Monday, August 1, 2011

Lagi testimoni Set B + ESP..bestnyaaa.. baca ni..

credit


wan norhayatie, via teleconversation (saya ringkaskan aje sebab kami berbual lama)

  1.  alhamdulillah, badan kurang letih. walaupun yatie ni lecturer, tapi rupa2nya hari2 dia kena travel jauh (ijok - sabak bernam). hubby saya yang travel dari subang ke bangsar hari2 pun letih, apatah lagi BF mommy macam yatie.
  2. sebelum consume suplemen ni semua, yatie selalu tinggalkan bekalan EBM untuk baby irdina 6 botol x 3 oz. tapi masa saya called tu (16 jun), yatie bagitau saya yang bekalan EBM irdina sekarang cuma 4/5 botol x 3 oz jek!
  3. EBM memang berubah warna dan agak pekat.
actually, ada lagi testimoni dari kawan2 baru saya ni. ada yang just follow schedule yang saya sediakan, alhamdulillah.. cepat nampak kesannya. ada juga yang kata susu makin kurang masa pam (tapi this momma agak2 sebab dia period + stress time tu) ;  yang ni saya just advise supaya increase alfalfa intake + manage stress + still maintain well-balanced diet + natural milk booster (oats, milo, horlicks etc). ada juga yang suruh saya tunggu dia nak hapdet blog dulu walaupun dia suka suplemen tu .. huhu..!

apapun, cepat lambat kesan pengambilan suplemen ni, janganlah kita berputus asa ok? macam saya, makan ESP sesudu dah okey. the whole day icha dapat enough milk supply. B pun rasa penuh aje. ada orang, kena ambil extra. lagi satu, vitamin asas jangan tinggalkan yea? kalau asas tak kukuh, macam mana yang lain nak kerja?



then, saya selalu pesan dengan kawan2 baru saya - jangan terlampau bergantung dengan suplemen semata2. you still have to maintain well-balanced diet ; minum air at least 3 liter (campurla air masak, jus, makan buah semua tu) ;  makan/ minum natural milk booster such as oats, sawi, lobak, longan etc ; then kena pandai manage stress ;  and the most crucial is kekerapan kosongkan breast (pump/ direct feed).
all my advise are based on my experience. even direct feed mommy macam saya, ada juga tiba2 rasa breast macam 'tak best' sebab skip pumping (icha takmo bangun and saya malas pam - not good).

ok. cukup dulu ye? nanti saya update lagi...

Ini dia set B
+
ESP


Boleh hubungi saya ditalian 012-2541296 untuk membuat pesanan anda..:-)


Lots of Love..
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in