Friday, December 23, 2011

Cadangan supplemen untuk anak yang Ekzema


Minggu ni ramai customer yang bertanyakan tentang supplemen untuk mengatasi masalah ekzema.  Anak ekzema, ibu menyusu anak ekzema dan diri sendiri ekzema. Apa itu ekzema?


Ekzema biasanya terjadi pada bayi/kanak-kanak.  Ia dikenali juga sebagai atopic dermatitis (kulit).  Keadaan radang pada kulit disertai dengan bengkak, gatal dan ruam merah yang kadang-kadang kelihatan seperti kulit melecur yang berair.  Jika berpanjangan akan menyebabkan kegatalan.  Ekzema selalunya terdapat dimuka, pergelangan tangan, pertengahan siku dan juga lutut.  Kulit yang terlibat akan menjadi berkerak.  Biasanya kanak-kanak mendapat eczema sebelum berumur 5 tahun.  Kebanyakan kanak-kanak akan membesar tanpa masalah ini jika mereka tidak menghadapi alahan atau asma.  Ianya bukanlah satu jangkitan.

Tanda-tanda eczema kelihatan seperti:
-         tompok-tompok yang gatal, kekeringan kulit pada tangan, leher, muka dan kaki
-         Kemerahan, kulit bersisik dan pertukaran warna kulit
-         Bengkak kecil yang berair.


Di Shaklee, kami mempunyai rangkaian supplemen yang boleh membantu mengatasi masalah ekzema ini.  Berikut ini ialah cadangan supplemen untuk anak yang ekzema..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Apa yang perlu dilakukan jika bayi anda berumur setahun ke bawah?
ibu lah yang perlu consume suplemen tambahan tersebut dan khasiat dr suplemen yang diambil..InsyaAllah akan diserap dalam susu ibu dan seterusnya si bayi akan dapat manfaat dari apa yg ibu consume.

 


Antara suplemen yang ibu consume adalah mealshake, Energising Soy protein(ESP), GLA complex disamping vitamin lain iaitu vitalea, alfalfa, b complex vit.C dan ostematrix.

tapi kalau diperhatikan betul-betul, Energising soy protein (ESP) dan GLA complex adalah suplemen penting yang perlu diambil jika anak mempunyai masalah ekzema disamping suplemen lain.

amalkan ESP dan vitamin Shaklee yang lain selama 3 bulan kerana sel dalam tubuh hidup antara umur 90 hingga 120 hari...maka kita perlu bagi masa untuk sel menerima dan menyerap dengan lebih baik semua vitamin yang kita amalkan.

kenapa saya kata ESP penting?
ESP sebenarnya adalah protein. Sel terbentuk dari protein. Memang kita makan ikan, minum air soya, makan tempe , daging , telur dan banyak sumber protein namun tiada satu yang dapat jamin bahawa pengambilan makanan dari sumber protein ini benar-benar membantu pembentukan sel baru dan sel yang sihat. Ditambah bila makan bersumberkan makanan yang digoreng dengan suhu yang tinggi...mungkin protein yang tinggal tidak memenuhi keperluan pembentukan sel dalam tubuh. Protein hidup pada suhu badan manusia ialah antara 36 darjah. Sebab itu bila anak demam panas melebihi 38 darjah, kita perlu pastikan suhunya tidak terus naik supaya komplikasi lain tidak berlaku ini kerana suhu terlalu panas boleh membunuh dan merosakkan sel.

Pengambilan ESP membantu memastikan sel mendapat protein yang sempurna dan membantu melahirkan sel yang sihat dan sempurna. Apabila sel yang hidup adalah sel yang sihat, maka penyerapan vitamin dan galian adalah lebih optimum. info lanjut disini
 
GLA pun penting tau!!
GLA ialah singkatan bagi Gamma-Linelonic Acid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat,GLA juga bagus untuk kesuburan, kecantikan kulit, kestabilan hormon, mengawal kencing manis, darah tinggi dan kolestrol. dan juga tentulah membantu mengatasi malah ekzema. Info lanjut sila lihat disini
------------------------------------------------------------------------------------- 
Itu dia rangkaian cadangan supplemen untuk ibu menyusukan anak tetapi anak mempunyai masalah ekzema.  Jika anak anda berusia setahun lebih, memadai memberikan mereka Shaklee Mealshake ataupun Energizing Soy Protein (ESP). 

Jika anda berminat utk mengetahui jadual mkn, konsultasi percuma berterusan dan tips ekslusif serta option supplemen bersesuaian dengan bajet anda untuk mengatasi masalah ekzema anak, sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian 012 2541296 atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.
Lots of Love..
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in