Sunday, October 16, 2011

Ingin kelihatan muda seperti umur 20-an..? jeng..jeng..jeng..

credit


Mak saya kata, wanita selalu nampak cepat tua berbanding lelaki. Mana tidaknya, sebab wanita dia melalui fasa menstrual setiap bulan, dia bertanggungjawab melahirkan anak dan wanita akan monopause.

Kalau wanita atau seorang isteri itu tidak menjaga kecantikan dirinya sejak dari awal, dia pasti akan kelihatan tua dan tidak menarik.

 Salah satu yang wanita itu akan tersedar ialah apabila si suami mula memuji wanita lain. Saya masih ingat dengan cerita jiran makcik saya dulu. Wanita ini seorang surirumah sahaja. Beliau mempunyai badan yang berisi. Beliau tidak pernah kisah dengan penampilan dirinya. Tetapi satu hari mereka suami isteri berperang besar disebabkan orang ketiga. Wanita itu kemudiannya berpindah dan tinggal la si suami seorang diri. Selepas beberapa bulan, si isteri kemudiannya balik ke rumah mereka dengan keadaan yang sangat cantik dan menawan. Dia mempunyai bentuk badan yang berbeza dengan sebelum ini.

Saya menjadikan cerita itu pengajaran buat saya. Ditambah saya seorang surirumah sepenuh masa dan menjalankan perniagaan hanya di rumah, saya perlu pastikan saya menjaga penampilan diri saya. Sebab tu saya masih makan vitamin Shaklee walau tak menyusu. Saya amalkan vitamin untuk dapatkan kesihatan yang baik,berat dan bentuk badan yang ideal, kulit yang berseri dan bertenaga menjaga dua putera saya.


Salah satu vitamin yang saya amalkan walaupun seminggu 1-2 kali sahaja sebab saya makan vitamin yang lain juga....ialah VIVIX. Saya tak amalkan setiap hari ya. Sebab saya makan vitamin lain juga setiap hari dengan konsisten. Masa raya baru ni, seorang tetamu saya bertanya berapakah umur saya? Belum saya jawab, tetamu saya mengatakan kalau ikut wajah muka saya mcm muka budak umur 20 an tetapi bila tengok anak yang dah besar, mesti dah 30 tahun ke atas. Tersenyum saya sendiri :)

Vivix ialah tonik awet muda. Memang nampak keberkesanannya. Ramai mak-mak customer saya yang puas hati dengan Vivix. Masih ingat kes seorang mak customer saya yang mana muka maknya macam terbakar sebab guna banyak sangat krim memutihkan kulit. Saya suggest amik Vivix sebab ia bantu membetulkan DNA yang rosak.


Kini wajah emaknya dah punya ton warna yang sekata dan cerah seperti sedia kala.

Saya jumpa ramai yang beli produk skin care yang beribu-ribu demi mendapatkan kulit dan wajah yang cantik. Alangkah bagus jika mereka tahu, kecantikan itu datangnya dari dalam iaitu dari apa yang kita makan.


Anda mahu cuba Vivix? Pastikan anda tidak mengandung. Harga? Harganya setanding dengan apa yang kita dapat. Jika wajah anda nampak tua, then jangan berlengah, amalkan vivix, anda akan dapat rasakan perbezaaannya!

Bagi yang berumur 30 tahun ke atas....cubalah Vivix untuk anda kelihatan umur 20 tahun!!!!!!



Sila PM | sms - 0122541296| email rafaliah@yahoo.co.uk | WhatsApp utk konsultasi percuma & pesanan pada harga istimewa (^_^), juga utk mendapatkan info/tips tentang kesihatan dan kecantikan serta our latest promo jom LIKE fanpage UmmiIrfan Online Shoppe.

Lots of Love..
UmmIrfan

2 comments:

✿ Myra ✿

hoho..bestnyaaa..nak awet muda gak la..nanti muka saya kekal 20an je..hihi :D

tonik ni main ingredient dia ape ek? :)

rafaliah

Hi Myra..yes dear..ini adalah powerful potion..basically main ingredients dia ialah adek-beradek berries..so this is a powerful antioxidant too..boleh baca kat sini..
http://rafaliah.blogspot.com/2011/06/magic-potion-ape-yang-anda-perlu-tahu.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in