Monday, July 4, 2011

..ESP dan Bulan Ramadhan..

Saya terima beberapa sms mengenai ESP. Ramai bertanya sama ada perlukan mereka mengambil ESP?
Jawapan saya : Jika ada lebihan budget, saya memang menggalakkan anda mengambil ESP. Lebih-lebih bagi mereka yang menghadapi masalah production susu yang agak teruk.

Secara ringkas, kelebihan mengambil Set Penyusuan Asas bersama ESP akan:-
* Susu ibu akan lebih cepat dihasilkan. 
* Payudara cepat berat jika anak lambat disusukan ataupun sesi perahan tertunda. 
* Payudara mudah tegang dan tidak kendur/lembik 
* Perkembangan pembesaran anak yang berumur 1-6 bulan dimana si ibu mengambil ESP dan set B sebagai makanan tambahan akan melihat perkembangan anaknya yang cepat dan sihat.
Apa sebenarnya fungsi ESP dalam bahasa yang lebih mudah difahami?
ESP atau nama penuhnya ialah Energizing Soy Protein adalah protein yang dibuat dari soya yang berkualiti. Protein hakikatnya boleh di dapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protien ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protien yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.
Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ.  Dari organ membentuk sistem.
Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati.
Selain itu, protien sangat penting untuk proses pertumbuhan. Susuibu mengandungi sebahagian besar protein. Ibu yang mengamalkan makanan yang seimbang dan lengkap dengan protein dan semua zat akan mendapati anaknya membesar dengan sihat dan perkembangannya sangat hebat insyaALLAH.

Bagaimana cara bancuhan yang betul untuk ESP?
Bancuhkan 1 sudu besar ESP bersama air masak mati (air kosong)/ sejuk atau air suam2 kuku seperti milo, susu atau oren....ELAKKAN BANCUH dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.
Minumlah ESP 1 -3 kali sehari
Bagi yang belum pernah atau memang mahu mencuba ESP Shaklee sangat di alu-alukan.

Mari kita baca satu email ni..
from asiah ab wahid <asiah_ab_wahid@xxxxxxxx.com>
to Hadha
date Fri, Jan 14, 2011 at 3:23 PM
subject Susu dah jadi pekat
mailed-by yahoo.com
signed-by yahoo.com
Images from this sender are always displayed. Don't display from now on.
hide details Jan 14 (12 days ago)

Salam..

Hadha.. Ape kaba?

Betul la hadha, susu makin pekat bile makan set B and ESP tu. masa mula2 makan ESP dulu (masa tu set B blum sampai lg), saye dah rase pening sket 2-3 hari, rase macam nak demam je... sekarang dah ok dah.

air tok sah cakap, memang saye suka minum air kosong banyak2. kalo bawak air 1.5 liter g keje, tak cukup. hehe. Amik air husband pulak (husband satu opis)..

alhamdulillah baby pun dah kurang meragam dah. dulu die selalu kembung perut. nangissssss je... cian die. sekarang ni seronok tgk die dah pandai nak main2 dgn abangnyeee..

2 hari lepas husband tanye nape susu macam warna hijau sket? hehe

saye jawab makan vit tu la... haha.. sebab die tak berapa nak bagi beli tp coz pakai duit sendiri, kurang sket la bebelannye...

kepekatan susu bertambah tapi kuantiti nye lebih kurang sama je mcm dulu. kdg2 7/9/10/11 auns.. kalo tgh tension macam skrg dapat minimum 7 auns, cthnye smlm. hehe

esok nak balik semenanjung tapi bos suruh siapkan kerje, urgent kene anta hari ni. orang lain buat 2 minggu, saye kene buat 2 hari...

sebelum makan ESP dulu, badan lemah rase macam tiap2 hari posaaa je memanjang.. dari pagi sampai malam... huhu. sekarang dah tak rasa penat macam dulu lagi.
 
Thank ye hadha..
source 


* Untuk dapatkan harga istimewa sempena promo JULY ala2 Mega Sale Carnival ..atau inginkan pek mini jika ada kekangan budget, sila sms atau email kepada saya di rafaliah@yahoo.co.uk or 012-2541296

Lots of Love...
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in