Friday, September 30, 2011

Menjadi tetamu ALLAH..Ape pakej vitamin yang kami sediakan untuk anda..?


AlhamduLILLAH ibu tumpang gembira bagi teman2 blogger ibu dimana ibu dan ayah mereka dapat menjadi tetamu Allah pada musim haji tahun ini.Sepanjang hari ini, ibu menerima mesej bertanyakan apakah supplement yang penting untuk dibawa sepanjang menunaikan haji mahupun umrah....

Ini mengingatkan ibu beberapa tahun dulu ibu pernah dijemput oleh seorang Ustaz daripada Lembaga Tabung Haji iaitu Ustaz Kahar untuk memberi ceramah kepada jemaah umrah dan haji di dalam kelas bimbingan yang beliau bimbing pada setiap hujung minggu. Ibu dijemput memberi talk mengenai pemakanan yang baik atau supplement yang sesuai untuk dibawa sepanjang menunaikan haji dan umrah. Ibu berpeluang memberi talk tersebut kerana Ustaz Kahar juga adalah salah seorang pengguna produk Shaklee dan beliau sangat yakin untuk berkongsi dengan jemaah yang lain. Semenjak dari itu, ramai jemaah yang sungguh gembira kerana diizinkan Allah dapat menunaikan haji tanpa masalah kesihatan, alhamdulillah.

Antara produk yang ibu sarankan untuk jemaah umrah haji ialah beberapa pemakanan yang utama iaitu:


1. Performance Drink- untuk mencegah masalah pengdehidratan sepanjang berada di sana terutama waktu panas terik. Ianya juga baik demi memastikan jemaah umrah haji ini sentiasa bertenaga sepanjang menunaikan ibadah.

2. B Complex- Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh .Memandangkan ibadah umrah haji ini memerlukan kita banyak berjaga demi menunaikan ibadah dengan lebih sempurna , adakala ia menuntut seseorang itu lebih banyak berjaga dari tidur maka B complex banyak membantu tubuh agar tetap bertenaga walau kita kekurangan waktu tidur yang sepatutnya.

3. Vitamin C- sangat penting untuk imun tubuh kita. Bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit.

4. Kalsium @ Ostematrix- Sesungguhnya ibadah umrah dan haji memerlukan kudrat yang banyak maka keperluan kalsium juga tidak boleh dipandang remeh. Ianya sangat penting agar kaki kita tidak mudah merasa kebas atau bahasa lain terasa seperti sesemut atau lebih teruk boleh terjadi ialah kekejangan kaki akibat terlalu lama berdiri atau banyak berjalan.

5. Fiber unflavoured - sangat digalakkan diambil oleh mereka yang mengidap penyakit kencing manis dan darah tinggi. Ianya baik untuk memastikan tubuh kita tidak mengandungi lebihan gula atau kolesterol yang boleh memudaratkan tubuh sepanjang mengerjakan ibadah haji dan umrah. Ianya berfungsi untuk menyerap dan membuang segala lebihan gula dan kolesterol dalam darah.

Bagi yang mengidap diabetic dan kolesterol, dicadangkan mengambil set termasuk dengan fiber, pastinya harga istimewa saya berikan untuk anda..:-)

Secara kesimpulannya dapat ibu katakan... Bukan setiap tahun kita dapat menunaikan ibadah haji dan bukan setiap manusia berpeluang menunaikannya. Setiap tahun berjuta umat manusia menunggu seruan nama mereka untuk menjadi tetamu Allah...maka bagi yang terpilih, bersiap sedialah dari segi mental dan jasmani agar ibadah itu dapat disempurnakan dengan baik dan tiada penyesalan setelah pulang dari menunaikan ibadah tersebut. Andainya ibu dan ayah kalian berpeluang menjadi tetamu Allah, cubalah bekalkan mereka dengan pemakanan yang berkhasiat agar ibadah mereka lebih sempurna berkat dari iringan rezeki dari anak2 mereka, insyaAllah mudah2an.



Ingin membuat pesanan anda?untuk diri sendiri atau ibu bapa anda yang bakal menunaikan ibadah haji? Sila emel sy di rafaliah@yahoo.co.uk atau sms ke 012-2541296 untuk membuat pesanan anda pada harga istimewa..(^_^).. owh yea, feel free to visit or "LIKE" our fanpage UmmiIrfan Online Shoppe for info/tips on healthy and beauty and our latest promo..

Lots of Love..
UmmIrfan

Wednesday, September 28, 2011

Berat anak bertambah 0.5kg dalam masa seminggu..ape rahsianya..? Pastinya Shaklee French Vanilla Mealshake…


Alhamdulilah gembiranya saya dapat membantu memberi khidmat nasihat dan membantu ibu muda menambah selera anaknya dengan hanya Meal Shake

Puan Yana risau akan anaknya yang tak ade selera makan tapi setelah mencuba Shaklee Meal Shake perubahan positif pada diri anaknya. Jom layan sms Puan Liana yang meyenangkan hati saya ehuhuu
______________________________________________________

Assalam Aula…. Liana ni… rkn fb.. ingat x pasal yana pnh cakap anak yana kurang selera nak makan.. i juz try meal shake.. wOw, ank yana really like it and die pn dah berminat dengan makanan.. in juz  1 week bertambah 0.5 kg.. Thnx coz introduce me SHAKLEE.
________________________________________________________

Alhamdulilah Puan Liana. Thank you sebab sharing your testimonial with me. I appreciate it so much.

Saya tahu Meal shake memang best sebab anak saya pun suka kan nye kalo die tak ade selera makan memang saya hidangkan dia with MEAL SHAKE and alhamdulilah walaupun die tak banyak makan his weight is constantly increasing. Lagi testimonial on Meal SHAkES.



Ibu-Ibu yang concern tentang anak mereka macam saya nak bagi vitamin takleh nak telan tablets or takde selera makan bolehla dapatkan MEAL SHAKE dengan HARGA ESKLUSIF.

Boleh hubungi saya untuk membuat pesanan anda pada harga istimewa itu..

Lots of Love..
UmmIrfan

Tuesday, September 27, 2011

Mealshake ~ Ianya untuk semua, tidak terhad untuk kanak-kanak sahaj yea..


Tadi tgk kat wall ieda...amsyar demam...kesian kan kalo anak2 kecik ni demam..nak kasi ubat sgt pun tak bagus sebab mereka kecil lagi...anak2 aku? alhamdulillah jarang kene sakit2 ni..

So aku suggest Meal Shake pada ieda...

mari kita bace apa kate mommy lyna tentang meal shake
Meal Shakes Shaklee adalah salah satu pilihan pemakanan yang diberi jolokan ‘easy-on-the-go meal’ kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian.
Meal Shakes sesuai untuk kanak-kanak yang aktif dan tak boleh duduk diam. Sesuai juga buat mereka yang tidak sempat mengambil sarapan dan hidangan yang seimbang. Juga membekalkan nutrisi kepada mereka yang sukar untuk menelan supplemen dalam bentuk pil terutama warga tua.
Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:

* Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
* Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
* Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
* Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

Meal Shakes Shaklee boleh diberikan kepada bayi bermula 1 tahun (jika tidak menyusu ibu) dengan dos satu sudu kecil sahaja. Bagi kanak-kanak di bawah usia 4 tahun, Meal Shakes Shaklee boleh diberi dalam kuantiti yang sedikit untuk membenarkan tubuh mereka membina ketahanannya secara independent.

Meal Shakes Shaklee juga boleh diambil sekiranya anda mahu menguruskan badan (selain rangkaian produk dalam program Weight Loss Shaklee iaitu Cinch) kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang untuk tempoh yang lama. Bezanya dengan Cinch, antaranya ialah Cinch mengandungi Leucine untuk menjaga otot semasa program turun berat dijalankan.

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

* Kanak-kanak
* Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
* Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
* Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
* Warga tua

Selain itu, Meal Shakes Shaklee boleh digunakan untuk menggantikan minuman berkafein.

Anda bagaimana?Ingin mendapatkan harga istimewa daripada saya? hubungi saya ditalian 012-2541296 atau emelkan ke rafaliah@yahoo.co.uk untuk konsultansi percuma..Dan jika berminat mendapatkan info/tips tentang kesihatan dan kecantikan, sila LIKE fb UmmiIrfan Online Shoppe..(^_^)

Lots of Love..
UmmIrfan

Monday, September 26, 2011

Prevention is better than cure..Mencegah lebih baik dari mengubati..fikir2kan yea..

Saya ada seorang kawan di ofis. Beliau seorang yang sangat rajin, walaupun awal tahun haritu beliau mempunyai masalah dgn kaki, tapi beliau gagahi datang kerja demi mencari rezeki untuk anak-anak.  Anak-anak ada 4 orang, semua masih bersekolah lagi.  Beliau belum pun mencecah 40tahun.  Saya rajin bertanya perkembangan anak-anak beliau dan masalah kaki beliau tu sbb dengar cerita nak kena operate.  Saya juga rapat dengan boss beliau, as part of my work actually. Tapi, pertengahan bulan Jun tiba-tiba beliau tidak datang kerja..lama juga..saya ingatkan kerana masalah kakinya, sehinggalah bossnya bagitau saya, "Rafaliah, u tau tak kwn u tu kena minor strok baru2 ni..?" saya terkejut terus bertubi2 soalan saya ajukan kepadanya..bila kena? camane kena? admit kat spital mana?sape tgk anak2nya..? terus rasa nak call beliau kejap tu jugak, tapi, bossnya bgtau, beliau masih lemah..


Boleh dikatakan 3 minggu saya tak dpt bercakap dgn beliau..sehinggalah satu haritu saya paksa boss beliau utk bercerita perkembangan beliau, terus boss dia call n dapatlah sy bercakap dengannya.  Suara SANGAT lemah, semput2 je bunyinya.. dan beliau kata doc diagnose beliau as high blood pressure.  Sbb initial minor strok attack tu sbb darah tetiba naik tinggi.  Saya syorkan Vivix kepadanya sbb saya tau beliau mmg positif dan tidak menolak supplement.  Cuma kekangan wang shj.  Jadinya saya syorkan Fiberplan.  Dan baru-baru ni beliau kontek saya dan ini feedback beliau yg saya share di grup ekslusif kami di facebook..




Sila klik pada gambar utk kisah selanjutnya.. Suara beliau tidak lagi semput2, SANGAT2 happy.. in fact masa beliau call pagi tu sy tanya, "dah ok ke ni..? dah sihat ke ni..?"  Jawapan beliau, "AlhamduLILLAH, saya tak pernah rasa sihat camni..harini saya rasa sihat..doc dah stop ubat darah tinggi saya, dan mintak saya teruskan ape2 supplement yang saya makan..siap doc pesan, makanlah supplement selagi boleh makan kerana itu adalah pencegahan dari penyakit hinggap di badan kita...nanti hari Rabu ni kita jumpa yea.."  Wahh..! betul2 ceria suara beliau..saya sangat bersyukur sbb akhirnya ALLAH permudahkan segala2nya untuk beliau..


Mari kita sama2 renungkan..saya sendiri yang mintak beliau tanyakan kpd doc boleh amik supplement Fiberplan ni atau tidak..sbb sy bukannya doc, saya juga bukan penjual ubat, tapi saya hanya berkongsi supplement yang saya makan dan keluarga saya makan..dan tidak dapat dinafikan Shaklee adalah vitamin natural ..seperti ape yg diperlukan oleh tubuh badan kita..


Pilihan supplement ini juga bersesuaian dengan bajet anda..dan pastinya saya takkan 'cekik darah' anda sebab semua harga adalah harga istimewa just for you ~ My Lovely Customer..(^_^)


Lots of Love..
UmmIrfan

Saturday, September 24, 2011

Jika anda mudah stress, ada masalah sembelit, mudah letih, ibu mengandung, ibu menyusu...Ostematrix AMAT membantu anda dlm hal2 ini..



Bagi anda yang mempunyai masalah sembelit, berikan diri anda peluang menikmati kesihatan yang lebih baik dengan Ostematrix Shaklee. Ia sangat membantu kita rasa lawas dan selesa. Selama 3 tahun ostematrix telah diperkenalkan, ia adalah antara vitamin yang paling saya dan seluruh keluarga suka.


Ostematrix buat saya bertenaga dan mudah bangun dari tidur. Suami saya akan pastikan ostematrix antara vitamin yang perlu bawa apabila beliau bekerja dan travel atas urusan meeting. Masakan tidak, walaupun tidur jam 12 malam, kita mudah bangun pada waktu yang kita tetapkan untuk bangun. Bagi suami isteri yang bekerja, sangat digalakkan amalkan pengambilan Ostematrix setiap hari.
Saya mula jatuh cinta dengan Ostematrix Shaklee 3 tahun dahulu. Masa tu saya mengadu dengan kawan bahawa saya kesian dengan suami saya yang banyak travel oversea yang menyebabkan suami saya keletihan [jet lag]. Maka kawan saya suggest saya berikan suami saya Ostematrix Shaklee kerana katanya ia bantu untuk kurangkan masalah keletihan akibat travel. Siapa sangka, sejak dari itu kami sekeluarga sentiasa pastikan ada 2-3 botol Ostematrix di rumah agar ia dapat dikongsi bersama seluruh ahli keluarga.

Ia adalah formula baru Shaklee yang mana dulu vitamin ini hanya dikenali sebagai Kalsium Magnesium. Tetapi kini, dengan formula baru ditambah dengan kelebihan "mudah telan" ia memberi kesan kepada taraf kesihatan si pengamal.

Cikgu kat sekolah dulu selalu tekankan, jangan lupa minum susu agar gigi dan tulang kita kuat. Tapi hakikatnya kalsium bukan hanya untuk itu.

Dengan pengambilan kalsium yang cukup, tekanan darah berada tahap yang normal.Kelancaran saraf dan pengecutan otot memerlukan kalsium yang mencukupi. Dengan kalsium yang cukup, kita tak mudah senggugut, kejang, retensi air, mudah meradang dan murung.

Percaya tak, ostematrix antara vitamin yang bantu banyakkan susu buat ibu yang menyusu? Bagi yang menyusu, ianya membantu membanyakkan susu secara tidak langsung.

Bila badan kita segar, tiada kemurungan, ia membantu oksitosin dirembeskan dengan baik sekali. Sebab itu ia antara vitamin yang dimasukkan dalam pek 3M. Dalam alfalfa turut ada mengandungi kalsium tetapi dalam nisbah yang sedikit. Kekangan alfalfa bila ambil dengan banyak tetapi kurang air akan buat sembelit ditambah susu akan berkurang dengan sendirinya. Oleh kerana itu kita tidak boleh terlalu bergantung dengan alfalfa semata-mata untuk sumber kalsium.

Dalam ESP Shaklee juga mengandungi kalsium. Sebab itu set B+ ESP hasilnya juga sama dengan Set B + Ostematrix.

Bagi yang belum mencuba Ostematrix Shaklee, cubalah dapatkannya supaya anda rasakan perbezaannya. Saya jamin, anda akan sangat berpuashati dengan Ostematrix. Berikan diri anda peluang untuk nikmati kesihatan yang lebih hebat.

Kelebihan Ostematrix Shaklee ialah kerana ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang.
Bagi yang dah amalkan, tahniah kerana anda memberi tubuh badan anda antara supplement formula terbaik dari Shaklee! Bagi yang belum cuba dan mengambil kalsium dari jenama lain, apa kata cuba Ostematrix Shaklee dan saya yakin anda akan jatuh cinta dengan kebaikan yang anda perolehi!!!!
  • Jika anda adalah seorang yang mudah stress, mudah kejang, ada masalah water retention, sembelit dan pra haid, pastikan anda memberi peluang diri anda mengubah nasib anda dengan Ostematrix.
  • Jika anda seorang yang bekerja dan sering keletihan, ostematrix antara jawapan terbaik membantu anda kekal bertenaga dan bersemangat!

  • Jika anda seorang ibu mengandung, ostematrix membantu mengelakkan kekejangan dan sakit tulang belakang.
  • Jika anda seorang ibu yang menyusu, ostematrix membantu pengeluaran susu anda dengan lebih baik provided prinsip utama penyusuan diamalkan.
  • Jika anda seorang wanita, ostematrix membantu mengurangkan risiko kereputan tulang ( osteoporosis)
  • Jika anda mempunyai masalah berat badan berlebihan, anda perlukan ostematrix demi memastikan kepadatan tulang anda mengampu tubuh badan anda!
Paling best tentang Ostematrix Shaklee sudah tentu TIADA SILIKA GEL !

Jom dapatkannya hari ini!
Hubungi saya untuk membuat pesanan anda..dan pastinya special price just for you ~ My Lovely Customer..(^_^)
Lots of Love..
UmmIrfan

Wednesday, September 21, 2011

Cantikkan diri untuk suami tersayang...


Tertarik dengan penulisan Kucing Jantan dalam Mingguan Malaysia 27 Mac 2011. Antara petikan dalam penulisan tersebut ialah :

Sepatutnya dandanan apabila bersama suami diutamakan berbanding ketika ke pejabat mahupun menghadiri acara2 rasmi yang lain. Mengapa boleh berhabis untuk menciptakan kesenangan dan kesegaran kepada orang lain tetapi bukan untuk suami di rumah?
Malang ini bukan budaya ramai wanita Malaysia. Isteri selalu menganggap menghias untuk suami tidak perlu kerana sudah biasa dan tinggal sebumbung pula. Tiada lagi rahsia, sudah tahu luar dan dalam. Lagi malang ada isteri yang berasa malu nak berdandan demi suami. Apa nak dandan, dah duduk serumah , kata mereka.

Kepada mereka, tak perlu berpakaian menarik dirumah kerana tidak ada orang lain yang melihat dan kemudian akan menilai penampilannya. Wanita akan lebih mementingkan apa yang orang lain akan kata. Lantas menganggap hanya kepada orang luar sahaja harus menampilkan kecantikan. Kalau orang puji, suami juga bangga , kata mereka lagi.

Sepatutnya suamilah yang 'jiwa dan ragaku serahkan' mendapat perhatian yang terbaik daripada isterinya. Solekan , dandanan bahkan pakaian yang terbaik adalah untuk suami. Bukan untuk orang luar.Bukan untuk rakan-rakan sepejabat mahupun bos. Adalah salah menganggap suami disebabkan sudah biasa dalam hidup isteri , tidak layak mendapatkan hal-hal yang terbaik. 

Beban kerja dipejabat ditambah kesibukan mengurus rumah dan anak-anak tidak boleh terus dijadikan alasan. Hati-hati kerana hal yang mungkin sekecil berdandan ini boleh menjadi pemicu kepada suami untuk berpaling kepada yang lain.

Tidak dinafikan penulisan ini banyak kebenarannya. Ibu mempunyai ramai kawan yang sangat berkira untuk kecantikan diri dan personaliti. Ada yang sanggup berhabis duit membeli keperluan lain berbanding keperluan utama dalam hal rumahtangga khususnya menjaga personaliti demi suami tercinta. Rata-rata memandang remeh hal ini. Namun tidak juga ibu nafikan ramai kenalan ibu terutama dari golongan ibu yang menyusu memandang serius akan hal ini....terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, masalah kulit yang bermasalah selain di wajah dan masalah berat badan yang berlebihan. Tidak kurang masalah perut buncit yang dilalui selepas melalui proses kelahiran cahayamata.

Selama Euphoria trial pack berada dalam pasaran, selain dari set B untuk membantu si ibu tadi menjayakan penyusuan, trial pack set D (skin care) mendapat sambutan yang sangat-sangat menggalakkan. Mengapa? Ini adalah kerana trial pack set B mengandungi 3 jenis vitamin yang membantu si individu itu kelihatan muda, cantik dan berseri. Vitamin yang ada dalam set D ialah B complex (just remember B for Beauty), vitamin C (for collagen) dan vitamin E sebagai awet muda dan secara langsung bertindak melambatkan proses penuaan.

Bagi mereka yang mempunyai masalah kulit kusam, vitamin ini disarankan diambil secara berterusan dan konsisten disiplin dengan keperluan air seharian tidak kurang dari 2 Liter sehari. Untuk mendapatkan kesan yang sebaik-baiknya, pastikan wajah muka dicuci sekurang-kurangnya 2 kali sehari demi memastikan liang kulit dapat bernafas dengan lebih baik. Kesan pengambilan vitamin ini dapat dilihat dalam kitaran 21 hari untuk sel kulit wajah. Berbanding 90 hari untuk sel kulit seluruh anggota badan kita.

Bagi yang mempunyai masalah kulit kering atau terlalu berminyak juga, pengambilan vitamin dalam set D ini sangat disyorkan. Ini kerana keperluan vitamin B membantu menstabilkan hormon, vitamin untuk pembentukan kolagen manakala vitamin E menyeimbangkan kulit yang terlalu kering atau berminyak tadi menjadi lebih normal.

Lumrah alam, semua makhluk sukakan kecantikan. Orang ramai yang sanggup kerja keras untuk pastikan diri nampak cantik dan punyai personaliti yang menarik....bak kata lagu SENYUM.....


Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian

 Tak salah keluarkan belanja untuk memastikan diri nampak cantik, muda dan berseri terutama untuk suami tersayang .....selain berpakaian cantik dan berseri demi menarik perhatian suami sendiri :)

Jom dapatkan Euphoria Trial Pack set D dengan harga serendah RM80 tanpa caj pos. Vitamin yang boleh diamalkan untuk 30 hari dan kesannya sangat berbaloi! BORANG PESANAN.

 Hadiah menarik menanti anda untuk setiap pembelian trial pack dan tawaran sah selagi stok masih ada.

Owh yea, sila klik LIKE fanpage UmmiIrfan Online Shoppe untuk mendapatkan tips tentang kesihatan dan kecantikan anda yea..

Lots of Love..
UmmIrfan

Monday, September 19, 2011

Ingin tahu bagaimana nak dapatkan kulit yang cantik? Sebenarnya kulit yang cantik bermula dengan pemakanan kita..

credit


...baru2 ni ada yang bertanya.. "kalo untuk skin .....set yg mana? ..ermm....ape effect dia...kulit cantik ker? takde jerawat ker?huhuhu!! kulit berseri2 ker?"
rasanya saya dah coretkan sebelum ni tentang amalan pemakanan untuk kulit yang cantik..tetapi harini saya nak letak testimoni dari sahabat saya Norita (ni sy copy dari blognya, anakkuwiraku.blogspot.com dengan keizinan beliau.. Saya tak edit)..jom baca

________________________________________________________


"...Seorang dari kenalan ibu telah mencuba vitamin E Shaklee dan selepas beberapa bulan consume, beliau memberi testimoni kepada ibu...katanya,best la vitamin E Shaklee ni kulit saya tidak kering lagi dan tidak perlu selalu guna foundation seperti sebelum ini. Hmmm seronok ibu rasa. Hakikatnya vitamin E memang sangat bagus untuk kulit. Lebih hebat lagi kerana kandungan i.u nya mengikut keperluan iaitu 400i.u.Saya sendiri melaluinya. Zaman belajar dahulu kulit wajah saya berbintik2 merah atau jerawat halus. Bila nak period pula mulalah keluar jerawat batu. Bukan kecil tapi besar pulak tu. Kini setelah beberapa tahun, kulit saya mula bersih dan tiada lagi jerawat. Alhamdulillah time datang bulan pun tiada jerawat halus. Syukur sangat-sangat.Orang kata vitamin E juga boleh menampakkan seorang itu kelihatan muda dari umurnya, mungkin sebab itu kalau berjalan orang akan ingat Addin adalah adik ibu. Hehehe ( terperasan sekejap)Kekadang apabila jalan2 dan terjumpa dengan mereka yang bermasalah kulit, nak saje ibu share dengan mereka tapi ye la, bukan semua orang beauty concious. Cuma dalam hati ibu berdoa semoga orang ini juga jumpa jalan yang baik untuk mengatasi masalah kulitnya itu. So sehingga sekarang, ibu cukup suka makan vitamin sebab kesan yang ibu dapat cukup memuaskan. Alhamdulillah ya Allah. Terima kasih!

Ape yang ada dalam Set D Skin Care Set ini? Ianya mengandungi Vitamin C (untuk kolagen dan pelindung sel),B Complex (sebagai penenang kepada sel dan hormon), danVitamin E (untuk kulit dan anti penuaan dan antioksidan).. Hanya RM 80 untuk 3 jenis vitamin yang sangat bernilai ini..lagipun kecantikan kulit dan vitamin tak dapat dipisahkan..betul tak?
Mungkin ada dari kita yang mampu spent beribu ke pusat2 kecantikan yang mahal2...Ney York Skin, Mayfair, Sothys,bla bla..... itu kalau mampu bolehla.....Dan mungkin sesetengah dari kita mmg semulajadi lahir dgn kulit yang cantik.. tetapi saya percaya kita masih perlu menjaga pemakanan..Kerana apa yang terlahir dalam bentuk zahir ialah hasil dari pemakanan yang seimbang, air yang cukup, dan tidur yang sempurna... jgn abaikan kepentingan suplemen ysebagai makanan tambahan kepada makanan utama untuk melengkapkan diet harian kita.....Menjawab persoalan beliau..samaada berkesan atau tidak...apa yang saya boleh tulis disini.."kulit wajah kita memerlukan 21 untuk bertukar kepada sel yang baru maka pengambilan set trial pack ini sebagai makanan tambahan pastinya membantu untuk melihat kesan yang sangat2 positif...Jadi buat beliau yang baru sahaja mengambil set ini... konsisten lah mengambil supplemen dan jangan mengharapkan keajaiban berlaku dalam sekelip mata.... jadikan supplemen ini -satu permulaan ke arah gaya hidup yang sihat.. InsyaAllah kulit yang semulajadi cantik akan bertambah berseri ..

Boleh hubungi saya ditalian 0122541296 atau emailkan ke rafaliah@yahoo.co.uk untuk membuat pesanan anda pada "harga istimewa"..(^_^) dan pastinya konsultansi percuma juga diberikan hanya utk anda ~ My Lovely Customer..


Lots of Love..
UmmIrfan

Thursday, September 15, 2011

Testimoni dari MIRI berkenaan Set B..(^_^)

credit



salam semua, sebenarnya saya banyak testimoni2 best nak share, tapi kebelakangan ni saya terlalu sibuk (actually time management tak betul hahaha!). so, ini saya pastekan dulu antara latest testimoni yang saya terima - azrin dari miri


-------------------------------------------------------------------------------------------
" salam hadha.. 


rin dah try mkn sume supplement tu n hasil nye memberansangkan...alhamdulilllah..nak tgk 2-3 hari ni mcm mane...kan baby arissa flu...mlm td sampai kul 2pg dia nangis2 je sbb idung tersumbat....kesian betul tgk....huhuhu.....tak nyusu pun sbb susah nak bernapas...kul 4 pg dia bgn nak nyusu skali rin rasa B wah penuh...dah dekat 2 minggu B tak keras pun..syukur alhamdulillah..pg td rin pump dpt dlm 3.5oz...2 minggu ni kalau pump pg dpt 0.5z je...huhuh...td kul 11 rin pump lg dpt la dlm 6oz..syukur pada allah...slalu nak dpt 4oz pun jenuh mengepam...thanks ye hadha sbb introduce shaklee kt rin...harap2 terus ok lah...dan semoga niatku untk menyusukan arissa sampai 2 thn menjadi kenyataan...amin...n satu lg...kan ke 2-3 hr ni rin tak cukup tido sbb arissa flu..lepas minum esp+set B masih gak ade susu...hehe..slalu kalau penat n tak cukup tido mmg merundum terus la production....suke nyeeeee..hehehe rin minum esp tu rin campo milo..hehe..sbb nye rin ni tak pandai minum soya tp tempe pandai lak mkn..pelik..hahha... "
AlhamduLILLAH, sambutan menggalakkan saya terima dari kawan2 untuk Set B. walaupun trial set B ini lebih dikenali di kalangan BF mommies, namun ia tetap set yang sangat sesuai untuk semua golongan kerana ia mengandungi semua vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh badan kita. pendek kata, set yang paling berbaloi!



kepentingan vitalea / multivitamin - mengandungi 12 vit dan 7 galian utama ; membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya ; membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk (penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodine) ; untuk ibu2 yang mengandung dan menyusukan anak sangat digalakkan mengamalkan pengambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan iron oleh si ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

kepentingan b complex - membantu mengurangkan tekanan dan kelesuan ; membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran; menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein ; mencegah barah serviks,
penyakit jantung dan kecacatan spina, menggalakkan kesihatan system kardiovaskular

kepentingan vitamin C - membantu meningkatkan tahap sistem pertahanan badan ; untuk kesihatan tulang, gusi, gigi serta juga struktur am badan ; membantu memulihkan resdung dan bersin pada waktu pagi ; membantu dalam proses pemulihan kudis dan luka ; membina kalogen untuk kulit yang sihat ; bertindak melindungi sel dlm serangan antioksidan ; meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging

kepentingan alfalfa - sebagai milk booster ; penawar ASAHE (athma, sinus, allergy, hives, eczema) ; sembelit, digestion ; masalah kewanitaan ; hubungan suami isteri.

see? bukan sahaja sesuai untuk BF/ preggy mommies, tapi juga untuk semua. namun demikian, untuk BF mommies, amat digalakkan add-on ESP (Energizing Soy Protein) / Ostematrix / Omega Guard untuk lebih nutrisi kepada susu badan.

Boleh hubungi saya ditalian 0122541296 atau emailkan ke rafaliah@yahoo.co.uk untuk membuat pesanan anda pada "harga istimewa"..(^_^)


Lots of Love..
UmmIrfan

Wednesday, September 14, 2011

Dari 4oz sekali pam ke 8oz sekali pam, dan 20oz satu hari...memang MARVELOUS!

Ini sms yang saya terima daripada customer saya Melisa yang baru habis berpantang dan sudah mula bekerja di Terengganu.  Beliau datang mencari saya dalam bulan puasa haritu sebab katanya susu mulai kurang.  Dan beliau mengambil Full Pack Set Tripple M (3M) formula lengkap utk ibu-ibu menyusu dan selamat untuk bayi..


"AlhamduLILLAH..ok sangat :-) now susu dah banyak .. sekali pump dapat dalam 8oz..satu hari dptla dalam 20oz.."


Tahniah yea Melisa, dan saya gembira kerana dia gembira dgn penyusuannya...Yes, jika anda membeli set 3M ini dah mematuhi 3 syarat utama itu, inshaALLAH anda juga boleh menjadi seperti Melisa..


seterusnya jom kita baca lagi satu sms ini..

credit

Ibu menerima SMS dari seorang customer ibu yang ibu kenali dengan nama Khuzaimah...Antara mesej beliau ialah:

Salam Kak N,
Sejak saya amik ESP ni kan kak, susu saya makin banyak sekali pam dapat 8 oz best betol kak. Saya bersyukur sangat Allah temukan jalan yang mudah untuk saya. Yang bestnya Kak N anak saya selsema kan sehari jek dah sihat kak....mula2 sedih gak tengok meleleh je hidung dia...besok tu dah ok dah, tapi mungkin ni semua hasil berdoa dan usaha. Apa2 tq kak N sebab sudi sharing ilmu...moga tuhan balas jasa akak.
Betol ESP mahal tapi berbaloi untuk anak...saya memang teruja baca blog akak yang memang menaikkan azam saya untuk breastfeed 2 tahun.

Buat pengetahuan semua sebelum ini Khuzaimah hanya mendapat 4 oz per sesi....sehinggakan suami beliau terkejut tak sangka boleh mendapat sebanyak 8oz kini. Alhamdulillah syukur pada Allah yang Maha Pemberi.



Lots of Love..
UmmIrfan

Tuesday, September 13, 2011

Set bersalin yang selamat untuk menyusukan bayi anda..

credit


Masih teringat kenangan melahirkan 2 anak lelaki saya...walaupun kedua duanya melalui pembedahan [ceaserean] namun saya melalui pengalaman yang berbeza di mana anak sulung kelahirannya adalah bayi pra matang 34-35 weeks namun dengan berat normal dan keadaan saya tidak sedar manakala anak kedua diberi suntikan separa sedar dengan umur yang matang.

Sejak mengandung lagi saya dah set mind saya hanya akan makan vitamin sahaja dalam berpantang. Walaupun banyak juga set bersalin yang ada dalam pasaran namun tiada satu pun yang dapat mencuri perhatian saya. Saya lebih banyak habiskan masa masa mengandung membaca perihal dan kepentingan vitamin ditambah lagi saya nekad nak menyusukan anak-anak saya. Saya taknak kerana saya makan jamu , anak saya tidak dapat menyusu dengan sebaiknya.

Apa yang saya fikirkan pada peringkat awal ialah vitamin membantu membanyakkan susu saya. Masakan tidak? sehingga anak saya umur 2 tahun , payudara saya akan bengkak seolah-olah saya masih di dalam pantang dan pernah ditegur oleh babysitter berapa meriahnya susu anak saya.
Memang saya rasa beza apabila saya tak makan vitamin. Mungkin sebab pemakanan saya seharian tidak seimbang ditambah tidur yang tidak pernah lengkap 8 jam sehari membuatkan saya mudah keletihan. Maka pengambilan vitamin membuatkan saya rasa sangat berbeza.

Saya jadikan alfalfa dan ESP sebagai booster terbaik saya. Bila mood down atau susu mula rasa tidak meriah, saya amalkan pengambilan alfalfa dan ESP dengan optimum. Memang beza sebab lepas tu susu akan meningkat dengan kadar yang tidak terlalu lama berbanding saya tak makan vitamin.

Saya mula nampak kesan vitamin apabila anak2 saya perlukan suntikan imunisasi , doktor pasti bertanya adakah saya beri anak saya makan kerana perkembangan dua dua anak saya membuatkan doktor sendiri kagum. Masakah tidak bermula dengan si abang, dengan graf pembesaran yang hebat ditambah si adik mempunyai graf perkembangan yang hampir sama dengan si abang. Apabila saya memberitahu saya hanya berikan susu badan, maka doktor terus mengatakan tahniah sebab anak2 saya membesar dengan sihat dan susu saya mencukupi untuk si manja kami. Pengambilan zat besi yang mencukupi membantu pembesaran anak dengan sangat hebat.

Namun masa mematangkan saya. Hakikatnya vitamin tak bantu banyakkan susu. Susu saya banyak sebab dengan makan vitamin, badan saya sihat dan cergas. Maka saya dapat kerap susukan anak saya. Dari situ susu saya bertambah banyak kerana anak saya kerap menyusu. Susu saya beri kesan pada perkembangan dan pertumbuhan anak-anak saya. Gigi mereka juga tumbuh seawal 6-8 bulan memandangkan pengambilan kalsium yang mencukupi dan disalurkan melalui susuibu tadi.

Memang ada sesetengah orang merasakan tidak perlu amik vitamin. Tapi secara jujur, saya amalkan sebab saya tahu kekangan pengambilan makanan seharian saya yang tidak lengkap dan tidak dapat memenuhi piramid makanan. Anak saya membesar dengan baik dengan susuibu. Saya tak perlu risau jika mereka demam atau selsema, kerana saya menjadikan vitamin itu ubat kepada penyakit anak saya. Saya akan amalkan pengambilan vitamin C dengan tambahan lebih dari dos harian biasa apabila anak saya tidak sihat.

Syukur sebab sejak kebelakangan ini ramai ibu2 yang telah membuat pesanan set bersalin dari saya. Ramai juga yang dah melalui berpantang dengan vitamin dan mereka mengakui perbezaan ketara dengan pengalaman bersalin sebelum ini. Ternyata badan kita perlukan vitamin untuk proses penyembuhan. Itulah yang saya setkan dalam minda saya dari anak pertama lagi.
Walaupun melahirkan secara ceaserean saya dapat bergerak aktif seperti orang beranak normal. Paling buat saya gembira bila Doktor pakar yang menyambut kelahiran Nasa memuji cantuman jahitan semasa melahirkan anak sulung Addin, sangat kemas dan elok. Berasa sangat lega dan berbaloi berpantang dengan vitamin.

Hakikatnya berpantang dengan vitamin bukan sahaja mempercepatkan baiknya proses luka sebab kelahiran tetapi bayi juga mendapat manfaat yang sama atas apa yang ibu amalkan.Memang benar susuibu adalah yang terbaik dan sangat berkhasiat namun ianya balik pada apa yang kita makan. Jika elok yang kita makan, maka eloklah yang kita salurkan pada anak melalui susuibu tadi.

Sekiranya anda masih mencari-cari set bersalin, apa kata kelahiran kali ini, amalkan pengambilan vitamin ditambah jika punya niat nak menyusukan anak dengan sebaiknya?

Hakikatnya badan kita perlukan vitamin yang secukupnya untuk digunakan dalam proses pemulihan selepas melahirkan anak.
Rahim kita akan mengecut dan kembali pada bentuk asal apabila kita menyusukan anak secara esklusif 6 bulan yang pertama. Badan kita akan merasa 'warm' bila kita amalkan vitamin dan ianya selamat untuk bayi. Paling penting, selamat untuk bayi.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Saya juga lahirkan Irfan secara caeserean atas masalah-masalah yang tak dapat dielakkan, tapi masa tu saya tak kenal Shaklee lagi dan proses penyembuhan luka mengambil masa yang sangat lama dan penyusuan saya kadang-kadang terbantut kerana stress dan letih..Tapi, jika saya lahirkan anak kedua (inshaALLAH jika diberi rezeki..) saya pastikan penyusuan anak saya akan berjaya.. pastinya akan mengambil supplemen Shaklee..
Ini dia Tripple M (3M) set: Formula lengkap utk 
ibu-ibu menyusu...

Namun perlu tahu vitamin apa yang boleh diambil sebelum bersalin, sejurus selepas bersalin ataupun perlu amik selepas beberapa minggu selepas bersalin. Maka dapatkan konsultasi yang lengkap dari saya sekiranya anda mendapatkan vitamin dari blog ini ataupun melalui UmmiIrfan Online Shoppe


Lots of Love..
UmmIrfan



Monday, September 12, 2011

Pengalaman berpantang selepas melahirkan secara caeser..4.9kg..


Kali ni nak kongsi real life testimoni tentang pengalaman ibu yang melahirkan cara caesar..jom baca..dipetik di sini..Thanks ya sis arnie..
_____________________________________
Sis Rosnani nie saya kenali sejak beliau sedang mengandungkan baby nya. Jom baca pengalaman Shaklee Sis Rosnani ini, terutama selepas beliau melahirkan baby seberat 4.9kg!!!

"apa sj ttg shakleee saya teruja nak tau n cuba... apalagi baru baru ni saya terpaksa bersalin secara pmbedahan memandangkan baby melintang n besar 4.9 kg itu pun mujur awal dari tarikh jangkaan bersalin klu tak mgkan cecah 5kg atau lebih......keesokan selps bersalin saya tak mampu untuk makan ..tiba teringat pasal shakleee.. terus saya menelan vit zinc... b complex dan alfalfa dulu...... setelah itu barulah perut saya boleh menerima makanan... sblm menelan vit tersebut tuhan je tahu sakitnya stlh makann masuk walau hanya sesudu bubur. namun dgn vit shakleee alhamdullilah saya dipermudahan semuanya... bertenaga...perut tak lagi sakit.... ia turut mengatasi masalah rambut gugur.. biasanya lepas bersalin rambut saya byk gugur.. tp kini alhamdullilah.. tidak lg... saya cm guna alfalfa, vit lea, vit e, vit c, b cmplox,osto,esp,zinc..."

_______________________________________

Alhamdulillah..saya tumpang gembira..Anda bagaimana? Sedang mencari set berpantang/bersalin? atau ada kakak /adik/saudara/kwn yang mencari2 set seperti ini.. ... apa kata cuba seperti yang Puan Rosnani ni makan... Basically set bersalin/berpantang datang dlm 2 pilihan ..Euphoria Trial Pack (40hari) atau pun Full Pack (utk 4 bulan).


SET BERSALIN SHAKLEE:
(1) 40 days EuphoriaTrial Pack Set C (40 tabs each for Vita-Lea, Vita-C, B-Complex & Zinc Complex). RM100 +Free delivery thru Pos Laju+ Free Vitamin brochure + Free consultation + Free gifts (cute pouch..jgn lepaskan peluang).
(2) Full Package set di atas (No. 1) beserta kos penghantaran untuk kegunaan 4 bulan = RM225.  (Limited SPECIAL GIFTS utk 30 org shj, first come, first serve basis tau..)
* boleh add on 60bj alfalfa (helps as milk booster) dan juga 1 canister of ESP (yang ni moms favourite choice...)...

More info on breastfeeding..klik disini

Boleh sms kan kepada saya 012-2541296 jika berminat

Sunday, September 11, 2011

Alfalfa Benefits: There Are More Than You Might Think!



Many people have heard that there are some health related alfalfa benefits. What many probably do not realize is how many such benefits exist. From helping with digestive problems to aiding in lowering cholesterol, this is one potent little plant. Read below for a brief description of a few possible alfalfa benefits.


Digestive System
Alfalfa benefits the digestive system in several ways. For those who seem to have less of an appetite than is healthy, it can be an appetite stimulator.  Alfalfa also contains enzymes which can help the body absorb and digest food more easily.

If you have a problem with water retention, alfalfa may be able to help with that as well as the plant is thought to be somewhat of a diuretic.


Infection Protection
Alfalfa contains a substance which some say can help protect you against certain bacterial infections.



Cholesterol Aid
While some of the potential alfalfa benefits are not yet backed by clinical studies, this one has been tested and the results were quite impressive.

In studies, it was shown that alfalfa not only lowers the overall cholesterol, but that it seems to target the bad cholesterol while having no affect on HDL, or good cholesterol.

This is exciting news especially for those with Type II hyperlipoproteinemia as the alfalfa seemed to have a more profound impact on that type of elevated cholesterol.


Kidney Stones

Some have found that the benefits of alfalfa include aiding in getting rid of kidney stones.
It is important to note that while alfalfa may help with the above conditions, all can cause serious complications if not treated. For that reason, you should still visit your doctor and follow all of his advice regarding any medical condition. Alfalfa can be used alongside the doctor’s directives, but you should still get his OK before taking any type of supplements, including alfalfa.

The reason that alfalfa benefits those who take it in so many ways is due to the many vitamins and minerals that are found in the plant.

Vitamin A
Helps with eye health, infection protection and skin health.

 Vitamin K
Helps with liver issues.

 Vitamin D
Helps ensure strong bones.

Vitamin E
Helps with heart and muscle health and can boost the body’s immune functions.

 Calcium
Helps to keep bones strong.
Other minerals found in alfalfa include phosphorus, iron, manganese, sodium and chlorine.

------------------------------------------------------------------------


Dan ini dia Shaklee Alfalfa yang dikenali sebagai "raja segala tumbuhan"..Ianya bukan sahaja bagus untuk ibu-ibu menyusu, malah sesuai untuk mereka yang menitik beratkan kesihatan mereka (namun alfalfa tidak boleh diambil oleh pesakit SLE, consult your doctor before taking it occay..)...nway, Alfalfa ni laris macam goreng pisang panas bukan hanya kerana manfaatnya tetapi kerana 'harga istimewa' yang saya berikan, just for you ~ My Lovely Customer..(^_^)

Untuk membuat pesanan anda dan mendapatkan konsultansi percuma, hubungi saya ditalian 012-2541296 atau emailkan ke rafaliah@yahoo.co.uk..Dan untuk mereka yang membuat pembelian pada minggu ni ada "special free gift"..surprise! surprise! hehe..

Lots of Love..
UmmIrfan

Friday, September 9, 2011

"turun 10kg dalam masa 4bulan" ~ Owh ianya bukanlah sesuatu yang mustahil, cerita benar yea..bertindak sekarang jika menghadapi konflik berat badan..Jangan tunggu sehingga pasangan tegur..Ooopppsss..!!



Konflik berat badan di kalangan wanita lagi2 yang dah berkahwin, melahirkan anak.. bla bla.. memang sangat sangattt normal.. Bukan satu masalah yg pelik... Hampir setiap hari, ada je soalan yang sama diutarakan ke saya...Habis tu ..nak buat cemana?Hmm.. kalau rasa duit terlebih nak sedekah ke Slimworld,mariefrance.. hmm dan yang seadanya.. boleh ajer. silalah mendaftar ye... Tapi kalau rasa duit tu boleh digunakan ke tempat lain yang lebih bestt..apa kata cuba dgn cara yg lebih murah mudah sihat selamat... 'Shape Up Program" Shaklee... tiruu mcm saya... haha..Anyway mam saya ni, dah semulajadi genetik saya ni badan tak naik2.. mkn byk mana pun (eh.. mkn mmg tak banyak,sbb cerewet.hmm).. tetapi kita semua kene ingat, lemak yang diternak dlm badan kita yg mengembangkan kita ni, bukan jadi dalam masa semalaman... Kita tak bangun esok paginya dan terus paras gula naik, paras kolestrol naik, berat berpuluh2 kg naik dalam masa satu mlm.. dalam masa 2-3hari.. ada ker ?. Its not about getting beautiful or slimmer. because all of u are already beautiful..... THIS IS ABOUT GETTING HEALTHIER... jadinya program supplemen utk masalah berat badan.. adalah utk menyingkirkan lemak berlebihan secara sihat..
Saya pernah terbaca ada sorang bloggers ni cerita.. dia ni asalnya takdela obes sangat. then lepas kawin, bersalin, pantang.. berat mcm lambat turun..still dia enjoy lagi happy..rasa mcm everything is perfect.. tapi tiba2 baru dia tersentak dan tersedar. apabila suami sendiri tegur dia.. tapi bukan ke dia.. si suami tu tanya kat mak mertua dia.. kenapa perut isteri dia lepas pantang still mcm mengandung 5-6bulan... Terkejut minah ni..baru tersedar dari dunia dia... Suami yg tegur beb.. Jadi sebelum jadi ape2... (org lain tegur takpe..tapi kalau pasangan sebumbung sebantal..tegur dah.. tak sedap hatilah kan dlm hati ni..kang tak pasal2 dia cari lain jd alasannn).. Jadi minah ni terus.. fokus utk dptkan berat ideal... jaga makan,supplemen,exercise, bla bla bla.dan terus vogueee gituuu... sbb rulesnya senang je.. makanlah ape je yg halal tapi BERSEDERHANA.... . dan supplemen ni sebagai penggalak utk melancarkan lagi metabolisma dan yg sewaktu dgnnya... bla bla bla..

Okeyla..saya tak boleh pot pet panjang2 lagi.Mari kita baca kisah Norizan ni.. ibu menyusu yg turun 10kg dlm masa 4bulan (dipetik dari blognya )
______________________________________

"....Masa mengandungkan Hadif,anak ketiga..berat aku naik daripada 67kg ke 80kg. Masalah aku adalah sentiasa berselera makan dan tak pernak mabuk yang teruk-teruk..Masalah ker tu? Alhamdulillah...rezeki Allah bagi. Sekurang-kurangnya adalah juga kudrat nak mengadap suami & anak dara ngan teruna kat umah tu.


Lepas bersalin, anak aku kena jaundis pada hari ke2. Jadi tak dapatlah aku makan sebarang jamu atau herba. Masuk bulan kedua baru cuba2 nak makan jamu. Tu pun selang-selang jer. Sepanjang sebulan yang pertama..aku cuma makan Optimum Set Shaklee jer. Alhamdulillah..badan rasa segar dah bolehlah aku menguruskan rumah seadanya. Lepas sebulan berat aku pun kembali ke 67kg. Inilah hikmah menyusukan anak. Bab pantang makan memang aku jaga. Benda-benda sejuk & berangin memang tak dijamah. Lebih lebih lagi Hadif ada masalah umbilical hernia. Sebaik mungkin aku akan elakkan dia kembung sebab takut effect kat pusat dia.TAPI...benda yang aku boleh makan macam nasi etc memang dibalun cukup2. Susu pun cukup malah terlebih2 sampaikan freezer tak muat. Masa ni,benda yang paling aku takut adalah BENGKAK SUSU.Tak sanggup rasanya menanggung bengkak susu.

Masuk bulan kedua, berat badan aku dah statik. tak ada penurunan..Masa ni lah aku mula study lagi pasal produk Shaklee. Maka, berjumpalah aku dengan LECITHIN. Lega...lecitihin boleh mengurangkan risiko clog duct dan mengemulsifierkan lemak. Ada harapan berat turun lagi ni!hehehe...impian demi impian...Tapi,dalam hati tak lah mengharap sangat sebab clog ducttu lah sebenarnya yang menghantui aku.Alhamdulillah, berat aku turun lagi dalam masa sebulan,65kg...Kalori dibakar tanpa senaman atau control makan..hanya breastfeed + buat kerja rumah jer.

Lepas cuti 3 bulan,masuk kerja semula dan aku masih 'setia' dengan lecithin. Tapi berat badan ni on off pulak..turun naik 65-67kg. Aku pun on off makan lecitihn..kurang istiqamah. Membazir beli mahal-mahal tapi tak serius amalkan!Aku start disiplin balik &selepas 4 bulan berat aku turun ke58kgSepanjang 9tahun kahwin..tak pernah lagi aku merasa berat di angka 50-an. Rasa genbira sangat bila ramai yang perasan perubahan ni. Baru susut yer!Bukan kurus lagi!hahaha..

Penurunan hampir 10kg dalam masa 4 bulan.Syukur...alhamdulillah..Makan Lecithin Boleh Kurus? Nak tahu jawapan saya?YER!


Pendek kata... supplemen ni umpama senjata perisai kita,perlu diambil ketika kita sihat lagi.. sbb kita semua kene ingat yer ..apa yang kita makan hari ini bukan memberi kesan sekelip mata…tetapi supplemen ni pelaburan jangka masa panjang tanpa kita sedar.. JADI jom mulakan DARI SEKARANG.. :-)
------------------------------------------------------------------------------
Anda bagaimana? teruja dgn cerita di atas?


Utk mengetahui jadual mkn, tips ekslusif dan option supplemen yang sesuai utk anda mengawal konflik berat badan sila emel saya di rafaliah@yahoo.co.uk atau contact saya di talian 012 2541296 atau PM di Facebook page UmmiIrfan Online Shoppe


Lots of Love..
UmmIrfan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in