Sunday, August 21, 2011

Pengalaman ibu dan anak berkaitan permasalahan kulit

Harini dah masuk 21 Ramadhan, bagaimana denga puasa kita semua? Harapan saya semoga anda semua berada dalam perlindungan ALLAH dan kita cuma tinggal kurang 10 hari sahaja lagi untuk mengumpul keberkatanNYA di bulan ini.  Dan untuk 10 malam terakhir ni kita semua kena tingkatkan lagi amalan demi mencari malam yang lebih baik dari seribu malam, iaitu malam Lailatul-Qadr.  Harapan saya semoga kali ini kita semua menemui malam itu dan beroleh keberkatanNYA..InshaALLAH..

Selain itu, saya ingin berkongsi pengalaman seorang ibu dan anaknya berkaitan permasalahan kulit kering kerana berpuasa..Jom baca ni.. ~ (credit to Kak N) ~


Sepanjang 10 hari pertama Ramadhan, abah berada dilaut maka saya dan Addin sahaja berpuasa di rumah. Abah pesan agar saya pastikan menyediakan juadah berbuka untuk Addin mengikut seleranya sebagai tanda reward kerana berjaya menahan diri dari lapar dan dahaga sepanjang hari. Saya menyediakan pelbagai jenis air yang Addin mahu dan saya pastikan dia akan minum dengan banyak sehingga waktu masuk tidur.

Namun sesuatu yang saya sedari, kulit Addin adakala kering sangat akibat berpuasa. Apabila ini berlaku saya akan pastikan dia mengambil GLA dan vitamin C chew sebelum tido bersama ESP + PD. Saya akan bancuhkan dengan sedikit kepekatan ESP agar protien yang cukup membantu tubuh Addin menghasilkan sel baru yang sihat dan cantik.

Syukur, esoknya kulit Addin akan nampak lembap seperti kulit orang biasa. Tak sia-sia beri Addin makan GLA....GLA untuk seimbangkan hormon. Protien pula untuk bina sel baru dan pastikan sel sedia ada sihat. Vitamin C pastinya sebagai keperluan dalam penghasilan kolagen. Syukur dengan izin ALLAH, Ramadhan ini lebih indah dari sebelum ini di mana anak-anak dah mendapat manfaat setelah consume Shaklee dengan konsisten.

Bagi yang ingin mencuba produk Shaklee di atas, boleh emailkan kepada saya di rafaliah@yahoo.co.uk secara persendirian agar saya dapat membantu anda dalam pengambilan vitamin yang betul untuk kesihatan yang optimum.
dan sekiranya anda ingin rahsia kulit yang cantik bersih berseri mulus, seperti yg saya share semlm.. boleh lah emel saya juga... sbb saya pasti anda taknak kelihatan tua sebelum tiba masanya.. kan kan.
Lots of Love..
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in