Tuesday, October 25, 2011

Berita BAIK kepada ibu-ibu menyusu yang tidak boleh mengambil alfalfa kerana kesan mudarat pd bayi..ini alternatifnya..

AlhamduLILLAH, harini Irfan, anak saya telah genap 3 tahun..sekejap je rasanya, tapi 3 tahun ini banyak dugaan dan rintangan kami sekeluarga laluinya..dan AlhamduLILLAH semuanya kami tempuhi dengan tenang dan sabar.."Sesungguhnya ALLAH tidak akan menguji seseorang itu diluar kemampuannya.." dan saya percaya lagi berat dugaan, lagi hampir denganNYA..inshaALLAH..so, harini saya memang cuti (bukan amik cuti tapi dah start cuti..yeeehaaa..!) jadi boleh COD order2 customer dan 'gonjeng' dengan Irfan..hehe..lama tol tak guna perkataan 'gonjeng' tu..oklah, harini saya nak share berita baik untuk ibu-ibu menyusu yang tak boleh ambil Alfalfa kerana kesan mudarat pada bayi..Jom baca..


Kebiasaannya, jika terdapat customer2 khususnya ibu2 menyusu yang ada masalah dalam susu drop, susu merudum, susu kurang atau nak buat stok susu, pasti saya akan syorkan set super dooper booster 3M (mengandungi ESP, Set B dan sebotol Ostematrix). Ostematrix shaklee adalah kalsium yg mengandungi unsur magnesium berserta Vitamin D. Unsur ini perlu utk memastikan peyerapan baik berlaku dlm badan. Kenapa ada ostematrix dlm set super dooper booster ini? Kerana kalsium diperlukan utk menghasilkan susu ibu dan jika anda ibu menyusu anda memerlukan tambahan 1000mg berbanding org biasa...Sbb tu jika tak cukup kalsium, ia menjadi salah satu punca susu drop....


AKAN TETAPI .haa.. ada tetapi disini... Set super dooper booster 3M ni mengandungi Alfalfa didalamnya. Saya tak nafikan sesetengah ibu apabila mengambil alfalfa yang banyak, mendapati bayi cirit birit. Jadi disini saya sangat mengesyorkan ibu2 yg tak boleh mengambil alfalfa pada kadar yg banyak,memadai utk anda mencuba eu for pack.. ia mengandungi Vitalea, B complex, Vitamin C dan juga Ostematrix (CalMag). Dan jgn lupa add on bersama2 ESP (soy protin Non GMO)...kerana ingat ya komposisi utama susu ibu adalah protin.. Tetapi jika anda serasi dgn alfalfa, maka teruskan sahaja pengambilan set 3M tu yaaa..




Dan di bawah ni saya sekadar berkongsi beberapa testimoni yg mengakui perbezaan dalam penyusuan apabila mereka add on ostematrix bersama2 vitamin Shaklee yg lain..
___________________________________________________________
Ni komen CDA dari entry di blognya:
.".......baru-baru ni saja pengeluaran susu cda merundum..dari penuh fridge samapai hanya tinggal 15 pack EBM saja dalam Fridge...fuhh! risau jangan katalah...bayangkan..1 hari hanya dapat produce 6 0z untuk 3 sesi perahan...sedangkan shifa perlukan 12oz sehari... tension? haa....tension lah jugak..2minggu sebelum uzur dan kurang..dan 2 minggu lepas uzur pun camtu juga.....jadinya sebulanlah...huhuhu...belum lagi kes sakit-sakit badan..sakit kepala n sakit time baby menyusu...sebab susu macam kering saja....cik b pun "lembik" jer... dussh! tak seksi lagi..hheheheh....kenapalah baru anak kedua baru cda sedar semua tu berpunca dari kekurangan kalsium ye??? kenapa tak dari dulu?? sakit-sakit badan..sampai pergi berurut sana..sini..tak juga baik2...makan jamu itu n ini..sama juga.....rupanya KALSIUM saja......makan kalsium terus ok...jadi buat mommies yang lain..tak erlulah nak dikirakan sangat sedikit belanja untuk supplement..seumur hidup bekerja...berilah sedikit penghargaan buat badan sendiri...heheh kesedaran buat diri cda juga

Ni komen Azrin dari entry sebelum ini
Start je rasa macam nak period tu, saya terus konsistent ambik OSTEMATRIXeveryday 4 bijik.. Slalu nya saya ambil selang sehari or just 2 biji sehari.Tapi bila dah dekat2 nak period ni saya ambil 4 biji tiap2 hari....Resultnya??? Sakit2 senggugut tu hilang..SUSU pun tak drop sangat2..Eh bukan jugak cakap susu tu tak drop yer...Slalu saya dapat pump dlm 6oz...Ni dpt la 4-4.5oz...Tapi masih bagus berbanding kalau saya tak consume OSTEMATRIX skali pump dpt1.5oz!!!!!! Sadis...

NI komen kak Nadiah dari entry sebelum ini:
Kak Nadiah sendiri terkejut dengan perubahan yang dialami....sehingga hari ini penghasilan susu kak Nadiah maintain seperti biasa namun perubahan yang dialami sejak seminggu mengamalkan pengambilan set B bersama ESP dan Ostematrix....bila saat bangun tidur, susunya keluar mencurah-curah sehingga menyebabkan baju dan alas cadarnya dibasahi air susuibu.

Ni komen izzati, dari entry sebelum ini..

Sy nak share jgk kebaikan SET 3M ni. Selain production susu sy meningkat, Izz pn kejap je minum, trus burpp kekenyangan. owh senang keje ummi, blh kumpul stok byk2..lalalala... awal2 dulu-sblm berkenalan ngn shaklee ni, sy 'terpaksa' campur dgn fm[mamexgold] dlm 1-3xSEMINGGU Izz akan minum fm dek kerana tak cukup breastmilk sy ni..huhu...sedih2. mmg ade je la kene letak stok fm kat bs takut Izz kelaparan. tp biasanye, cukup2 je susu yg sy bekalkan, dan fm tu mmg berbulan nk abis last2 sy yg abiskan.haha... kalau la awal2 lg sy consume set 3M shaklee ni..dah2, takmo pk tapi2 dah, yg lepas, biarkn lepas. yg akan dtg kita kena jaga! n NOW, no more formula milk. sy dah fully bf Izz. hopefully sampai Izz 2 tahun/2thn stengah pn ok jgk.
Sejak consume OSTEMATRIX dlm Set 3M ni, gigi sy jgk dah tak rasa nak luruh. LURUH? serius ni, luruh ye! rasa lembut sgt gusi dah gigi semua nak luruh...huhu...itu la yg sy alami tiap pagi sejak dari dlm pantang lg. walaupn b4 tido mmg su minum susu anmum, bgn je pagi, mesti rasa nak luruh tu...dgn Izz nye nak bergayut je malam2, lg la menampahkn keresahan hati ni. ye la, kalau sy pn tak cukup kalsium, mcne ngn anak yg duk myusu ni, for sure dia pn x dpt kalsium yg cukup. adus, sedih sungguh... bile contact kak cery, baru sy tau, susu an*** kurang bagus! dan yg bagusnye~ostematrix! senang dan telan, dan membekalkan kalsium yg hampir mencukupi jumlah keperluan kalsium harian sy...yeay! dan after consume ostematrix ni, dah takde rasa gigi ku mau luruh... tunggu...saya muda lg utk tidak mempunyai gigi..kehkeh

_______________________________________________

Kesimpulannya..
jika anda tidak serasi dgn alfalfa, sebaiknya anda ambil eu for pack.. ia mengandungi vitalea, B complex, Vitamin C dan juga Ostematrix (CalMag). Jom dapatkan harini ya Eu-For-Pack pada HARGA yang SANGAT ISTIMEWA.  Dan pastinya setiap pembelian disini akan mendapat konsultasi PERCUMA berterusan dan juga SPECIAL FREE GIFT. (^_^)


Lots of Love..
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in