Monday, June 27, 2011

Wajib ada dirumah saya..Basic H..pencuci berkesan tanpa bahan kimia dan toksin..

Saya memang particular dalam memilih bahan pencuci kat rumah saya... sebab ape..? sebab Irfan is sensitive dengan bau-bauan bahan kimia..sama seperti enche' suami saya pun sensitive dengan bahan2 kimia untuk pencuci di rumah kami..kalau terhidu, Irfan dan suami saya akan bersin, bersin dan bersin...haiyoohhh...kesian betul derang berdua..so, untuk itu saya telah bertukar ke Shaklee Basic H, pencuci organik tanpa bau, tanpa bahan kimia, tanpa bahan toksin dan tidak diuji pada haiwan..hasilnya memang menakjubkan..jom baca sekilas fakta tentang kebanyakan pencuci serbaguna yang ada di pasaran masa kini..


Sekilas fakta: Tahukah anda..kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung.Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan.


Oleh sebab Irfan dan Ayah tak boleh tahan bau2 sabun, pencuci semua tu, jadi saya gunakan Basic H ni..ni pula sekilas fakta tentang kegunaan Basic H..


Basic H Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa.  Sebagai contohnya bagi membersihkan kesan susu tumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai.  Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.


Saya gunakan untuk cuci bilik air. Hasilnya memang menakjubkan dan saya tak perlu lagi nak menyental dengan kuat..Bancuhkan saje Basic H ni dalam satu sudu plus dengan air satu baldi pastu terus cuci bilik air, toilet bowl,  lantai bilik air, dinding bilik air..semua kotoran degil keluar dengan mudahnya..tak susah..memang senang dengan Basic H.. kalo dulu once a week cuci bilik air spend masa lebih kurang 40 minit, tapi skang ni dalam 15~20 menet dah setel..jimat masa dan paling best jimat tenaga..pastu hasilnya SANGAT best dan SANGAT bersih, cantik dan puas hati..definitely Basic H is a must in my home..dan saya syorkan ke kengkawan saya kebaikan Basic H ni so that kita tak terdedah dengan chemical atau gas2 yang tak selamat tu semasa membuat kerja2 pembersihan di rumah which indirectly boleh penetrate dlm skin kita or melalui pernafasan kita (eventually boleh damage lung pulak kan..eishh ngeri gak..)..jom cuba.. pasti tak menyesal..! :-)


Untuk dapatkan harga istimewa Basic H ni boleh email saya or hubungi saya..


Lots of Love..
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in