Wednesday, June 22, 2011

Performance Drink untuk mereka yang aktif bersukan..berkayuh 90km tetapi badan tak letih dan kaki tak kejang..cayalah..!

Umum mengetahui ‘kaum Adam’ ni amat sukar menelan pil-pil dan mematuhi peraturannya.  Suami saya pun begitu juga. Mesti ada yang ter’skip’ makan lar.. terlupa lar..kadang2 tu satu hari tak makan langsung vitamin ni..haiii…apatah lagi nak ajak minum air dengan konsisten 2~3liter sehari..kalo saya ingatkan, AlhamduLILLAH, enche suami pun ingat, kalo saya tak ingatkan, memang terlupa lar jawabnya.. Suami saya hobinya berkayuh, setiap hari lepas balik kerja, suami saya akan berkayuh selama 30~45 minit..katanya berkayuh ni memberi ketenangan dan secara tak langsung boleh meningkatkan stamina..tetapi berkayuh dalam masa 30minit tu bila malam mulalar rasa kaki sakit especially kat bahagian betis..Namun, semua tu boleh diatasi dengan Shaklee Performance Drink..definitely untuk suami saya kerana senang dibancuh, boleh dinikmati begitu sahaja dan paling best, suami tak perlu nak telan pil-pil vitamin tu..Jom kit abaca testimoni Puan Tuty tentang suaminya yang mencuba Performance Drink ni..

Incik N (suami saya) bekerja sendiri dan berada di jalan raya hampir sepanjang hari. Perjalanan memakan hampir 200km setiap hari. Sudah tentulah badan jadi letih. Jadinya, saya akan bancuhkan PD dalam 1botol air untuk bekalan semasa berkerja. Setelah beberapa hari, Incik N memberitahu badannya sudah tidak berapa letih. Saya pun lihat muka suami saya kurang letih dan lebih ceria.

Oh, Incik N juga mempunyai hobi berbasikal. Sebelum saya bersalin, hampir setiap minggu Incik N akan berkayuh bersama-sama rakan seangkatan. Bukan berkayuh keliling taman ya. Mereka berkayuh jarak jauh. Antaranya daripada Puncak Alam ke Pantai Jeram sejauh 45km pergi dan balik. Menaiki bukit ke kampus UiTM Puncak Alam. Jalan ke kampus itu boleh dikatakan seperti mini genting highland yang memerlukan pendakian mencabar. Naik kereta pun terasa tinggi sungguh bukit itu.

Selama saya cuti bersalin, Incik N memang bercuti terus daripada berkayuh basikal. Hampir 2 bulan lebih. Semalam, Incik N ikuti satu ekspedisi berbasikal daripada UKM ke Bagan Lalang sejauh 90km pergi dan balik bermula daripada pukul 8 pagi.Perjalanan sehala sahaja memakan masa 4 jam lebih. Saya berasa risau kerana Incik N sudah lama tidak berlatih dan sebelum ini, Incik N akan mengadu keletihan apabaila pulang berbasikal. Paling teruk apabila kadangkala kakinya kejang semasa berkayuh.

Saya bancuhkan 3 liter air PD untuk bekalannya dan berdoa segalanya berjalan lancar. Mestilah risaukan sebab berkayuh dalam cuaca yang panas terik. Kita naik kereta dengan penghawa dingin pun rasa letih dan haus bila tengah hari.

Nak tahu apa reaksi Incik N selepas kembali daripada ekspedisi?

Saya      : Abang Ok tak? Kaki kejang tak?
Incik N   : Abang Ok je..Badan pun tak letih sangat. Yang best tu, kaki tak kejang.
Saya      : Alhamdulillah.
Incik N    : Abg N**r dengan Abg F***i pun hairan yang abang boleh kejar. 
               Abang bagitahu la yang Abang ambil air PD.

Tersenyum lebar saya mendengarnya. Dalam geng basikal tu, Incik N antara yang terkebelakang sebenarnya. Memang Incik N sudah jatuh hati dengan PD sebab jika saya terlupa, dia akan mengingatkan untuk membuat air PD untuknya.

Apakah Performance Drink?

Penghidratan lebih cepat berbanding air (Oren)
Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh. Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan membekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.

v     OptiCarb pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan
v     Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan*
v     Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar


Siapa yang digalakkan untuk mengambil Performance Drink?  

  •     Anda yang berkerja di bawah matahari terik
  •     Anda yang sentiasa lesu dan lemah badan
  •      Ibu mengandung atau menyusu
  •      Anda yang demam dan selesema.
  •      Anda yang selalu bersenam dan bersukan termasuk ahli sukan
  •      Anda yang mengidap penyakit kencing manis 

Berapakah harganya?
Hanya RM75 di Semenanjung dan RM90 di Sabah/Sarawak. Harga termasuk kos penghantaran.



Lots of Love..

Puan Lia [UmmiIrfan]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 853880]
Mobile:   012.254.1296      Emel: rafaliah@yahoo.co.uk
Fanpage: UmmiIrfan Online Shoppe

*Click here to order.
**COD disekitar Dengkil, KLIA, Bandar Baru Salak Tinggi, Nilai, Banting, Putrajaya.

>> Ingin menjadi ahli Shaklee? Sertai saya dan klik sini <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in