Monday, August 15, 2011

Vitamin untuk anak-anak..Mealshake, Omega dan Vitalea..

Oklah dah banyak rasanya saya share tentang penyusuan dan berpantang setakat harini..So, jadinya harini nak share tentang vitamin untuk anak-anak pulak..bukan anak dalam kandungan ke atau anak yang menyusu tetapi ini vitamin untuk anak-anak berusia dari setahun lebih dan seterusnya...Actually kami ada few vitamins untuk anak-anak iaitu Mealshake, Vitalea for Children, Chewable Vitamin C, Omega dan lain-lain..Jom kita baca dulu entry kalini..Opps! before that, anak saya Irfan, consume Shaklee Mealshake .. dan sejak itu anak saya sihat, ceria, selera makan bertambah dan paling best batuk2 asthma dia makin kurang serta kulit bertambah cantik..hehe..tak caya? jom kita baca ni..


Saya suka baca testimoni2..pengalaman2 pengguna baru Shaklee.. bukan je teruja..tapi happy dan dapat dikongsikan dengan semua orang.... kalini kisah MamaIna,seorang ibu kepada 3 org(dua daripadanya adalah kembar.i like twins..hehe)..anak yg sulung sebaya dgn Faiz.. ni kisah beliau yang risau dgn anaknya yang tak suka makan..Anaknya,Aiman makan nasi 3hari sekali.

MamaIna:Aiman...Jom Makan Nasi...
Aiman:Kan semalam dah makan...(smlm dia 3 hari yg lepas)..

perghh..mcm tu mmg tak luak beras..hehe... tapi ibu manalah yg tak risau kan kan... lagi2 cuba baca fakta ni:

Dr William yang juga Profesor Klinikal di Jabatan Pediatrik, Ohio State University yang juga adalah seorang pakar perunding pemakanan kanak-kanak di Institut Penyelidikan Pemakanan berkata, antara bahaya yang boleh timbul daripada kekurangan zat makanan di kalangan kanak-kanak ialah tidak mengambil kombinasi makanan yang betul dan seimbang.Antara lain, kekurangan zat makanan di kalangan kanak-kanak bolehmerencatkan tumbesaran, perkembangan mental dan melemahkan sistem imun. “Tidak ada makanan yang dapat membekalkan semua nutrien yang diperlukan untuk tumbesaran dan kesihatan. Diet yang seimbang dapat membekalkan nutrien untuk menyokong tumbesaran dan kesihatan dan memberi tenaga untuk belajar dan bermain.

dan mari kita baca luahan hati Ina bila ada masalah macam ni...saya copy dari blognya
Saya susah hati betul dgr Dr William cakap..tp encik suami cool aje" ok lah tu dah minum susu"..
Saya ke Farmasi belikan macam2 vitamin yg plus Lysine n pre- and probiotic supplements..
Namun ianya masih sama...baca pulak artikel kita kena pelbagaikan menu,saya belipun buku Wardina "Mama Saya Lapar"...tapi ianya bagus untuk si kembar saya yang hanya berhenti makan bila tidur..waktu lain mulut mereka hanya menguyah aje yg paling mereka sukai epal n brokoil(tq wardina atas tips ini...abangnya?????.
Alhamdulillah. dengan milk shake+ susu, Vita lea for Children selama 1 minggu di samping kapsul minyak ikan Omega Shaklee guard... (sedap dikunyah begitu sahaja)......nakkan anak anda bijak?..pastikan diet hariannye tinggi kandungan DHA..untuk perkembangan otaknya. Sekarang Aiman akan mkn nasi 3 kali sehari dan selalutgh malam dia tak boleh tidur sb lapar katanya..Benarlah Milk Shake n Vitalea sesuai untuknya. mungkin anda boleh mencuba..dan dapatkan kesan yg sama seperti aiman sekarang dia dah sgt montel
ni dia gambar mama ina dan twinnya


Haa..inilah dia tiga supplemen yang diberikan oleh Ina kepada anaknya Aiman....dan bukan Ina jer.. malah saya pun berikan yang sama kepada buah hati saya, si Faiz... bukan sebab Faiz ni tak suke mkn..Si Faiz ni makan banyak dah..kadang tu kalau makan nasilemak atau nasiayam.dia mkn lagi banyak daripada saya... .. tapi tak balance..suke mkn nasi dgn ikan jer.. sayur buah tak sentuh secuit pun.....huhu..

Jadi atas alasan ini--kekurangan zat makanan di kalangan kanak-kanak boleh merencatkan tumbesaran, perkembangan mental dan melemahkan sistem imun ......maka saya berikan tiga supplemen ini juga kepada Faiz:

+MealShake(selang sehari.ditambah 1sudu kecik dlm susunya)
+VitaleaChewable(seminggu 3-4x)
+Omega(seminggu2-3x)

Berminat? Tidak perlu risau kerana saya pasti akan memberikan harga istimewa untuk anda..lagipun, bukan perlu kasi hari2 pun..jadi memang berbaloi2)...

Lots of Love..
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in