Monday, November 21, 2011

Telah terbukti bahawa Vitamin E dapat menghilangkan kesan parut lama..!



Anda masih ingat lagi cerita tentang Yasmin yang teruja dengan kesan Skin Care Set - Set D ini? Memang tidak dinafikan bahawa Vitamin E, Vitamin C dan Bcomplex terbukti berkesan dalam menangani kulit bermasalah dan menghilangkan kesan parut dan bekas jerawat.  Dan sempena Bulan November ini di mana ialah Bulan Kecantikan, saya ingin berkongsi kisah seterusnya tentang suami Fai yang mengamalkan Set A + Vitamin E ini..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
credit


Bulan July lepas, hubby kena chicken pox yang agak teruk. Habis satu muka dia penuh dengan parut2 chicken pox tu. Fai pn apa lagi, bila hubby baik jer dari chicken pox... Fai terus sapukan minyak vitamin E kat tempat2 parut di kawasan muka hubby. Memang sapu sungguh2 la sebab nk bagi parut2 tu cepat pudar. Hihi... Bila parut tu dah mula pudar, fai hanya sapukan vitamin E 2-3kali seminggu jer. Tapi yang penting Fai memang tak pernah skip bagi hubby basic vitamin (optimum set). Alhamdulillah... Setelah lebih kurang 2-3 bulan, parut-parut kat muka hubby semakin pudar dan berkurang... Syukur sangat...


Ermmm, mulanya Fai sendiri tak percaya tengok gambar ni. Siap kelip2 mata lagi... Hihi... Yela, kadang2 kita ni yang hari2 ngadap muka, bertentang mata... tak perasan sangat perubahannya. Tapi bila dah tengok balik gmbar en.hubby masa kena chicken pox dulu compare dengan gambar sekarang.... Pheeewwiiiittt.... Memang rasa macam "magic"... Hihi... Raya Aidiladha yg lepas pun adik Fai ada tegur "kak, muka abg dah bersih laaa" hehehe... Yes!!! Fai memang gelarkan vitamin E ni "vitamin ajaib"... Hanya yang dah alaminya akan percaya keberkesanannya... ^-*



Jom kita tengok apa dia khasiat lain Vitamin E selain membantu memudarkan parut2 :

·  Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan (vitamin awet muda).
·  Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser.
·  Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan.
·  Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka.
·  Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar.
·  pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.
·  Vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

Bukan Vitamin E sahaja, Fai juga konsisten berikan en.hubby vitamin2 dalam set A tauuu...


Vitamin C:
Penting untuk pertumbuhan tisu, membantu dalam membaik pulih tisu, merangsang kesihatan dan kecantikan kulit melalui penghasilan kolagen, "antihistamin" semulajadi dan meningkatkan tahap sistem pertahanan badan. 

Salah satu faktor yg membantu parut2 di muka en.hubby cepat recover… lagi satu, yg Fai perasan sekarang ni dah kurang jerawat yg muncul kat muka. Hihi…

Vitalea/Multivitamin:
Mengandungi 28 nutrien termasuk 12 jenis vitamin dan 7 galian. Vitalea ni penting sebab kami berdua ni makan tak ikut piramid makanan. Kadang2 makan lauk jer takde sayur. Buah pun jarang2 makan. Fai pula jenis yang memilih, so memang kena makan vitalea ni hari2 agar badan dalam sumber nutrien yg lengkap. Hehe…

B Complex:
Sangat penting dalam metabolisma karbohidrat, lemak & protein, anti stress (sebagai penenang), membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu kita berfikiran positif (mood baik)… 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anda bagaimana? Teruja dengan kisah diatas dan ingin menghilangkan kesan parut lama di wajah anda? 

Jika anda berminat utk mengetahui jadual mkn, dan tips ekslusif serta option supplemen bersesuaian dengan bajet anda,  sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian 012 2541296 atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love..
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in