Monday, December 26, 2011

Jom ikuti ape kata Kak Emma yang baru 3 minggu mengambil Set Tripple M, sekali pam dapat 4oz..!

Lama rasanya tak update blog.  Maklumlar cuti..hehe..tapi semalam ingat nak update, tapi tiba-tiba Irfan demam.  Mungkin sebabkan perubahan cuaca, Irfan amat sensitive dengan perubahan cuaca.  AlhamduLILLAH ada Basic-H disaat-saat emergency ni..Walaupun temperature Irfan naik sampai 39 degree Celcius, tapi dengan Basic-H segala-galanya mungkin.  Suhu Irfan turun dalam masa 2 jam saya lapkan badan Irfan dengan Basic-H.  Dan pagi ni Irfan bangun pagi dan dah sihat, takde demam dan tanda-tanda demam langsung.

Tapi, harini bukan nak cite tentang Basic-H, tapi nak cerita tentang Kak Emma yang telah mengambil set penyusuan Shaklee, Set Tripple M yang mengandungi Vitalea, Vitamin C, B-Complex, Alfalfa, Ostematrix dan Energizing Soy Protein (ESP).  Baru-baru ni saya berjumpa dengan Kak Emma, dan ini feedback beliau tentang set penyusuan yang beliau ambil baru dalam 3 minggu sahaja untuk menyusukan anak ke-tujuhnya.

"Lia..memang susu Kak Emma bertambah. Selalu sekali pam dapat dalam 3oz je, tapi sejak makan supplemen ni, pam sebelah je pun dah dapat 4oz. Memang best..! Dapat buat stok EBM banyak. Badan rasa segar dan tak letih dan Baby pun cepat kenyang walaupun minum sebelah je..Bila directfeed sebelah je, baby dah kenyang dan sebelah lagi susu dah keluar meleleh.."

Kak Emma adalah seorang guru dan masih menyambung pelajaran PJJ setiap Sabtu dan Ahad.  Jadi masa beliau amat terhad dan amat sibuk dalam menguruskan anak-anak, kerjaya dan juga pelajaran.  Oleh sebab itu beliau mengambil keputusan untuk mengambil set ini yang mengandungi kesemua keperluan vitamin untuk seorang ibu, isteri dan sebagai seorang ibu yang menyusukan anaknya agar badan tidak letih, segar dan tidak stress untuk memenuhi keperluan ahli keluarga beliau. 

Apa yang ada dalam set penyusuan Shaklee – Tripple M (3M) set ini?

Sangat perlu demi memastikan tubuh menerima semua zat dan vitamin yang penting dan perlu dalam menjami kesejahteraan secara am.

B complex : 
Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.

Vitamin C : 
Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan.

Alfalfa 
Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSUIBU.

Dalam susuibu, antara kompisis vitamin yang tinggi ialah kalsium. Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susuibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu. Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Komposisi vitamin utama dalam susuibu ialah protien. Protien adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protien iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protien berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan. Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protien. Selain itu protien dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Itulah dia set penyusuan lengkap untuk ibu-ibu menyusu.  Majoriti customers saya yang mengambil set ini, penghasilan susu tidak drop walaupun mereka sibuk, berpuasa atau dalam waktu PMS.  Pastinya panduan pemakanan dipatuhi disertai doa kerana susu ibu adalah rezeki anak-anak kita..

Jika anda berminat utk mengetahui jadual mkn, konsultasi percuma berterusan dan tips ekslusif serta option supplemen bersesuaian dengan bajet anda, sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian 012 2541296 atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love...
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in