Sunday, August 28, 2011

Vivix ~ Membantu pesakit SLE berjuang demi nyawanya..


Pagi ni saya nak share pengalaman junior saya, Pn Iffa..pesakit SLE.. kisah beliau dan penawar penyakit beliau.. (kisah ini saya diambil dari blognya.. )..JOm baca
______________________________
Hari ini Iffa ingin bercerita tentang satu potion ajaib dari SHAKLEE yang telah Iffa amalkan selama hampir 5 bulan untuk merawat/mengubati masalah SLE/MCTD/RA atau lebih mudah Iffa katakan, sakit autoimmune yang masih menjadi misteri puncanya.. Tentu ramai yang telah tahu tentang masalah kesihatan Iffa ini..mungkin ramai juga yang tidak mengetahuinya kerana jika anda bertemu Iffa secara face to face, pasti anda semua tidak akan percaya, tubuh yang comel dan ceria ini menanggung derita sakit yang tiada penawarnya(itu kata doktor sains).Sedikit latar belakang tentang Iffa dan sakit iffa:
  • Sejak zaman kanak-kanak selalu mengalami sakit dada, muka n kulit pucat - anemia
  • 1998 - Warded kerana alahan kepada ubat tahan muntah setelah demam yang tak kebah2
  • 1998 - 2002 : Sepanjang sesi persekolahan di asrama, selalu sakit, anemic yang berpanjangan tetapi masih aktif bersukan, beraktiviti di sekolah.. Collapse in 2000 ketika saat hampir menduduki PMR, mengalami gangguan memory dan focus (Even soalan math yang mudah pun tidak boleh nk buat - sampai Iffa nangis2 dengan En Khalid minta kelas extra - Terima Kasih Cikgu..Jasamu tidakkan kulupakan..)
  • 2003 - 2007 : Mula mengalami radang sendi, demam panas tiba-tiba and mmg tidak mampu utk bangun n ke kuliah. Disahkan mengidap RA.. menjalani pelbagai rawatan utk RA - modern, homeo, alternatif, syifaa dll... tetapi usaha tidak berjaya...
  • Oct 2006 : Collapse sekali lagi, Liver damaged, nerve attack, severe bleeding on skin internal and external due to steven johnson sindrom.. Was critical and warded for 10 days at PUTRA, Malacca.. (According to Doctor, peluang hidup sangat tipis - berserah & tawakal pada Allah..) Alhamdulillah Allah masih berikan Iffa peluang untuk hidup.. berbakti dan berkongsi tentang cara hidup sihat bersama anda semua hingga hari ini.
Ok, cukup setakat itu ttg sakit iffa.. if nak cerita detail, Iffa boleh terbitkan buku ..(^__^). Ramai yang tidak tahu tentang sakit autoimmune, bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga yang mengalaminya barulah ada kesedaran untuk mengetahui ttg sakit ini wujud.. Alhamdulillah di Malaysia, Persatuan SLE Malaysia (PSLEM) sudah mula giat memberikan kesedaran ttg sakit ini.
Baiklah, jika anda semua ingin tahu.. rawatan yang ada untuk pesakit SLE ini ialah dengan pengambilan steroid.. tinggi atau rendah dosenya bergantung kepada activity cell yang menyerang pesakit.. terdapat juga ubat tambahan yang diberikan .. spt plaquenil utk MCTD dll..(hampir lupa sbb sudah hampir setahun Iffa x ambil ubat-ubat ini - jangan marah ye doctor, ubat-ubat itu terlalu byk kesan sampingan, i'd like to stay healthy but with natural ways).
Alhamdulillah, setelah mencari-cari supplement yang boleh membantu Iffa kekal cergas, tidak demam berpanjangan dan dijauhi dari jangkitan penyakit (orang SLE ni senang dpt infection tau)..dan yang penting, Iffa mampu berdiri, berjalan, melakukan kerja-kerja harian tanpa rasa seperti dililit atau berjalan diatas kawat2 duri.. Iffa bertemu Shaklee.. mula-mula makan untuk tambah susu, tapi tergerak hati untuk cuba VIVIX, potion ajaib..kuasa Allah SWT..
__________________________________________
nanti sy share lagi testimoni tentang Vivix ni... memang best.. semua penyakit ada penawarnya.. dgn vivix? InsyaAllah

Lots of Love...
UmmIrfan

Friday, August 26, 2011

AlhamduLILLAH..boleh melihat semula..Hanya dengan VIVIX ~ the powerful potion..

Minggu ni kita cerita tentang diabetes, kolestrol, darah tinggi dan gout.. serta penawarnya.. Abah saya seorang pengguna tegar FiberPlan Unflavoured. Sangat istiqamah sejak menggunakannya.. AlhamduLILLAH,  darah Abah dah kembali normal, pastu siap tanya "Abah perlu makan ubat lagi ke tak ni..?" hehe.. seronok dengar bila Abah tanya macam tu. Nampak Abah yakin dengan supplemen Shaklee ni.  Tentang ubat, pesakit perlu berjumpa doktor terlebih dahulu untuk membuat pemeriksaan lanjut sama ada perlu continue ubat atau tidak.  Sebab saya bukanlah doktor, tetapi saya hanya membantu untuk mencegah penyakit dari hinggap di badan kita. Selain, Fiber ade lagi satu powerful potion yang dapat membantu pengidap diabetes iaitu VIVIX.  Tetapi, bila bercakap tentang supplemen ni, terpulang pada individu masing2 sebab bajetnya datang daripada anda.  Pilihan sentiasa ada untuk yang mempunyai kekangan bajet.  So, harini saya nak kongsikan kisah tentang seorang ibu yang mengidap diabetes, penglihatan menjadi kabur dan penawarnya ialah VIVIX.  Jom baca..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Mak saya mengidap kencing manis dan bila makanan tidak terkawal, bacaan kandungan gula dalam darahnya mula naik mendadak. Apabila perkara ini berlarutan, penglihatan mak menjadi kabur dan makin kabur. Mak  kata, apa yang beliau rasa adalah...matanya menjadi makin kembang dan berair. Apabila hal ini berlaku, maka mak tak boleh melihat dengan baik bertambah buruk lagi mak tidak dapat memandu.
Mak saya tak boleh makan sebarang supplement kerana ia akan menambah burukkan keadaan yang dia lalui. Mungkin disebabkan fungsi buah pinggangnya yang sedikit terjejas akibat kencing manis.
Oleh kerana itu saya hanya berikan mak saya vivix sahaja. Pada mulanya mak makan setengah sudu teh sehari tetapi kerana mak saya selesa dengan vivix, beliau mengambil 2 sudu besar sehari. Kini saya bekalkan mak saya 2 botol vivix untuk sebulan consume.Dalam masa tak sampai sebulan, penglihatan mak menjadi lebih baik. Mak rasa kedudukan matanya semakin elok dan tidak seperti sebelumnya yang mana ianya mengembang dan berair.
Alhamdulillah, mak saya boleh melihat semula ....tak perlu duduk dekat dengan tv untuk menonton seperti sebelum ini disebabkan matanya yang kabur. Penglihatan mak dah kembali sedia kala. Syukur pada ALLAH atas izinNYA jua. Pengambilan vivix banyak memberi kesan positif pada paras gula dalam darah mak saya serta penglihatannya yang kabur dulu telah pulih sedia kala.
Tiada apa yang lebih menggembirakan saya selain kesihatan mak yang baik. Duit boleh dicari...selagi ada daya usaha.
Mudah2an mak dapat menunaikan umrah dengan lebih baik, insyaALLAH.

Bagi yang ingin mencuba Vivix, boleh sms di 012-254-1296 atau emailkan saya di rafaliah@yahoo.co.uk untuk mendapat harga yang istimewa.


Lepas ni, macam nak bagi ayah mertua saya cuba Vivix pulak, sebab ayah mertua saya ada diabetes, darah tinggi, kolestrol tinggi dan penyakit adik-beradik tu ...(^_^)


Lots of Love..
UmmIrfan

Thursday, August 25, 2011

Konflik berat badan..? Tak usah risau ~ Selain Cinch Shake, FiberPlan pun boleh membantu..


Harini nak buat iklan sikit..especially utk mereka yg ada konflik berat badan. Kenapa saya kata anda pasti sukakan Cinch Shake..Kerana ianya adalah serbuk protin yg diperkaya dgn Leucine iaitu asid amino yg memberi signal kepada badan utk memelihara otot semasa pengurangan berat badan.Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan, pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%... Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu,

Dan ini tips utk anda: "Waktu sesuai utk anda makan/minum Protin"

-Your first meal of the day (since you haven’t eaten for hours). 
-At night before bed (so there’s protein in you over night when your body is repairing/recovering). 
-In the meal you eat before your workout (your “pre workout meal”). -In the meal you eat immediately after your workout (your “post workout meal”).

Option yang lain selain dari mengamalkan minum Cinch Shake ni adalah.. anda boleh menggantikannya dgn mengambil Fiber Unflavored dan Lecitin. Lecitin ni berfungsi utk memecah lemak (dan ada byk fungsi lain..klik 13 rahsia Lecitin. Manakala Fiber (serbuk serat semulajadi yg tidak berperisa sangat kaya dgn Vitamin C dan sesuai dibancuh dgn jus buah2an, susu atau minuman2 lain) bertindak utk menyerap lemak yang dah dipecahkan seterusnya menyingkirkannya dari badan. Dan yg best, Fiber ni bukan sahaja utk mereka yang ada masalah berat bdn, tapi juga sesuai utk mereka yg mengalami masalah sembelit,perut kembung, berangin,gout, kencing manis, kolestrol...


Boleh hubungi saya untuk membuat pesanan anda...kan dah nak raya ni, makan pun kena control, bukan setakat untuk berdiet tetapi kesihatan yang paling utama kena jaga..dan pastinya, harga istimewa untuk anda ~ My lovely customer..(^_^)


Lots of Love..
UmmIrfan

Wednesday, August 24, 2011

KOLESTROL IS A SILENT KILLER..Ape vitamin yang boleh membantu kita untuk mengawal dan mencegah ianya terjadi..?


Lagi 6 hari? Mood raya? Semua persiapan dah ready..tinggal nak balik kampung je..hehe.. tiba-tiba rasa seronok lak dalam hati ni..walaupun sebenarnya 2-3 harini Irfan tak sihat ~ demam, batuk n flu..Irfan dah lama tak demam sejak amik Mealshake.. kalo batuk n flu pun tak demam..ligat je dia main sana-sini..tapi bila dah start demam sampai suhu badan cecah 39.8 degree Celcius, ibu mana tak risau.. Sejak consume Mealshake, Irfan batuk pun takde lar teruk (mcm before this kalo batuk siap kena admitted kat ward sbb pneumonia) .. tapi tadi Subuh bawak ke hospital, doktor cakap ada viral infection..This is his first time diagnosed with anti-Viral..tengok dah tengahari dah ni..AlhamduLILLAH..nampak better dr mlm tadi..


Anyway, itu ceritanya yea...Kalini, saya nak kongsi cerita kolestrol... Ini kisah kak Norita dan kolestrol.. KOLESTROL PEMBUNUH DLM DIAM..
_________________________________________________________

Masih ingat lagi 14 tahun dahulu, arwah abah saya di serang strok pada malam raya yang kedua. Beliau mempunyai masalah darah tinggi secara kebetulan sehari sebelum raya arwah sangat suka makan satay. Rupa-rupanya dalam diam kadar kolestrolnya meningkat dan menyebabkan tekanan darah meningkat seterusnya merosakkan saraf dalam otaknya maka arwah paralyse selama 2 minggu sebelum terus meninggalkan kami 8 beranak buat selama-lamanya

Kisah ini menjadikan iktibar buat saya dan suami. Bila nak makan rendang, lemang atau pulut, kami tak berani nak makan banyak sebab tahu kesannya ke atas kolestrol dan jantung. Makan berpada-pada. Sejak awal perkahwinan,keluarga mertua akan pastikan vitamin utama untuk mengurangkan kolestrol wajib ada untuk menampung seluruh keluarga. 

Kami akan makan vitamin tersebut dan fokus pada kolestrol terutama musim perayaan yang banyak dengan jemputan rumah terbuka.

_____________________________________


Bagaimana dengan bacaan kolestrol anda? Jgn terkejut ye..Org kurus ke, tak kurus ke, anda takkan tahu kadar kolestrol anda selagi tak pergi buat medical check up.. Jadi sila pergi check.


Kenapa kolestrol yang tinggi amat berbahaya
Kolestrol yang terkumpul kepada darah jika tidak dikawal akan membuatkan anda akan diserang tekanan darah tinggi akibat tekanan pengepamam pada jantung. Jantung akan mula bekerja keras mengepam darah untuk disalirkan ke seluruh tubuh. Proses ini pula akan menjadikan otot dan arteri jantung menjadi keras dan bermulalah penyakit lemah jantung. Lama kelamaan, jantung yang lemah membuat aliran darah berlaku dengan perlahan. Apabila darah mengalir perlahan, penimbunan lemak mula berlaku dalam darah. Ianya akan menjadikan salur darah semakin sempit dan penyumbatan akan berlaku pada bila-bila masa. Yang pasti itulah"SILENT KILLER". Dalam beberapa saat, apabila penyumbatan berlaku, usia kita ditentukan oleh Nya


Apakah vitamin yang sekurang-kurangnya ada demi mengawal kandungan kolestrol dalam darah terutama dalam mengawal kolestrol jahat iaitu LDL.

OPTION 1: VITAMIN C, GLA, LECITHIN (BASIC)




OPTION 2: LECITHIN, VITAMIN E, VITAMIN C (jika budget lebih sikit)



Secara ringkasnya kepentingan vitamin yang dinyatakan ialah

Vitamin C sangat perlu dan penting untuk pembuluh darah. Salur darah yang kurang vitamin C ibarat getah paip yang reput dijemur matahari dan bila2 masa sahaja boleh pecah.


Lecithin penting untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids). Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol. Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL). Membantu kawal paras triglycerides. Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah. Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol


GLA ianya mengandungi vitamin E disamping ianya berfungsi untuk menstabilkan keadaan hormone di dalam tubuh badan kita. Ianya juga membantu membakar lemak di dalam salur darah. Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung. Mengawal kencing manis dan darah tinggi. Mengawal kolesterol dan bagus untuk fungsi saraf.


Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.Menguatkan imuniti tubuh.
Nak harga istimewa vitamin2 di atas?.. Contact saya yer..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



utk mengetahui latest update dan latest healthy beauty info, sila klik LIKE page UmmiIrfan Online Shoppe dan j

ika anda ingin mendapat harga istimewa atau konsultasi percuma sila SMS/WhatsApp 0122541296 atau emel ke rafaliah@yahoo.co.uk









Lots of Love..
UmmIrfan

Tuesday, August 23, 2011

Penawar kepada pengidap diabetes ~ FiberPlan jawapannya


Alhamdulillah syukur kepada Allah apabila ibu mendapat khabar berita yang menggembirakan. Auntie Sarimah yang masih di Miri mengkhabarkan bahawa teman pendidiknya yang mengidapi kencing manis kini dalam proses sembuh.



Teman Auntie Sarimah ini mengidap kencing manis dengan bacaan gula yang sangat tinggi iaitu 19 dan sering turun naik kandungan gulanya. Dek kerana bacaan gula yang sangat tinggi, teman Auntie Sarimah ini perlu menyuntik sendiri insulin ke dalam tubuhnya. Bayangkan betapa teruk keadaan temannya ini.

Maka Auntie Sarimah meminta pandangan ibu mengenai ini dan bertanya apakah supplement yang mudah dapat membantu temannya ini dapat mengawal kandungan gula dalam darahnya memandangkan telah banyak ubat dan supplement yang dicuba namun masih gagal. Ibu hanya menyarankan teman Auntie Sarimah ini mengambil zinc dan fiber unflavoured Shaklee sebagai tambahan memandangkan pihak hospital telah membekalkan vitamin lain seperti multivitamin dan b complex.

Mengapa zinc? Zinc membantu pankreas mengeluarkan insulin. Insulin penting untuk mengawal kandungan gula dalam darah. Manakala Fiber penting untuk menyerap semua lebihan gula dan lemak LDL dalam tubuh untuk disingkirkan semasa proses perkumuhan.

Percaya atau tidak, dalam masa 2 minggu, teman Auntie Sarimah ini bersungguh meminum fiber bersama zinc yang diberi oleh Auntie Sarimah. Bacaan gulanya sebelum mencuba adalah 19 dan hasilnya setelah 2 minggu kini bacaannya menjadi 6. Doktor sendiri terkejut apabila beliau mampu mengatasi masalah gula yang sangat tinggi yang memang menjadi masalah besar kerana turun naiknya bacaan gula selama ini. Kini teman Auntie Sarimah membuat pesanan kedua untuk zinc dan fiber unflavoured Shaklee demi memastikan gulanya di paras normal. Beliau sangat gembira kerana ditemukan dengan pemakanan yang membantunya mendapatkan kesihatan yang optimum.

Ibu doakan bagi mereka yang mencari supplement untuk ibubapa yang mengidap kencing manis boleh mencuba 2 supplement ini sebagai permulaan. Buat pengetahuan semua, zinc memang penting dalam kebanyakan proses dalam tubuh kita. Namun fiber adalah supplement yang tidak mengandungi apa2 zat selain membantu badan menyingkirkan lemak dan gula yang berlebihan dalam tubuh kita.

Bagi Auntie Sarimah pula, yang telah melahirkan anaknya yang ketujuh baru2 ini sangat gembira apabila anaknya kini hampir 2 bulan usianya telah mencapai berat hampir 5kg. Baby auntie Sarimah ini lahir dengan berat 3.1kg, dan auntie Sarimah memang seorang yang concern dengan perkembangan anak2nya. Memandangkan beliau telah melahirkan anak yang ke 7 beliau memang memastikan anak kecilnya mendapat khasiat yang cukup dari susuibu. Auntie Sarimah memberitahu kepuasannya kali ini adalah kerana beliau mengambil Shaklee sebagai set selepas bersalin berbeza dengan anak2 yang terdahulu. Yang penting zinc banyak membantu dalam pembesaran anak selama penyusuan susu ibu. Ia membantu agar proses pembesaran anak sentiasa meningkat.

Ibu doakan agar ramai ibu yang akan bersalin selepas ini mengambil vitamin dalam proses penyembuhan sekaligus dapat membekalkan vitamin yang berkualiti kepada si kecil melalui susuibu. Alhamdulillah ibu sendiri melalui proses penyembuhan selepas bersalin dengan hanya pengambilan vitamin lengkap dan hasilnya sangat membanggakan.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



utk mengetahui latest update dan latest healthy beauty info, sila klik LIKE page UmmiIrfan Online Shoppe (30 org pertama mendapat diskaun rm5) dan j
ika anda ingin mendapat
 harga istimewa atau konsultasi percuma sila SMS/WhatsApp 0122541296 atau emel ke rafaliah@yahoo.co.uk


Lots Of Love..
UmmIrfan


Monday, August 22, 2011

Real life testimoni~ after suffering with diabetec for 15 years, now tak perlu bergantung kepada metorfin (penyebab kegagalan buah pinggang)..


diabetic?ni ada nak share testimoni best....dan tadi saya baca kisah ni di blog Aula ...tentang diabetic dan testimoni ibunya..Jom baca
__________________________________
Sape2 yang menonoton Oprah Show minggu lepas mungkin ada menonton isu hangat yang di bincangkan tentang “Diabetic as the American Silent killer”Kebetulan ibu saya juga mengidap penyakit kencing manis... So saya pun terpanggil untuk mengikuti rancangan ini sampai habis..Jadi mengikut pakar penasihat menyatakan terdapat 2 jenis penyakit kencing manis iaitu; rujukan penuh dari WebMD

Type 1: terjadi apabila badan kita memusnahkan beta cells di dalam pankreas yang berfungsi menghasilkan insulin dalam badan.. Ini biasanya terjadi melalui keturunan atau factor umur.

Type 2: adalah lebih kepada efek daripada kerosakan organ pankreas dab tubuh kita tidak lagi memberi tindak balas terhadap insulin dalam badan.. Ini Cenderung terjadi pada orang obese dan kurang aktiviti fizikal...Diabetic boleh dikawal dengan menjaga diet seimbang, exercise dan mendapatkan nasihat doktor tentang pengambilan supplemen.. kerana bak kata Dr.Oz, “ We can’t rely on pills forever”

Saya mempunyai real life testimonial ibu saya sendiri..
“As for my mom she has been suffering of diabetic for almost 15 years now and only after 1.5 month selepas mengambil Shaklee Fibre alhamdulilah kandungan gula hampir paras normal 6.3 dimana for the past 15 years bacaan antara 12-10 sahaja...Doktor akhirnya tidak lagi memberi perskripsi metorfin yang boleh menyebabkan kegagalan ginjal....Doctor kat klinik siap nak buat experiment to my mum on her daily diet to understand what happen to her… And they kurangkan dos pills for her and My Mom kate takde ape pun I makan SHAKLEE…” Apa terjadi lepas tu pun I tak tanye nanti I tanye my mum k!! hehe.. suka la tuh.....di extract dari link ini
______________________________________
..dia ni dulu beli supplemen Shaklee for her mother sbb ibunya ada banyak masalah kesihatan..antaranya gout,diabetic..dan bla bla bla... dan oleh itu saya suggestkan yang asas seperti Fiber unflavored..Omega..Alfalfa..Herblax... alhamdulillah it works..ada dalam entry saya yang lama.... dan selepas sebulan setengah.... itulah yang terjadi kat ibunya..sekarang ni tgh consume Vivix...very powerful potion..nnt kita tunggu lepas 2-3bulan yer...Alhamdulillah..saya tumpang happy.... makan supplemen ni bukan satu paksaan atau kemestian... Anda yang tahu tentang badan anda... dan pilihan di tangan anda yer...Mencegah lebih baik dari mengubati.



ini antara yang dicuba ibu Aula... Fiber Unflavored... its good for Gout,Diabetic,high kolestrol,masalah sakit jantung,sembelit,digestion,mulut berbau..bla bla bla bla

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Itu cerita Pn Aula tentang ibunya.  Anda bagaimana?  Saya juga mempunyai testimoni Ayah saya sendiri yang mempunyai masalah tinggi kolesterol, darah tinggi dan gout.. Tetapi sejak dah menggunakan FiberPlan selama hampir 4 bulan, bacaan darah kembali normal dan gout tidak menyerang lagi..AlhamduLILLAH..
Harga? Tak perlu risau, pastinya "harga istimewa" untuk anda ~ My Lovely Customer..(^_^)


Lots of Love..
UmmIrfan

Sunday, August 21, 2011

Pengalaman ibu dan anak berkaitan permasalahan kulit

Harini dah masuk 21 Ramadhan, bagaimana denga puasa kita semua? Harapan saya semoga anda semua berada dalam perlindungan ALLAH dan kita cuma tinggal kurang 10 hari sahaja lagi untuk mengumpul keberkatanNYA di bulan ini.  Dan untuk 10 malam terakhir ni kita semua kena tingkatkan lagi amalan demi mencari malam yang lebih baik dari seribu malam, iaitu malam Lailatul-Qadr.  Harapan saya semoga kali ini kita semua menemui malam itu dan beroleh keberkatanNYA..InshaALLAH..

Selain itu, saya ingin berkongsi pengalaman seorang ibu dan anaknya berkaitan permasalahan kulit kering kerana berpuasa..Jom baca ni.. ~ (credit to Kak N) ~


Sepanjang 10 hari pertama Ramadhan, abah berada dilaut maka saya dan Addin sahaja berpuasa di rumah. Abah pesan agar saya pastikan menyediakan juadah berbuka untuk Addin mengikut seleranya sebagai tanda reward kerana berjaya menahan diri dari lapar dan dahaga sepanjang hari. Saya menyediakan pelbagai jenis air yang Addin mahu dan saya pastikan dia akan minum dengan banyak sehingga waktu masuk tidur.

Namun sesuatu yang saya sedari, kulit Addin adakala kering sangat akibat berpuasa. Apabila ini berlaku saya akan pastikan dia mengambil GLA dan vitamin C chew sebelum tido bersama ESP + PD. Saya akan bancuhkan dengan sedikit kepekatan ESP agar protien yang cukup membantu tubuh Addin menghasilkan sel baru yang sihat dan cantik.

Syukur, esoknya kulit Addin akan nampak lembap seperti kulit orang biasa. Tak sia-sia beri Addin makan GLA....GLA untuk seimbangkan hormon. Protien pula untuk bina sel baru dan pastikan sel sedia ada sihat. Vitamin C pastinya sebagai keperluan dalam penghasilan kolagen. Syukur dengan izin ALLAH, Ramadhan ini lebih indah dari sebelum ini di mana anak-anak dah mendapat manfaat setelah consume Shaklee dengan konsisten.

Bagi yang ingin mencuba produk Shaklee di atas, boleh emailkan kepada saya di rafaliah@yahoo.co.uk secara persendirian agar saya dapat membantu anda dalam pengambilan vitamin yang betul untuk kesihatan yang optimum.
dan sekiranya anda ingin rahsia kulit yang cantik bersih berseri mulus, seperti yg saya share semlm.. boleh lah emel saya juga... sbb saya pasti anda taknak kelihatan tua sebelum tiba masanya.. kan kan.




Lots of Love..
UmmIrfan

Saturday, August 20, 2011

Rahsia kulit bersih, berseri dan mulus..dan pastinya anda tidak mahu kelihatan tua sebelum waktunya kan kan kan..


Saya pasti ramai pengunjung blog ni dah baca entry saya semalam tentang EPO atau GLA kan? Harini saya ingin berkongsi satu testimony pendek Puan S tentang kulitnya yang bersih, berseri dan mulus.. Jom kita baca ni..


" Saya amik vitamin ni sebab period saya tak teratur. Tapi siapa sangka lepas makan vitamin ni, suami dan keluarga mertua puji kulit saya makin cantik. Bukan nak puji diri sendiri tapi saya memang dapat rasakan perubahan yang ketara amik vitamin ni. Dulu makan vitamin E pun tak nampak ketara seperti sekarang. Terima kasih kak N"

 Ini adalah testimoni yang saya terima dari seorang customer saya. Beliau mahu dikenali sebagai puan S sangat gembira dan teruja selepas mengambil vitamin yang saya sarankan kepada beliau.
Beliau amalkan vitamin yang sangat penting untuk seorang wanita mengekalkan kestabilan hormon dan secara langsung ianya dapat melihat hasilnya dari kulitnya yang makin cantik dan berseri.

Berapa lamakah boleh melihat kesan ini pada wajah bila amalkan? Paling cepat ialah 7 hari dan paling lewat ialah 21 hari.

Adakah anda ingin tahu apa yang beliau amalkan ?

Hanya emailkan pada saya di rafaliah@yahoo.co.uk dengan tajuk
SAYA INGIN KELIHATAN CANTIK!

Saya akan emailkan kepada anda rahsia puan S dan "harga istimewa" menanti anda.. Dan oh ya! Jika anda klik 'LIKE' di fanpage UmmiIrfan Online Shoppe untuk tawaran menarik..! (^_^)

Lots of Love..
UmmIrfan

Friday, August 19, 2011

EPO (Evening Primrose Oil) atau GLA (Gamma- Linolenic Acid)

credit


Suplemen Evening Primrose Oil, atau dengan nama singkatan nya EPO, amat masyhur di kalangan wanita. Ada yang menggunakan sejak dari muda, ada yang mengamalkan bila dah berusia, terutama apabila hampir-hampir menopause, dan tidak kurang juga yang menggunakan setelah berumah tangga, untuk menstabilkan hormon kewanitaan. Pendek kata, ada sesetengahnya yang berkata, "Kalau tak ambil suplemen lain pun takpalah, asalkan jangan skip makan EPO". Begitu sekali impak EPO kepada kaum wanita!

Di Shaklee, kami tidak mempunyai vitamin yang di panggil EPO, namun, Shaklee ada vitamin yang lebih baik daripada EPO, yang dikenali sebagai GLA Complex. Owh ya, dalam GLA Complex ini, turut ada kandungan Vitamin E dan Minyak biji matahari.

Kenapa kami konfiden yang GLA Complex Shaklee lebih baik daripada suplemen EPO di pasaran? Ini kerana, ramai yang tidak tahu, bahawa sebenarnya, kandungan bahan utama di dalam EPO ialah GLA - gamma-linolenic acid. Sedikit petikan daripada NCCAM.


* Evening primrose oil is extracted from the seeds of the evening primrose. *
Evening primrose is a plant native to North America, but it grows in Europe and parts of the Southern hemisphere as well. It has yellow flowers that bloom in the evening. Evening primrose oil contains gamma-linolenic acid (GLA), an essential fatty acid. Essential fatty acids are required by the body for growth and development, and must be obtained from the diet.

Jadi, apakah kelebihan dan khasiat Shaklee GLA Complex nie?

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid



  • Membantu meningkatkan kesuburan - for those trying to conceive baby!



  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid) - abdominal pain, breast pain



  • Membantu dalam menangani menopus



  • Menguatkan kuku dan rambut



  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri



  • Membantu menangai ekzema



  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid



  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri



  • Menguatkan imuniti tubuh



  • Memperlahankan proses penuaan



  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung



  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi



  • Mengawal kolesterol



  • Untuk fungsi saraf



  • *Source : Shaklee Malaysia

    Untuk mencuba, pastikan anda mendapakan konsultasi secukupnya sebelum memulakan pengambilan, terutama bagi yang mengambil GLA Complex untuk kecantikan dan kesuburan!
    Kalau anda adalah return customer saya, ada special offer untuk anda.


    Lots of Love..
    UmmIrfan

    Thursday, August 18, 2011

    Mealshake ~ kulit cantik, dan kulit dah kering dari nanah


    ni feedback terbaru si iffa tentang adiknya yang makan Meal Shake Shaklee...dah masuk 2 canister ..dipetik disini..jom baca..

    consume "Shaklee Meal Shake"macam yang Iffa berikan pada adik bongsu Iffa, sedap memang sedap, beraroma vanilla. Dalam tak sedar, adik Iffa dah consume canister yang kedua..
    "Kak Ipah, ape yang kak Ipah belikan Ijat hari tu? Boleh belikan lagi?"
    "Dah habiske?"
    "Dah laa"
    Terkejut juga Iffa, adik Iffa memang tak pernah missed untuk minum Shaklee Meal Shake ini. Buat pengetahuan semua, kulit adik Iffa ini sangat sensitif. Semasa beliau menuntuk di MRSM Gemencheh, beberapa kali Bonda Iffa perlu mengambil beliau untuk mendapatkan rawatan sakit kulit beliau yang kronik. Kulit muka dan kulit di bahagian kaki seakan tumbuh macam jerawat yang banyak dan bernanah(Resdung Kulit kata doctor)…..Kini, Alhamdulillah kali terakhir Iffa jumpe beliau 2 minggu lepas, kulit muka Aizat bukan sahaja kering tetapi makin licin, kulit kaki pun sama... Suka sangat! Harap Ijat akan teruskan consume Shaklee Meal Shake dan yang terbaru Iffa berikan Ijat Shakee Alfalfa Complex (untuk resdung dan alahannya) dan juga Shaklee Sustained Released Vita-C untuk meningkatkan imuniti Ijat.


    Sekilas Fakta...kenapa MealShake berkesan utk kulit?..kerana ia mengandungi protin....PROTEIN..so....baca disini..
    • Protein berfungsi untuk membentuk sel baru bagi menggantikan sel mati atau sel yang telah rosak
    • Protein digunakan untuk membina tisu penghubung pada ligamen, tendon dan otot
    • Protein digunakan untuk mensistesiskan antibodi bagi mempertahankan badan daripada penyakit
    • Protein berfungsi untuk mensintesiskan hormon bagi koordinasi badan

    Boleh hubungi saya untuk membuat pesanan anda..Juga jangan lupa click "LIKE" di fanpage UmmiIrfan Online Shope untuk mengetahui promosi2 terkini dan into-info menarik..(^_^)

    Lots of Love..
    UmmIrfan

    Wednesday, August 17, 2011

    Shaklee Omega Guard..

    Harini nak cerita tentang Shaklee Omega Guard..well, minggu ni kita cerita pasal vitamin untuk kanak-kanak yea..sebab banyak nak share pasal ni sebenarnya..Jom baca..

    Soalan saya harini...kenapa mesti pilih Shaklee Omega?....

    Kerana dapat meningkatkan kandungan DHA dalam susu badan kawan2 di samping membantu mempertingkatkan lagi kesihatan jantung dan memberi daya ingatan yang baik terhadap ibu dan anak. selain daripada itu, ia juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita..

    Sekilas fakta~Omega guard ialah minyak ikan terbaik dunia yang menggunakan penyulingan molekul 3 peringkat yang sangat eksklusif di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghlangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium. Namun, kenapa kita masih perlu ambil fish oil dalam bentuk kapsul?
    1. Ikan2 laut mengandungi merkuri yang tinggi disebabkan oleh pencemaran. Jadi ia memberikan kesan yang tidak baik kepada kesihatan.
    2. Kita memasak ikan dalam suhu tinggi yang boleh merosakkan khasiat minyak ikan itu sendiri.

    ..tarraaaa....nah ni lah dua orang adik beradik .si comel Nasa..dan si macho faiz......tak sama mak..tak sama bapak....peminat setia Omega Guard Shaklee....dalam byk2 botol kat situ,botol Omega tu jugak yg dikejarnya.. siap bergambar... bleh jadi duta Omega..kan kan

    Dan..oh ya..ni saya terbaca dari entry yg terdahulu dari blog Kak N...eksperimen ke atas supplemen omega shaklee.. terkejut gak saya baca... maka harus dishare dengan sume org ni.. bacaa..jgn tak baca..

    Ingin ibu kongsikan sesuatu yang baru ibu tahu dari seorang teman internet ibu, beliau mencadangkan seandainya kita mengambil supplement omega bolehlah cuba buat eksperimen dibawah ini...Ambil satu bekas cawan politerin. Isikan cawan polisterin ini dengan sukatan setengah air paip. picitkan omega ke dalam air tadi dan biarkan semalaman. Cuba lihat apa yang berlaku.Teman ini telah melakukan ujian ke atas dua jenis omega,lain2 brand.. Shaklee dan xxxxxx dan apa yang memeranjatkan, omega yang satu lagi itu telah membuatkan cawan polisterinnya terputus di bahagian air tadi. Teman ini terus menghentikan pengambilan omega brand xxxxxxx kerana kesannya cukup menakutkan...benar jugalah katanya, selama ini cawan polisterin itu tidak mudah terputus walau kita tuang air panas di dalamnya inikan pula minyak ikan.jadi apakah kandungan sebenar minyak ikan brand xxxxxx masih belum diketahui, namun teman ini berkata beliau berhenti memakannya kerana khuatir ususnya putus satu hari nanti jika masih meneruskan pengambilan omega xxxxxx ini. Nauzubillah.


    Jadi anda bagaimana? Takkan beli vitamin untuk diri sendiri sahaja..Ingin mencuba vitamin untuk diberikan kepada anak-anak anda..boleh hubungi saya untuk mendapatkan harga istimewa..(^_^)

    Lots of Love..
    UmmIrfan
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     
    Copyright © Pengedar Shaklee Kota Warisan, Dengkil, Bandar Baru Salak Tinggi dan KLIA. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in