Tuesday, August 14, 2012

Pastikan ianya ada disaat anda benar-benar memerlukannya...Jadi, sila rebut peluang yang datang ini..

Harini nak cerita ttg panadol.. Bila sebut demam..ia sinonim dgn panadol... dan saya rasa ramai dah baca ttg artikel yg di forward ttg bahaya pandol utk jangka masa panjang...Ni antara yg dipetik mengenai panadol di link Facebook

____________

“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol. Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain. Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita . Ia merosakkan organ hati . Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun . Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.Panadol adalah sejenis “pain killer”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin?Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam perut anda.

___________________

credit


Hmm.. isu ni bukan baru.. rasanya semua tahu bahayanya panadol ni....apa jua yg berlebihan, adalah memudaratkan. itu sahaja.. hatta nasi tu pun.. kalau berlebihan.. memudaratkan... Jadi dlm isu panadol ni, jika sebiji sekali ambil ,okeyla. tapi jika kerap.. dah mcm pain killer ponstant tu... anda faham2 sendiri lah kesannya.
Memandangkan sekrang ni musim demam, ramai yg mengambil jalan mudah.. ambil pain killer... telan panadol..betul tak? kan kan kan..sejam dua kebah... tapi utk jangka masa panjang... anda fikirkanlah ya..letih dah pot pet ni... Mcm sy ckp pagi tadi.. dlm hidup ni.. kita boleh buat pilihan ... disini saya cadangkan anda utk memilih Nutriferon ...Anda bleh memilih utk mulakan gaya hidup sihat dgn menjadikan Nutriferon sebagai painkiller favorite anda. Ia selamat, dan berkesan..

NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi. Nutriferon ni umpama first aid kat rumah.. kene standby. ..letak kat rumah.. or dlm handbag or bwk travel ke mana2.. Bukan kena mkn hari2.. tapi ingat ya.. sistem imuniti perlu dibina dari awal... Jadi jika rasa mcm nak demam or sakit2, sila telan sepeket nutriferon ni... jika tidak..simpan satu dua peket di dlm beg anda..

Sebab tu seminggu dua ni.. rata2 customer saya apabila membuat pesanan produk Shaklee, pasti add on 10peket nutriferon ... Bagaimana dgn anda? Masih berkira2?Saya? Sy mmg paling tak suka dgn pain killer ni... apatah lagi klinik2 ni.. baru2 ni demam.. sy telan 2peket nutriferon.. alhamdulillah sehari je demam teruk.. :-).. Lepas tu segar.. sbb tu kene spare beberapa peket ya bersama2 di kala memerlukan..
______________________________________________________
why dont u all grab this great offer... 30 peket..standby as first aid kat rumah..sbb bukan kene mkn hari2 pun... Ekslusif HANYA dari saya disini.. sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian             012 2541296       atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe.


Lots of Love..
Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
           012-2541296       | rafaliah@yahoo.co.uk





*Click here to order.

**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in