Wednesday, August 17, 2011

Shaklee Omega Guard..

Harini nak cerita tentang Shaklee Omega Guard..well, minggu ni kita cerita pasal vitamin untuk kanak-kanak yea..sebab banyak nak share pasal ni sebenarnya..Jom baca..

Soalan saya harini...kenapa mesti pilih Shaklee Omega?....

Kerana dapat meningkatkan kandungan DHA dalam susu badan kawan2 di samping membantu mempertingkatkan lagi kesihatan jantung dan memberi daya ingatan yang baik terhadap ibu dan anak. selain daripada itu, ia juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita..

Sekilas fakta~Omega guard ialah minyak ikan terbaik dunia yang menggunakan penyulingan molekul 3 peringkat yang sangat eksklusif di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghlangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium. Namun, kenapa kita masih perlu ambil fish oil dalam bentuk kapsul?
1. Ikan2 laut mengandungi merkuri yang tinggi disebabkan oleh pencemaran. Jadi ia memberikan kesan yang tidak baik kepada kesihatan.
2. Kita memasak ikan dalam suhu tinggi yang boleh merosakkan khasiat minyak ikan itu sendiri.

..tarraaaa....nah ni lah dua orang adik beradik .si comel Nasa..dan si macho faiz......tak sama mak..tak sama bapak....peminat setia Omega Guard Shaklee....dalam byk2 botol kat situ,botol Omega tu jugak yg dikejarnya.. siap bergambar... bleh jadi duta Omega..kan kan

Dan..oh ya..ni saya terbaca dari entry yg terdahulu dari blog Kak N...eksperimen ke atas supplemen omega shaklee.. terkejut gak saya baca... maka harus dishare dengan sume org ni.. bacaa..jgn tak baca..

Ingin ibu kongsikan sesuatu yang baru ibu tahu dari seorang teman internet ibu, beliau mencadangkan seandainya kita mengambil supplement omega bolehlah cuba buat eksperimen dibawah ini...Ambil satu bekas cawan politerin. Isikan cawan polisterin ini dengan sukatan setengah air paip. picitkan omega ke dalam air tadi dan biarkan semalaman. Cuba lihat apa yang berlaku.Teman ini telah melakukan ujian ke atas dua jenis omega,lain2 brand.. Shaklee dan xxxxxx dan apa yang memeranjatkan, omega yang satu lagi itu telah membuatkan cawan polisterinnya terputus di bahagian air tadi. Teman ini terus menghentikan pengambilan omega brand xxxxxxx kerana kesannya cukup menakutkan...benar jugalah katanya, selama ini cawan polisterin itu tidak mudah terputus walau kita tuang air panas di dalamnya inikan pula minyak ikan.jadi apakah kandungan sebenar minyak ikan brand xxxxxx masih belum diketahui, namun teman ini berkata beliau berhenti memakannya kerana khuatir ususnya putus satu hari nanti jika masih meneruskan pengambilan omega xxxxxx ini. Nauzubillah.


Jadi anda bagaimana? Takkan beli vitamin untuk diri sendiri sahaja..Ingin mencuba vitamin untuk diberikan kepada anak-anak anda..boleh hubungi saya untuk mendapatkan harga istimewa..(^_^)

Lots of Love..
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in