Monday, September 19, 2011

Ingin tahu bagaimana nak dapatkan kulit yang cantik? Sebenarnya kulit yang cantik bermula dengan pemakanan kita..

credit


...baru2 ni ada yang bertanya.. "kalo untuk skin .....set yg mana? ..ermm....ape effect dia...kulit cantik ker? takde jerawat ker?huhuhu!! kulit berseri2 ker?"
rasanya saya dah coretkan sebelum ni tentang amalan pemakanan untuk kulit yang cantik..tetapi harini saya nak letak testimoni dari sahabat saya Norita (ni sy copy dari blognya, anakkuwiraku.blogspot.com dengan keizinan beliau.. Saya tak edit)..jom baca

________________________________________________________


"...Seorang dari kenalan ibu telah mencuba vitamin E Shaklee dan selepas beberapa bulan consume, beliau memberi testimoni kepada ibu...katanya,best la vitamin E Shaklee ni kulit saya tidak kering lagi dan tidak perlu selalu guna foundation seperti sebelum ini. Hmmm seronok ibu rasa. Hakikatnya vitamin E memang sangat bagus untuk kulit. Lebih hebat lagi kerana kandungan i.u nya mengikut keperluan iaitu 400i.u.Saya sendiri melaluinya. Zaman belajar dahulu kulit wajah saya berbintik2 merah atau jerawat halus. Bila nak period pula mulalah keluar jerawat batu. Bukan kecil tapi besar pulak tu. Kini setelah beberapa tahun, kulit saya mula bersih dan tiada lagi jerawat. Alhamdulillah time datang bulan pun tiada jerawat halus. Syukur sangat-sangat.Orang kata vitamin E juga boleh menampakkan seorang itu kelihatan muda dari umurnya, mungkin sebab itu kalau berjalan orang akan ingat Addin adalah adik ibu. Hehehe ( terperasan sekejap)Kekadang apabila jalan2 dan terjumpa dengan mereka yang bermasalah kulit, nak saje ibu share dengan mereka tapi ye la, bukan semua orang beauty concious. Cuma dalam hati ibu berdoa semoga orang ini juga jumpa jalan yang baik untuk mengatasi masalah kulitnya itu. So sehingga sekarang, ibu cukup suka makan vitamin sebab kesan yang ibu dapat cukup memuaskan. Alhamdulillah ya Allah. Terima kasih!

Ape yang ada dalam Set D Skin Care Set ini? Ianya mengandungi Vitamin C (untuk kolagen dan pelindung sel),B Complex (sebagai penenang kepada sel dan hormon), danVitamin E (untuk kulit dan anti penuaan dan antioksidan).. Hanya RM 80 untuk 3 jenis vitamin yang sangat bernilai ini..lagipun kecantikan kulit dan vitamin tak dapat dipisahkan..betul tak?
Mungkin ada dari kita yang mampu spent beribu ke pusat2 kecantikan yang mahal2...Ney York Skin, Mayfair, Sothys,bla bla..... itu kalau mampu bolehla.....Dan mungkin sesetengah dari kita mmg semulajadi lahir dgn kulit yang cantik.. tetapi saya percaya kita masih perlu menjaga pemakanan..Kerana apa yang terlahir dalam bentuk zahir ialah hasil dari pemakanan yang seimbang, air yang cukup, dan tidur yang sempurna... jgn abaikan kepentingan suplemen ysebagai makanan tambahan kepada makanan utama untuk melengkapkan diet harian kita.....Menjawab persoalan beliau..samaada berkesan atau tidak...apa yang saya boleh tulis disini.."kulit wajah kita memerlukan 21 untuk bertukar kepada sel yang baru maka pengambilan set trial pack ini sebagai makanan tambahan pastinya membantu untuk melihat kesan yang sangat2 positif...Jadi buat beliau yang baru sahaja mengambil set ini... konsisten lah mengambil supplemen dan jangan mengharapkan keajaiban berlaku dalam sekelip mata.... jadikan supplemen ini -satu permulaan ke arah gaya hidup yang sihat.. InsyaAllah kulit yang semulajadi cantik akan bertambah berseri ..

Boleh hubungi saya ditalian 0122541296 atau emailkan ke rafaliah@yahoo.co.uk untuk membuat pesanan anda pada "harga istimewa"..(^_^) dan pastinya konsultansi percuma juga diberikan hanya utk anda ~ My Lovely Customer..


Lots of Love..
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in