Monday, June 13, 2011

..gout?high cholesterol?diabetes?high blood pressure?Fiber Plan is the answered..

aiceh...tetiba tajuk entry bahasa inggeris laks..hehe..sebenarnya harini nak kongsi cerita tentang Abah saya yang ambil FiberPlan Unflavoured ni..sebenarnya saya syorkan ke Abah sebab satu sebab Abah ada gout, then ada high cholesterol, then ada high blood pressure..banyak lar pulak yea..tapi ketiga-tiga yang disebutkan tu semuanya adalah kerana kurangnya fiber dalam pemakanan harian..even though Abah setiap pagi minum quaker oat (dah bertahun-tahun gak rasanya..) tapi resultsnya sikit je..Ingat lagi Abah kalau kena gout, memang kaki bengkak 2-3 hari merah dan bengkak sangat, pastu nak jalan pun memang sakit..ni sebabkan uric acid tinggi dalam badan..kadang2 tu lepas 2-3 hari pun tak surut bengkak lagi tapi tetap kena gi kerja..(ni saya observed time belajar2 dulu ..) kesian kat Abah..tapi masa tu Abah cuma depend on ubat tahan sakit yg doctor bagi..bila saya tanya takde ubat yang powerful ke nak ilangkan sakit gout ni..? Abah cuma cakap bile datang sakit tu, boleh makan ubat tahan sakit je lar..pastu dalam tahun 2009, Abah “slip and fall”..kes sangat kritikal, Abah warded nearly 2 months..siap operation tulang belakang letak silicone.. memang ketara sakit Abah..bila ingat balik, nak cerita kat sini, memang sedih dan kesian..rasanya takleh nak cite in detail, saya cite sikit2 je kat sini yea..Lepas buat operation, amik masa dekat setahun Abah nak start berjalan, itupun pakai tongkat lagi..nak gerak gi toilet pun Mak yang tolong..Abah sampai fobia kalau tengok Irfan berdiri tinggi, memanjat, or berlari..risau jatuh katanya..takut tulang retak, takleh jalan bagai semua tu..Nway, masa tu saya tak kenal Shaklee lagi..Abah amik supplemen macam-macam brand..nak senarai kat sini memang tak ingat..tapi sejak dah kenal Shaklee ni, saya teruskan syorkan ke Abah FiberPlan ni atas sebab2 di atas..saya kata takpe, kita cuba dulu reducekan high cholesterol, high blood pressure and gout tu (terutamanya..)..Abah kata, “Shaklee..? Abah pernah dengar ni..jenama ni bagus ni..”..wah..rupa2nya Abah saya lagi tau pasal Shaklee dari saya.. ha ha ha..dan Abah lak memang jenis tak tolak bab-bab supplemen ni..Apart from FiberPlan tu saya syorkan juga ke Abah B-Complex dan OsteMatrix, tapi Abah kata Kalsium Abah dah ada dah..so nk try FiberPlan n B-Complex dulu..AlhamduLILLAH dah sebulan Abah consume FiberPlan n B-Co ni..dan baru-baru ni Abah bagitau saya..

“Abah rasa ringan badan dan kaki pun dah tak sengal2 lagi..pastu sendi-sendi rasa longgar..senang nak bergerak..maybe sebab fibre tinggi dalam badan, jadinya uric acid tu dah kurang.. wah dengar tu..Abah pun tau bab2 ni.. pastu Abah siap tambah lagi..”betul ke fiberplan ni boleh tahan 2~3 bulan..? kang kalo abes awal dah takde supply..” hehe..saya kata kat Abah, “kalo dah nak abes cepat2 bagitau boleh terus pos ke rumah..wah..lepas ni Abah boleh berlari dah ler..hehe..”
Ini dia Fiber Plan Unflavoured..Harga RM145 untuk satu canister including postage cost..sebenarnya Fiber Plan ni taklar limited usage untuk gout, high cholesterol, high blood pressure or diabetec je..ianya juga bagus untuk anda mengekalkan sistem penghadaman yang sihat..macam saya sebutkan dalam entry yang ini..tapi major target adalah untuk anda yang ada masalah-masalah macam Abah saya .. nanti saya sharekan lagi ape kebaikan Fiber Plan ni dan siapa lagi yang perlukan Fiber Plan ni di entry akan datang..
Dan kepada anda yang nak cuba boleh hubungi saya ditalian 012-2541296 or drop an email to rafaliah@yahoo.co.uk

Lots of Love...
UmmIrfan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © Pengedar Shaklee Banting, Kota Warisan, Dengkil, Putrajaya. Shaklee Business Mentor. | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top | Sign in