Tuesday, July 5, 2011

..berkayuh setiap petang@malam tidak lagi letih dan sakit kaki..dan ganti puasa pun tetap cergas..yezza..!

Oh ya! Pastinya ramai tidak tahu yang suami saya hobinya berbasikal..enche' suami akan berbasikal setiap petang (lepas balik dari keja) ataupun malam (kalau tak sempat petang tu..) walaupun tak lama, tapi dengan saiz suami saya yang comel itu kadang-kadang beliau pun rasa keletihan dan kejang kaki bila sampai di rumah...Lalu terus saya perkenalkan Performance Drink; minuman yang memberikannya tenaga dan tetap mengekalkan kesihatan walaupun berkayuh setiap hari..Ini antara feedback enche' suami saya..


"..Abang rasa best betullar berkayuh dengan minum Performance Drink ni..before this kalo berkayuh Abang memang rasa sakit kaki setiap kali balik rumah..Lia perasankan..?tapi sekarang ni dah ok dah..sejak minum PD ni..dulukan Lia bekalkan air suam biasa untuk Abang bila setiap kali Abang nak mengayuh..different sangat minum air suam tu dengan PD ni..bila minum PD, tekak tak rasa kering walaupun berkayuh lama dan jauh..pastu Abang siap bg kawan2 rasa PD ni..derang kata ape tau..air ni rasa lain..lebih kurang macam air garam yg doktor bg tu kalo kita kena cirit birit..TAPI..ni laaaaaggiiiii sedappp..! PD memang best lahh..! Dah tak sakit kaki dan tak penat cam dulu lagii..."


Saya sangat seronok bila enche' suami tak rasa penat dan sakit kaki lagi setiap kali balik berkayuh..memang sebelum ni suami saya setiap kali balik ke rumah lepas berkayuh mesti complaint.."Kaki abang sakit lar.." sekarang ni menten je..takde dah sebut2 sakit kaki ni..hehe..dapatlah enche' suami berkayuh lama lagi..


Selain itu saya nak share juga testimoni saya yang menggunakan PD ni .. since last week saya menggantikan puasa..jadinya ada masa-masa tu saya tak sempat bersahur al-maklumlah..puasa sorang-sorang kan..jadinya, saya pun sempat bancuh PD satu gelas dan terus minum..wah..! rasa nyaman dan segar..terus terbukak mata..rasa PD ni ala-ala oren tang tu tapi laaaagggiiii sedappp.. betul tak tipunya lahh..pastu saya berpuasa macam biasa..yang saya perasan, kalau saya berpuasa, bile dah masuk tengahari, mesti melepek..tak larat..mulalar rasa haus tu datang..tapi kalini AlhamduLILLAH..masih bertenaga dan tak rasa haus langsung..boleh buat keja cam biasa seperti saya tak berpuasa lak..hehe..memang PD terbaiklahh..!


Jom kita baca ape fakta menarik tentang Performance Drink (PD) ni...



1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.


2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

5. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

6. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong cegah dehydration tu.

Namun, ia tidak terhad kepada ibu menyusu dan mengandung aje tau .. seisi keluarga sangat digalakkan untuk mengamalkannya.

Berminat? boleh hubungi saya untuk membuat pesanan dan inshaALLAH kita dapat berpuasa dengan jayanya..

Lots of Love...
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in