sakit2.. sape lak nak jaga baby..kan kan.. tapi jika anda beli MealShake utk si anak, bukan anak je yg boleh minum.. satu Famili bleh minum, ia bagus utk seisi keluarga... lengkap dgn vitamin2, protin, fiber.. Jadi semua org dpt khasiat..Utk petang ni.. saya nak berkongsi vitamin utk IQ... kerana otak yg cerdas datang dari badan yg sihat.. betul tak? Jadi mari kita baca vitamin2 Shaklee yg bersesuaian utk tujuan ini... (credit to adda for the info below)

Shaklee Lecithin for Brain Alert
SHAKLEE Lecithin

Lecitin mengandungi choline yang sangat perlu untuk otak berfungsi. Lecitin meningkatkan bekalan choline dan acethylcholine. Acethylcholine penting untuk fungsi otak
  • berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman,etc.
Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.30% otak adalah terdiri daripada lecitin, manakala 70% lemak di hati adalah lecitin.
Shaklee B-Complex for Brain Alert
SHAKLEE B-Complex

Shaklee B-Complex sangat penting dalam
  • Membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein,
  • Anti stress (sebagai penenang),
  • Membantu meninggikan sistem pertahanan badan,
  • Menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan
  • Membantu pelajar berfikiran positif sentiasa(mood baik)
Jadi, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik pemikiran & daya penumpuan akan menjadi lebih baik. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah yang cantik berseri dan tidak kusam.
Shaklee OmegaGuard for Brain Alert
SHAKLEE OmegaGuard

SHAKLEE OmegaGuard mengandungi satu rangkaian penuh 7 asid lemak omega 3 semulajadi iaitu EPA,DHA,ALA,dll. EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA pula penting bagi perkembangan otak dan fungsi2 otak.
Shaklee Meal Shake for Brain Alert
SHAKLEE Meal Shake

Pemakanan yang berzat dan berkualiti amat penting supaya otak dapat berkembang....Bagi ibu-ibu yang mempunyai lebih budget, adalah sangat digalakkan untuk membekalkan anak-anak dengan minuman "Meal Shake" dari Shaklee. Dengan kehidupan aktif anak-anak, mereka kurang mempunyai masa untuk duduk dan menikmati makan dengan sempurna. Oleh yang demikian Shaklee Meal Shakemerupakan initiatif yang bagus dalam memastikan kita dapat membekalkan nutrient dan mineral yang penting untuk tumbesaran anak-anak kita. Shaklee Meal Shake ini, membekalkan 19 nutrient dan mineral penting yang perlu untuk tumbesaran anak-anak. Selain itu Shaklee Meal Shake ini juga merupakan sumber Kalsium yang tinggi dan diperbuat dari soya bermutu tinggi untuk menampung keperluan protein anak-anak. Di datangkan dalam perisa vanilla yang sangat lazat.
_______________________
Bagi anak2 yg masih besekolah rendah( 7-12thn) atau berusia 2-6thn , memadai berikan mereka MealShake dan Omega. Bagi yang di peringkat sekolah menengah dan ke atas, boleh berikan mereka MealShake dan Omega dan tambahan B Complex, dan Lecitin.
____________________________________________
Saya juga telah mulakan kepada anak saya, Irfan, kerana saya menitikberatkan tentang nutirisi dalam badan Irfan..Masih ingat entry ini..? Yes, atas sebab-sebab itulah saya berikan Irfan vitamin-vitamin tersebut..bukan kerana dah sakit baru nak cari supplemen, tetapi saya telah LAMA mencari supplemen yang bersesuaian untuk anak saya..Dan saya memang tidak berkira untuk anak saya, yang penting pemakanannya terjaga dan saya berikan yang terbaik untuk Irfan..sebab saya taknak menyesal di kemudian hari..

Jadi, mari kita mulakan dari sekarang... Jika kita mampu membeli pakaian, brg mainan, buku, dan mcm2 utk anak kita.. tak salah jika peruntukkan sebahagian duit utk perkembangan minda dan fizikal anak2.. Lagipun jenama ni dah lama di pasaran. and affordable.. Cthnya MealShake tu if anak kita je yg mkn , setin tu tahan la 3-4bulan.. jadi average sebulan cuma rmRm25 utk budget suplemen si anak.. Phew.. murah tu rm25... .. Sekarang ni baju anak2 pun mahal2...
Jadi bagaimana?.. renung2kan ya...


Lots of Love..
UmmIrfan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

iklan