Monday, August 22, 2011

Real life testimoni~ after suffering with diabetec for 15 years, now tak perlu bergantung kepada metorfin (penyebab kegagalan buah pinggang)..


diabetic?ni ada nak share testimoni best....dan tadi saya baca kisah ni di blog Aula ...tentang diabetic dan testimoni ibunya..Jom baca
__________________________________
Sape2 yang menonoton Oprah Show minggu lepas mungkin ada menonton isu hangat yang di bincangkan tentang “Diabetic as the American Silent killer”Kebetulan ibu saya juga mengidap penyakit kencing manis... So saya pun terpanggil untuk mengikuti rancangan ini sampai habis..Jadi mengikut pakar penasihat menyatakan terdapat 2 jenis penyakit kencing manis iaitu; rujukan penuh dari WebMD

Type 1: terjadi apabila badan kita memusnahkan beta cells di dalam pankreas yang berfungsi menghasilkan insulin dalam badan.. Ini biasanya terjadi melalui keturunan atau factor umur.

Type 2: adalah lebih kepada efek daripada kerosakan organ pankreas dab tubuh kita tidak lagi memberi tindak balas terhadap insulin dalam badan.. Ini Cenderung terjadi pada orang obese dan kurang aktiviti fizikal...Diabetic boleh dikawal dengan menjaga diet seimbang, exercise dan mendapatkan nasihat doktor tentang pengambilan supplemen.. kerana bak kata Dr.Oz, “ We can’t rely on pills forever”

Saya mempunyai real life testimonial ibu saya sendiri..
“As for my mom she has been suffering of diabetic for almost 15 years now and only after 1.5 month selepas mengambil Shaklee Fibre alhamdulilah kandungan gula hampir paras normal 6.3 dimana for the past 15 years bacaan antara 12-10 sahaja...Doktor akhirnya tidak lagi memberi perskripsi metorfin yang boleh menyebabkan kegagalan ginjal....Doctor kat klinik siap nak buat experiment to my mum on her daily diet to understand what happen to her… And they kurangkan dos pills for her and My Mom kate takde ape pun I makan SHAKLEE…” Apa terjadi lepas tu pun I tak tanye nanti I tanye my mum k!! hehe.. suka la tuh.....di extract dari link ini
______________________________________
..dia ni dulu beli supplemen Shaklee for her mother sbb ibunya ada banyak masalah kesihatan..antaranya gout,diabetic..dan bla bla bla... dan oleh itu saya suggestkan yang asas seperti Fiber unflavored..Omega..Alfalfa..Herblax... alhamdulillah it works..ada dalam entry saya yang lama.... dan selepas sebulan setengah.... itulah yang terjadi kat ibunya..sekarang ni tgh consume Vivix...very powerful potion..nnt kita tunggu lepas 2-3bulan yer...Alhamdulillah..saya tumpang happy.... makan supplemen ni bukan satu paksaan atau kemestian... Anda yang tahu tentang badan anda... dan pilihan di tangan anda yer...Mencegah lebih baik dari mengubati.



ini antara yang dicuba ibu Aula... Fiber Unflavored... its good for Gout,Diabetic,high kolestrol,masalah sakit jantung,sembelit,digestion,mulut berbau..bla bla bla bla

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Itu cerita Pn Aula tentang ibunya.  Anda bagaimana?  Saya juga mempunyai testimoni Ayah saya sendiri yang mempunyai masalah tinggi kolesterol, darah tinggi dan gout.. Tetapi sejak dah menggunakan FiberPlan selama hampir 4 bulan, bacaan darah kembali normal dan gout tidak menyerang lagi..AlhamduLILLAH..
Harga? Tak perlu risau, pastinya "harga istimewa" untuk anda ~ My Lovely Customer..(^_^)


Lots of Love..
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in