Monday, September 26, 2011

Prevention is better than cure..Mencegah lebih baik dari mengubati..fikir2kan yea..

Saya ada seorang kawan di ofis. Beliau seorang yang sangat rajin, walaupun awal tahun haritu beliau mempunyai masalah dgn kaki, tapi beliau gagahi datang kerja demi mencari rezeki untuk anak-anak.  Anak-anak ada 4 orang, semua masih bersekolah lagi.  Beliau belum pun mencecah 40tahun.  Saya rajin bertanya perkembangan anak-anak beliau dan masalah kaki beliau tu sbb dengar cerita nak kena operate.  Saya juga rapat dengan boss beliau, as part of my work actually. Tapi, pertengahan bulan Jun tiba-tiba beliau tidak datang kerja..lama juga..saya ingatkan kerana masalah kakinya, sehinggalah bossnya bagitau saya, "Rafaliah, u tau tak kwn u tu kena minor strok baru2 ni..?" saya terkejut terus bertubi2 soalan saya ajukan kepadanya..bila kena? camane kena? admit kat spital mana?sape tgk anak2nya..? terus rasa nak call beliau kejap tu jugak, tapi, bossnya bgtau, beliau masih lemah..


Boleh dikatakan 3 minggu saya tak dpt bercakap dgn beliau..sehinggalah satu haritu saya paksa boss beliau utk bercerita perkembangan beliau, terus boss dia call n dapatlah sy bercakap dengannya.  Suara SANGAT lemah, semput2 je bunyinya.. dan beliau kata doc diagnose beliau as high blood pressure.  Sbb initial minor strok attack tu sbb darah tetiba naik tinggi.  Saya syorkan Vivix kepadanya sbb saya tau beliau mmg positif dan tidak menolak supplement.  Cuma kekangan wang shj.  Jadinya saya syorkan Fiberplan.  Dan baru-baru ni beliau kontek saya dan ini feedback beliau yg saya share di grup ekslusif kami di facebook..




Sila klik pada gambar utk kisah selanjutnya.. Suara beliau tidak lagi semput2, SANGAT2 happy.. in fact masa beliau call pagi tu sy tanya, "dah ok ke ni..? dah sihat ke ni..?"  Jawapan beliau, "AlhamduLILLAH, saya tak pernah rasa sihat camni..harini saya rasa sihat..doc dah stop ubat darah tinggi saya, dan mintak saya teruskan ape2 supplement yang saya makan..siap doc pesan, makanlah supplement selagi boleh makan kerana itu adalah pencegahan dari penyakit hinggap di badan kita...nanti hari Rabu ni kita jumpa yea.."  Wahh..! betul2 ceria suara beliau..saya sangat bersyukur sbb akhirnya ALLAH permudahkan segala2nya untuk beliau..


Mari kita sama2 renungkan..saya sendiri yang mintak beliau tanyakan kpd doc boleh amik supplement Fiberplan ni atau tidak..sbb sy bukannya doc, saya juga bukan penjual ubat, tapi saya hanya berkongsi supplement yang saya makan dan keluarga saya makan..dan tidak dapat dinafikan Shaklee adalah vitamin natural ..seperti ape yg diperlukan oleh tubuh badan kita..


Pilihan supplement ini juga bersesuaian dengan bajet anda..dan pastinya saya takkan 'cekik darah' anda sebab semua harga adalah harga istimewa just for you ~ My Lovely Customer..(^_^)


Lots of Love..
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in