Sunday, December 4, 2011

"ketuat hilang selepas sapukan minyak Vitamin E ni.." ~ kata Fai

Nampaknya HOT STUFF bulan ini semestinya Vitamin E! Vitamin E bukan sahaja merawat parut luka lama, stretch mark ataupun kulit bermasalah, tetapi boleh merawat ketuat. Hmm..ape ketuat tu yea? 
Pernah dengar "ketuat" tak? Ini definisi "ketuat" yang dipetik daripada Wikipedia~

Ketuat merupakan sejenis penyakit kulit yang mana kawasan yang dijangkiti akan timbul dan menjadi keras. Ketuat adalah disebabkan virus dan mampu menjangkiti orang lain sekiranya dibiarkan berlarutan.
Ketuat adalah disebabkan oleh virus Human Papilloma (HPV). Ketuat boleh merebak melalui sentuhan. Mana-mana bahagian kulit yang dijangkiti akan bengkak, menjadi kasar dan keras. Kawasan yang sering dijangkiti adalah tangan, jari,dan kaki. Mereka yang mempunyai masalah kurang daya tahan diri seperti mengidap HIV atau sistem pertahanan kulit yang lemah seperti ekzema, atau tidak menjaga kebersihan diri lebih mudah dijangkiti jangkitan ketuat.
Owhh, rupa-rupanya ketuat ni juga adik beradik masalah kulit...hhmm..Usah risau, Vitamin E pasti menjadi penyelamat anda yang mempunyai masalah sebegini..Jom kita baca kisah Fai yang teruja apabila ketuat di jarinya semakin pulih..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Teruja sgt ni sebenarnya nk share pasal Vit E yg Fai makan...hehe...

Fai start mkn vit E 12 April... Fai mkn Vit E lepas dinner dan sapu minyak Vit E sebelum tidur kt jari Fai yg ade ketuat. Tgk gmbar kt bwh ni...

Gambar ni Fai amek 12 April (malam)
Kat tmpat ketuat tu bengkak n sakit sgt2...Hanya Allah jer yg tahu mcm mana seksanya...


Gambar ni Fai amek pgi tdi sbelum pegi kerja, 19 April (sorry la, terlupa nk adjust date kt kamera)

Akar ketuat tu dh mati. Jari Fai dh x bengkak n x sakit lagi...Alhamdulillah, terima kasih Ya Allah...Bukan ketuat jer hilang, parut jerawat makin pudar n jerawat2 halus kt dahi pn berkurang...Bestnye Vitamin E niii...

Jom tengok 7 Rahsia Vitamin E yg anda tidak tahu...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sebenarnya banyak lagi fungsi Vitamin E ni dalam kehidupan harian kita..Antaranya ialah:


Anda bagaimana? Ingin mencuba Vitamin E bersama set-set yang lain? 

Jika anda berminat utk mengetahui jadual mkn, dan tips ekslusif serta option supplemen bersesuaian dengan bajet anda,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian 012 2541296 atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love..
UmmIrfan

1 comments:

armouris

terjumpa info ni, juga pasal ketuat… sharing is caring :) - Berkongsi Tuala Boleh Jangkit Ketuat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in