Thursday, July 28, 2011

Cerita Shida (Brunei) tentang Mealshake dan anaknya yang baru pulih dari demam panas berpanjangan yang teruk.


Tiada ibu yang tak resah gelisah bila melihat anak jatuh sakit..walau hanya demam biasa.. Serba tak kena dibuatnya.. sanggup tak tidur malam menjaga buah hati tersayang.. betul tak?. Saya bukan lah doktor ..tapi majoriti pembeli di laman maya ini adalah ibu2 menyusu dan ibu hamil dan juga ibu2 yang ingin membelikan supplemen buat anak tersayang.. Hari ini mari kita baca kisah Shida dari Brunei..kisahnya menjaga anaknya yg jatuh sakit demam berpanjangan akibat kencing kotor. bagaimana beliau berpuas hati dan jatuh cinta dgn supplemen ini. Jom kita baca kisah beliau.. kisah inidipetik dari blognya di link ini

Biar cda mulakan cerita ni dengan rasa syukur kehadradNya kerana anak pertama c-da "Anas" anak berusia 2 tahun yang memperoleh manfaat dari penganbilan Meal shake ni sehingga hari ini....
Al-kisah.....
13-04-2011 - anas mula menunjukkan symptom nak demam....hari ke-2 - pagi bawa ke klinik....doc cakap demam biasa saja....badanmya mula panas n kurang menyusu..selalunye 1 hari mesti dalam 5 botol..tapi harini cume 2 botol......cda beri dia panadol saja.hari ke 3- panas lagi.....makan pun takmau....itu semua takmau....meragam saja....hari ke-4- panasya on off.....aftter diberi panadol,,kurang,,,4 jam panas balik...sampailah malam panasnye tiba2 mencecah 40 kami terus ke hospital Suri Seri Begawa, Kuala Belait n anas dimasukkan ke wad setelah dapat tahu yang anas kena kencing kotor (U.T.I)....aduhai...bertapa risaunye tengok anas meraung menahan panas yang beretusan sehingga hari yang ke-10.....anas diberi antibiotik, dimasukkan air dan diberi panadol...mujurlah waktu tu cda dah seminggu mengambil suppliment Shaklee.......letih tuhan saja yang tahu....mujur suami dah boleh berjalan dengan bantuan tongkat...seminggu di hospital baru anas dapat discharge...
doktor beri ia antibiotik untuk anas makan selama 1 bulan..ngam 2 minggu cda tengok anas semakin kurus n tidak selera makan n minum.(kurus sampai neneknye di kampung terkejut bila melihat gambar anas yang cda MMs padanya)....kulit anas menjadi kasar...dan anas jadi sensitif...mudah menangis..tak bertenaga..dan dalam tempoh yang sama cda berhenti memberinye antibiotik dan menukarkannye dengan Meal shake..
2 hari selepas tu cda nampak perubahannye....anas dah mula ke dapur menunjuk apa saja makanan didapur..selera makannya bertambah!!! syukur.........dan dari tu juga anas semakin aktif.....tidak mudah meragam...dan sekarang selepas 1 bulan....badanya dah mula berisi...kulitnya semakin halus dan sekata.....psst! macam ilkan pencuci muka pulak.. :P ...mudah menerima arahan....senang tidur....dipendekkan cerita perubahannya cukup ketara.......dipendekkan cerita......Meal Shake Shaklee Best!!!!
Thanks kak cery coz introduce shaklee umumnye dan Meal Shake khasnye......
_________________________
Apa itu MealShake?Bukan utk anak2 je ye.. tapi ia sesuai utk seisi keluarga. boleh baca lanjut di llink ini ya.

Pendek kata
Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..
  • a wholesome instant breakfast
  • a delicious,inexpensive meal in hurry
  • a nutrition packed meal supplement
  • a detectable snack any time
  • an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium

*Jika berminat boleh hubungi saya untuk mendapatkan harga istimewa.

Lots of Love..
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in