Saturday, October 22, 2011

Bila anak demam semua akan cari Basic-H..Anda dah ade belum..?

Tak dinafikan sekarang ni memang musim hujan dan musim anak-anak demam.  Untuk anak-anak yang dihantar ke taska tu toksah cakaplar..kalo pagi hantar ok, balik petang mesti dah rasa badan panas2 nak demam sebab ada kawan2nya kat taska yang demam, selsema dan batuk.  Anak saya Irfan pun dulu  macam tu jugak, tapi sekarang ni tidak lagi sebab dah makan vitamin.  Kalau selsema pun steady lagi..AlhamduLILLAH..tapi tak semudah itu nak create antibodi Irfan..ambil masa 4-5bulan jugak..bukannya harini makan minggu depan dah ok..pada saya, jujur saya katakan saya suka dengan Shaklee sebab it acts naturally with your body..


Oklah, selain makan vitamin, bila anak demam, saya juga mandikan Irfan dengan Basic-H. Basic H ni sebenarnya pencuci serbaguna tanpa bahan2 kimia yang boleh penetrate thru' skin. It's organic based. Takde kaler, takde bau, takde bahan kimia TAPI SANGAT efektif.  Sebab Basic H ni menyerap haba 3 kali ganda dari air biasa. So, kalo anak demam, kita mandikan atau lap-lap kan badannya dengan Basic H, inshaALLAH boleh lega dan suhu akan turun..


Jom kita baca ape kata Kak N tentang Basic H ni..


credit




Sekilas fakta tentang Basic H ~ merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan oleh Shaklee pada 1960... cube kire dah brape tahun dah.. hmm..



1. Saya guna untuk cuci sayur dan buah2an sebelum masak dan beri anak saya makan.

2. Saya guna untuk cuci luka atau melecur dan ianya buat luka /lecur cepat kering.

3. Saya guna untuk membersihkan meja makan rumah dan rak dapur supaya semut tak memenuhi ruang tersebut.

4. Saya guna untuk pastikan sinki saya tak tersumbat.

5. Saya guna untuk mop lantai dalam keadaan nak cepat.

6. Saya guna air basuhan untuk siram pokok yang hidupnya segan mati tak mahu supaya ia segar semula.

7. Saya gunakan basic H buat tuam kepala anak saya bila mereka demam.

8. Saya mandikan anak saya dengan basic H bila mereka kena gatal2 atau gigitan serangga.

9. Saya letakkan basic H dalam toilet utama serta dapur agar mudah capai bila diperlukan.

10. Saya gunakan Basic H untuk keluarkan gula2 getah yang melekat pada baju atau pakaian anak2 dengan senang sekali.

11. saya gunakan Basic H untuk lap cermin rumah supaya lebih bersih dan bersinar.

12. Basic H bagus digunakan untuk mencuci botol susu anak serta lampai pakai semula [ cloth diaper] dengan lebih bersih.

Haa.. tu baru 12... Kalau nak diikutkan ada 1000 kegunaan.. so apa kata anda explore lagi 988 kegunaan yang anda boleh cuba...

Cube baca apa kata Pn Farihah dan Pn Azrin ni..







Akhir kata Basic H adalah pencuci serbaguna yang wajib ada.. memanglah
sekarang ni ada mcm2 pencuci serbaguna tapi Tahukah anda..kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan
tapi dengan BASIC H.. anda selamat Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda



Saya gunakan Basic H untuk mop lantai rumah, memang semut tak datang singgah kat lantai, dan bila spray kat tong sampah lalat tak hinggap.! Bestkan? Lagi satu, bila nak lap dapur or cuci sinki, kotoran degil memang keluar abes, tak teruk nak gosok..jimat masa, jimat tenaga..


Jikalau anda inginkan Basic-H, boleh hubungi saya ditalian 012-2541296 atau emelkan ke rafaliah@yahoo.co.uk untuk membuat pesanan anda..Dan jika anda nak cuba Basic-H, boleh dapatkannya as a FREE GIFT bila membuat pembelian fullpek rangkaian barangan Shakle.. (^_^)


Lots of Love..
UmmIrfan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in