Thursday, October 20, 2011

Set Penyusuan Shaklee..yang mana satu pilihan anda..? yang PASTI free consultation untuk anda jika membeli dengan saya..(^_^)

credit


Jika anda pergi ke mana2 cawangan shaklee yang sah di seluruh malaysia ....dan anda order Brestfeeding set..pasti orang tu tak faham apa yang anda cakap....melainkan anda sebut..nak beli Vitalea.Alfalfa..B-Complex, Vitamin C...dan sebagainya.. Di Branch Shaklee..tiada istilah breastfeeding set... (ianya dipopularkan oleh pengedar2 Euphoria GBS yang sah..melainkan ada org copycat apa yang kami buat.....hmm.yang tu kami tak gerenti lah yer....so kene tanya dulu org tu..anda ni GBS atau tidak.. haha.). Di dalam breastfeeding set ia mengandungi vitamin2 dan keperluan yang diperlukan oleh badan si ibu....apa beza ketiga2 set ini? Sila rujuk fakta2 dan info2 dibwh (credit kepada Pn Norita)


1. Set B (Breastfeeding Set)
ialah untuk ibu yang tiada masalah kritikal dlm penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu yang sudah semulajadi kaya dgn khasiat..dengan zat dan nutrisi semata-mata. Apa yang ada dalam set B ? Vitalea with iron formula, Vitamin B, Vitamin C dan Alfalfa. Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus on imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala Alfalfa sebagai peransang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu , juga membantu masalah keputihan,lawas,bau badan, angin.

2. Set E (Set B + Ostematrix (Kalsium)) 

lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix. Siapa yang perlu set ini? Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.

3. Set 3M Tripple M (Set E +ESP)

Set ini mengandungi Set B , ESP dan Ostematrix. Siapa yang perlu amik set ini?Set ini digalakkan kepada ibu yang ada masalah penyusuan,si ibu yang nak mula menyimpan stok, si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation. Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali. Sekiranya baby atau si ibu ada mengalami masalah eczema, amat digalakkan menambah GLA Complex atau Omega didalam set diatas. Dan sepanjang saya berkongsi disini, majoriti ibu2 sebagai permulaan akan mengambil Set B bersama2 sekali dgn ESP. Anda bagaimana? Rasanya tak perlu supplemen?
Hmm..Kalau kita nak menyusukan anak tanpa perlu mengambil apa2 supplemen..terserah… tetapi pastikan kita mampu untuk menyediakan kesemua 12 vitamin dan 7 galian dalam masakan harian sejajar dengan keperluan tubuh kita kita dan anak.....bak kata sahabat saya.... "kita taknaklah nnt kita berusaha gigih menyusukan anak sehingga dua tahun tetapi keadaan fizikal kita rapuh tulang…, kulit kusam , nampak tua dari umur, tak bermaya, lesu…dan banyak lagi…"

Jadi mana satu pilihan anda? Boleh pm or email saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau sms ke talian 012-2541296 untuk free consultation dan pesanan anda..
Lots of Love..
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in